SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MADRID

Simona Halep, interviu pentru Gazetă de la Madrid: „Aici mă simt răsfățată!”

Simona Halep în acțiune la Madrid Foto Mateo Villalba
Simona Halep în acțiune la Madrid Foto Mateo Villalba

Articol de - Publicat vineri, 30 aprilie 2021 20:49 / Actualizat vineri, 30 aprilie 2021 21:29

Simona Halep (29 de ani, 3 WTA), dublă campioană de la Madrid, a vorbit pentru Gazetă despre meciul din primul tur, cu Sara Sorribes Tormó (24 de ani 46 WTA), scor 6-0, 7-5, dar și despre ce are cel mai mare impact asupra ei în vremuri de pandemie.

  • Simona Halep va juca în turul doi contra chinezoaicei Saisai Zheng (27 de ani, 57 WTA), care a trecut în trei seturi de poloneza Magda Linette (29 de ani, 48 WTA), scor 6-2, 3-6, 6-1, (Detalii AICI)

Madridul și Caja Mágica o întâmpină aproape fără excepție cu zâmbete pe Simona, chiar și când adversară e o favorită locală. Românca a povestit pentru Gazetă, în conferința în limba română, cum a pregătit partida, apoi a atins și subiectul tenisului în pandemie, subliniind cât de bine se simte la turneele unde publicul are acces.

Simona Halep, după primul meci la Madrid: „Am simțit presiune la 5-1 și 52”

- Simona, ai învins-o din nou pe Sara Sorribes Tormó, ca anul trecut la Roland Garros. Cum procedezi când întâlnești o adversară cu care ai jucat recent și te-ai impus destul de clar, dar ea a progresat: o urmărești tu, te bazezi pe ce îți spune antrenorul sau e o combinație între cele două?
- Când joc cu cineva, de la al doilea meci știu deja la ce să mă aștept și știu cum o să vină mingea. Am și vorbit cu Darren înainte de partidă, am știut cam ce trebuie să fac, însă meciul de la Roland Garros m-a ajutat mult acum pentru că știam că poate să revină în orice moment, e o mare luptătoare. Mă bucur însă că la 5-5 am reușit să-mi fac jocul potrivit ca să câștig. Îmi pierdusem un pic concentrarea pe la 5-1, 5-2, am simțit ceva presiune, dar în rest mi-a plăcut tare mult cum s-a desfășurat partida.

Centralul și vestiarul, locurile preferate ale Simonei Halep

- Madridul este unul dintre turneele tale preferate, ai spus-o de multe ori și rezultatele o arată. Ai cumva un loc favorit aici, la Caja Mágica, în care să te simți cel mai bine?
- Terenul Central, în primul rând, este locul meu favorit, apoi vestiarul, avem unul separat, acolo este multă liniște, ai spațiu unde să stai, să te relaxezi înainte de meci, chiar și după meciuri, când ești un pic obosit sau tensionat, ai unde să te odihnești, să-ți revii. Îmi plac condițiile de aici și îmi place că mă simt ca acasă, oamenii sunt foarte prietenoși. La Madrid mă simt răsfățată!

Simona Halep, interviu pentru Gazetă de la Madrid: „Aici mă simt răsfățată!”
Simona Halep cu pumnul strâns în meciul contra Sarei Sorribes Tormó Foto Mateo Villalba

- Ai călătorit și ai participat deja la turnee pe trei continente, Australia, America de Nord, Europa. Ce a avut impactul cel mai mare asupra ta, ținând cont și de situația mondială în care se desfășoară totul acum?
- Aici avem public, dar sunt mult mai puțini spectatori decât în anii trecuți – acesta e cel mai impactant pentru mine. În rest, condițiile sunt la fel, sunt bune, dar cumva diferite, multe restricții, nu ai voie acolo, nu ai voie dincolo, la masă s-au schimbat lucrurile, lounge-ul nu mai are canapele, sunt aspecte care s-au modificat, dar ne-am obișnuit deja de un an de zile. La Madrid nu se simte foarte diferit fiindcă sunt totuși multe persoane la arene. Chiar dacă în tribunele Centralului nu se văd foarte mulți oameni, în afara lui sunt destui și asta ne bucură tare mult. 

VIDEO Rezumatul meciului Simona Halep - Sara Sorribes Tormo

Citește și alte știri din tenis

VIDEO Simona Halep, start în forță la Madrid! Victorie în două seturi cu Sorribes Tormo, după ce iberica a revenit de la 1-5

Când și împotriva cui joacă Simona Halep în turul 2 la Madrid

Valentin Ceaușescu, apariție rară la petrecerea Stelei » Cum arată acum fiul lui Nicolae Ceaușescu

Rochia Serenei Williams a aruncat în aer Met Gala! Sharapova a scos telefonul: „Unde e?”


Comentarii (2)
2373090662702614
Constantin Mosnegutu  •  01 Mai 2021, 00:16

Da cin te gadila simonico? Si unde? Asta-i motivul de esti asa de rasfatata... Cu ce-ti da? Si cum te pune?

gigi44
gigi44  •  30 Aprilie 2021, 22:09

Absolut neinteresanta persoana. Am i trat doat sa dau comentul asta!hai noroc la toate lumea

Vezi toate comentariile (2)
Comentează