SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DE LA DUBAI

Simona Halep vrea revanşa la Ekaterina Makarova » Victorie cu Ţvetana Pironkova, urmează o întâlnire tare!

Simona Halep a încheiat victorioasă meciul de ieri în o oră şi 20 de minute // Foto: Reuters
Simona Halep a încheiat victorioasă meciul de ieri în o oră şi 20 de minute // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 19 februarie 2015 00:00 / Actualizat miercuri, 18 februarie 2015 21:58

Numărul 4 mondial a trecut cu 6-4, 6-3 de bulgăroaica Ţvetana Pironkova, 57 WTA, remontînd excelent un început şovăitor de meci. Azi o va întîlni pe Ekaterina Makarova, cea care o elimina acum 3 săptămîni la Australian Open.

Într-o zi ticsită de surprize la Dubai, peste meciul Simonei Halep cu Ţvetana Pironkova se lăţea un mare semn de întrebare. După ce Venus Williams, deţinătoarea titlului, Agnieszka Radwanska, Petra Kvitova, Ana Ivanovici şi Angelique Kerber, favorite 8, 5, 2, 4, respectiv 7, fuseseră învinse, urma încă o dispută pe acelaşi tipar? Începutul confruntării pe care Simona, cap de serie numărul unu la Dubai, a avut-o cu Ţvetana Pironkova, 57 WTA, părea să sugereze ceva necazuri.

Prima înfruntare
Nu se mai întîlniseră niciodată pînă ieri, dar asta nu înseamnă că nu ştiau la ce să se aştepte una de la alta. Halep era avertizată de jocul competitiv pe suprafeţe rapide al bulgăroaicei, care a şi început foarte tare meciul. A lovit lung, agresiv, provocînd o replică anxioasă a numărului 4 mondial.

Românca ştia ce trebuie să facă, însă jocul dur al adversarei plus greşelile proprii au dus la 4-2 pentru Pironkova. După ce l-a chemat pe antrenorul Victor Ioniţă, lucrurile s-au schimbat, chiar dacă a mai fost nevoie de cîteva minute de reglaj.

Halep a început să lovească din ce în ce mai consistent, mai lung, iar încrederea bulgăroaicei a suferit imediat. Nivelul uneia a crescut evident, al celeilalte a scăzut. De la 2-4, Simona a cîştigat primul set cu 6-4, apoi pe al doilea cu 6-3, pe final fiind din ce în ce mai eliberată, mai fluentă în joc.

În aplauzele suporterilor români, pe care i-a salutat din nou voioasă, finalista de la Roland Garros şi-a luat biletul pentru "sferturile" de la Dubai. Un turneu care pînă acum îi oferise amintiri nu prea colorate, din cauza abandonurilor cauzate de accidentări.

Din nou cu Makarova
Azi, pentru un loc în semifinale, românca o va întîlni pe Ekaterina Makarova, o reeditare a "sfertului" de la Australian Open, de acum trei săptămîni. Atunci, rusoaica s-a impus clar, 6-4, 6-0, dar Halep caută acum revanşa. Sau, mai degrabă, caută să-şi facă loc cît mai departe în turneu, indiferent de oponentă. "Iau totul pas cu pas, meci cu meci, dar îmi doresc să joc bine", spunea ea. Ieri a luptat, a întors şi azi o ia de la capăt. Ca în fiecare săptămînă de tenis.

52.430 de dolari şi-a asigurat Simona Halep prin calificarea în "sferturile" de la Dubai

Televizare: Azi, ora 17:00, Digisport2 - Simona Halep-Ekaterina Makarova

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (7)
mishu_74
mishu_74  •  19 Februarie 2015, 16:20

Imi place ca atunci cand sunt ceva infos despre sport, autorul semneaza articolul, asa cum se intampla in acest caz. Totusi, se poate sa nu mai scrieti sumele castigate?Daca vreau bani, ma duc si caut statistici, se gasesc cate vrei pe net. Pe cine intereseaza ca Simona a mai adaugat contului de milioane inca cateva zeci de mii? Cui foloseste sa stie ca ala castiga atat sau atat?Dorm romanii mai linistiti?Se duc cu drag la munca a doua zi?Nici pomeneala. Chestia asta cu banii pe care-i castiga unul sau altul dintre sportivi sau vedete este doar cocalarism pur romanesc.

cipinho79
cipinho79  •  19 Februarie 2015, 11:24
Postat de 1349magus pe 19 Februarie 2015, 10:03

" It should be a Halep victory as long as Simona's evil twin, Sleepmona, doesn't turn up in her place." Cam asa vad si eu lucrurile.

interesant meciul, s-ar putea ca simona sa intre cu frica in meci si sa piarda primul set... mai departe nu mai am inspiratie sa ma pronunt dar mi-ar placea s-o vad pe luptatoarea Simona si nu pe sleepmona de la australian open ;)

1349magus
1349magus  •  19 Februarie 2015, 10:03

" It should be a Halep victory as long as Simona's evil twin, Sleepmona, doesn't turn up in her place." Cam asa vad si eu lucrurile.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează