SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2022

VIDEO + FOTO Halep își întâlnește fana în optimi la Wimbledon: „Mă atrage!” » Noua „regină a frumuseții” din WTA a câștigat astăzi „Ciocnirea stilurilor”

Paula Badosa (24 de ani, 4 WTA) a învins-o pe cehoaica Petra Kvitova (32 de ani, 26 WTA), scor 7-5, 7-6(3), și o va înfrunta în optimile de finală pe Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA). +21   FOTO
Paula Badosa (24 de ani, 4 WTA) a învins-o pe cehoaica Petra Kvitova (32 de ani, 26 WTA), scor 7-5, 7-6(3), și o va înfrunta în optimile de finală pe Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA).

Articol de GSP - Publicat sambata, 02 iulie 2022 20:40 / Actualizat sambata, 02 iulie 2022 20:52

Paula Badosa (24 de ani, 4 WTA) a învins-o pe cehoaica Petra Kvitova (32 de ani, 26 WTA), scor 7-5, 7-6(3), și o va înfrunta în optimile de finală pe Simona Halep (30 de ani, locul 18 WTA).

Paula Badosa a câștigat „Ciocnirea stilurilor” împotriva Petrei Kvitova. Iberica are un joc așezat, rezistentă în raliuri, în timp ce adversara, dublă campioană la Wimbledon, caută întotdeauna lovitura decisivă. Uneori nu îi iese, cum a fost cazul astăzi.

Surpriza anului în tenisul mondial: Iga Swiatek, învinsă după 37 de victorii consecutive! Halep, noua mare favorită de la Wimbledon
Wimbledon 2022
Surpriza anului în tenisul mondial: Iga Swiatek, învinsă după 37 de victorii consecutive! Halep, noua mare favorită de la Wimbledon

Simona Halep - Paula Badosa, în „optimi” la Wimbledon 2022

Kvitova a comis 31 de erori neforțate, față de 11 ale Paulei, și s-a recunoscut învinsă la finalul a 2 ore și 7 minute de joc intens. Pentru Badosa este a doua prezență consecutivă în optimile competiției londoneze.

În cale îi iese Simona Halep, jucătoarea pe care a recunoscut că a urmărit-o atent în perioada junioratului. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, chiar anul acesta, în șaisprezecimile de la Madrid. Sportiva din România s-a impus categoric, scor 6-3, 6-1.

Paula Badosa, noua „regină a frumuseții” din tenis

„Paula Badosa, noua fată șic a tenisului spaniol”, titra presa din Spania în această primăvară, jurnaliștii remarcând nu doar saltul important reușit de ea în clasamentul WTA, ci și succesul de care are parte în afara terenului.

Paula Badosa / Sursă foto: Instagram/paulabadosa
Paula Badosa / Sursă foto: Instagram/paulabadosa
Paula Badosa / Sursă foto: Instagram/paulabadosa
Paula Badosa / Sursă foto: Instagram/paulabadosa
Paula Badosa / Sursă foto: Instagram/paulabadosa
+17 FOTO

Badosa tocmai ce a devenit ambasadorul celor de la „Kérastase”, o cunoscută linie franceză de îngrijire a părului, care distribuie produse la nivel internațional.

Iberica s-a născut pe 15 noiembrie 1997, la New York, orașul în care părinții săi au emigrat pentru a-și dezvolta cariera în lumea modei, scrie sursa citată. Paula s-a întors la Barcelona când avea doar șapte ani, în tentativa de a-și urma visul copilăriei: tenisul.

Paula Badosa, drumul de la anxietate spre vârful tenisului feminin

Campioană în competiția junioarelor la Roland Garros, în 2015, Paula Badosa nu a avut cea mai lină ascensiune. Triumful obținut la Paris la doar 16 ani și jumătate i-a adus ibericei nu doar faimă, ci și mult stres și anxietate, probleme de sănătate pe care le-a făcut publice în 2019.

„Nu mai simțeam nicio emoție pozitivă pe teren, doar teamă și anxietate. Aveam temeri care m-au făcut să nu vreau să concurez”, a spus Badosa, potrivit as.com.

3 titluri WTAare Paula Badosa în carieră

Paula Badosa: „Stilul Simonei Halep mă atrage”

Într-un interviu acordat presei din țara natală, Badosa a declarat că își dorește să o întâlnească pe Simona Halep și că ar fi „meciul de vis” pentru ea.

„Mi-ar face plăcere să joc împotriva lui Halep. Am admirat-o întotdeauna, îmi place stilul ei complet de joc. Nu cred că ne asemănăm, dar mă atrage.

Ea nu este o jucătoare strict defensivă sau ofensivă, are pachetul complet. Chiar aș vrea să o întâlnesc și să văd cum reușește asta”, a spus Paula Badosa, potrivit Punto de Break.

VIDEO Rezumatul unicului meci dintre Halep și Badosa

Citește și alte știri de la Wimbledon:

Guardian scrie că organizatorii de la Wimbledon 2022 dau afară angajații temporari folosind motive hilare, deoarece turneul suferă din cauză ca a angajat prea mult personal.

Moment colosal la Wimbledon: locul 103 și mamă a doi copii a învins locul 5 mondial! Premieră istorică

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (10)
tatiana19
tatiana19  •  03 Iulie 2022, 18:58

Mult succes Simona. Nu va fi un meci usor. speram intr-o victorie

Averroes
Averroes  •  03 Iulie 2022, 12:57
Postat de 267890 pe 03 Iulie 2022, 10:14

Pentru Badosa va fi un adevărat test psihologic. E tare greu să rezisti la jocul murdar al doamnei Halep, mai bine zis antijoc.

Antijoc in tenis? schimba textierul, troll mic

befree
befree  •  03 Iulie 2022, 12:30
Postat de maradona79 pe 02 Iulie 2022, 21:58

Dupa Covid, ti-ai pierdut gustul.

Se pare ca tu esti cel care are probleme cu "gusturile".

Vezi toate comentariile (10)
Comentează