SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Simona Halep va urca de luni de pe locul 9 pe 7 în ierarhia mondială » Virginia Ruzici: "Mă aşteptam de mult să fiu depăşită!"

Articol de - Publicat vineri, 21 februarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 21 februarie 2014 09:18

Virginia Ruzici, fost număr 8 mondial şi managerul Simonei, spune că ascensiunea acesteia în clasament este obiectivul lor comun. "Sper să ajungă cît mai sus, dar important e şi cît rămîi acolo".

Timp de aproape 20 de ani a fost jucătoarea română cu cel mai bun clasament din istorie, locul 8, şi singura care pătrunsese între primele 10 din lume. Apoi, în anii '90, Irina Spîrlea a ajuns pe locul 7, îmbunătăţind recordul.

Acum, Simona Halep, pe care Virginia Ruzici o manageriază, o va depăşi pe Ruzici, graţie rezultatelor excelente din ultimele 9 luni. Dar şi faptului că Jelena Jankovici şi Petra Kvitova, clasate înaintea ei, au pierdut devreme în turneul de la Dubai.

- Virginia, de luni Simona va fi locul 7 în lume!
- Mă bucur foarte mult pentru ea, acesta este, de fapt, obiectivul nostru comun, ca ea să urce cît mai mult în clasamentul mondial. Pe de altă parte, mă aşteptam de mult să fiu egalată sau depăşită. Am spus că avem o generaţie de jucătoare talentate încă de cînd Sorana Cîrstea a avut rezultate foarte bune, cu sfert de finală la Roland Garros. Pentru mine e ceva normal că a venit şi acest moment, nu e un lucru neobişnuit.

- Cum se poate legitima o poziţie în Top Ten?
- Din punctul meu de vedere, contează durata pe care o petreci acolo. Trebuie să te menţii cît mai mult între cele mai bune şi cred că asta este esenţial pentru cariera Simonei Halep.

- Spuneai din 2013 că o vezi foarte sus în ierarhie, dar te aşteptai să atingă ţinta atît de repede, în nici un an?
- Sincer, nu credeam că ascensiunea va fi atît de explozivă. În timp, da, bineînţeles, dar nu atît de repede.

- Cum ţi s-a părut Simona de la începutul anului?
- Cred că merge pe drumul cel drept. La Doha am văzut-o jucînd la cel mai înalt nivel al ei de pînă acum. Sigur, a apărut o mică accidentare, oricît încercăm să le prevenim, acestea îşi fac loc, dar nu au existat căderi majore pentru ea. Important însă va fi s-o vedem cum se prezintă în faţa jucătoarelor foarte puternice, primele 3-4 din lume acum, cele mai în formă. Încă nu-mi dau seama la ce nivel e faţă de ele.

- Revenim la ideea cu rezultatele în turnee de Mare Şlem, pe care deja le-a îmbunătăţit la Melbourne, cu sfertul de finală.
- Drumul e deschis pentru ea ca să reuşească. Urmează Roland Garros-ul, să nu uităm că zgura e suprafaţa ei favorită, în timp ce jucătoare precum Serena, Azarenka, Şarapova nu sînt considerate specialiste. Cu un program mai aerisit decît anul trecut, sperăm ca lucrurile să meargă bine pentru Simona.

Cele mai bune clasări ale jucătoarelor din România
Simona Halep - locul 7, atins pe 24 februarie 2014
Irina Spîrlea - locul 7, pe 13 octombrie 1997
Virginia Ruzici - locul 8, atins pe 21 mai 1979

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (17)
ionpopescu
ionpopescu  •  22 Februarie 2014, 12:58
Postat de schwartz69 pe 21 Februarie 2014, 18:02

sa nu exageram ! simona e o jucatoare buna, ambitioasa , dar beneficiaza cred de cel mai slab top 10 din ultimii 20 de ani . serena, singura jucatoare constant buna, are dublul punctelor oricarei alte jucatoare din top . acum niste ani nu prea era asa, la varf se bateau multe jucatoare constant bune . asta nu stirbeste insa cu nimic performantele Simonei, bravo ei , insa mai e mult pana departe ....

Adica acum este pe locul 7 ca sunt restul slabe??? Este incredibil cum sunt bagatelizate rezultatele astea! Sa ajungi tu pe locul 7 in lume intr-un sport atat de competitiv cum este tenisul de camp, probabil in primele 4-5 sporturi din lume dpdv al banilor care se invart aici (ca asta da nivelul de competitivitate) si noi sa zicem ca sunt celelalte slabe? De ce nu ajungi tu locul 7 la septica, sa vezi daca e asa usor! Peste 1 luna cand va ajunge pe 5 o sa zici ca n-a fost Maria Sharapova competitiva....

stany13
stany13  •  21 Februarie 2014, 20:40
Postat de sabinalin pe 21 Februarie 2014, 15:23

Stie cineva ceva despre Mariana Simionescu? Si ea figureaza ca ar fi fost pe locul 7 in lume!

da, dar in noul format al clasamentului WTA nu a fost pe 7....e ceva de genu', Nastase primul lider al clasamentului ATP....de parca cu el a inceput tenisul masculin :)

vladb9
vladb9  •  21 Februarie 2014, 20:22
Postat de schwartz69 pe 21 Februarie 2014, 18:02

sa nu exageram ! simona e o jucatoare buna, ambitioasa , dar beneficiaza cred de cel mai slab top 10 din ultimii 20 de ani . serena, singura jucatoare constant buna, are dublul punctelor oricarei alte jucatoare din top . acum niste ani nu prea era asa, la varf se bateau multe jucatoare constant bune . asta nu stirbeste insa cu nimic performantele Simonei, bravo ei , insa mai e mult pana departe ....

serena e barbat.ar fi in top 10 si la atp

Vezi toate comentariile (17)
Comentează