SPORTURI  »  TENIS  »  WTA MIAMI

Ilie Năstase, declarații entuziasmante despre Sorana Cîrstea » Pariul îndrăzneț al lui „Nasty”: „Nu e târziu pentru asta”

Ilie Năstase și Sorana Cîrstea / foto: Raed Krishan
Ilie Năstase și Sorana Cîrstea / foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 27 martie 2023 19:55 / Actualizat luni, 27 martie 2023 20:31

Ilie Năstase (76 de ani), fostul mare jucător al României, primul #1 din istoria ATP, scoate în evidență progresul înregistrat în ultima perioadă de Sorana Cîrstea, jucătoarea ajunsă până în optimile de finală ale turneului de la Miami.

Aflată în prezent pe locul 74 WTA, Sorana Cîrstea traversează un moment excelent. După „sfertul” de la Indian Wells, unde a fost oprită de liderul mondial Iga Swiatek, jucătoarea din România s-a calificat în „optimile” puternicului turneu de la Miami, la o distanță de 10 ani de când realiza pentru prima oară această performanță.

„Nasty” consideră că Sorana Cîrstea, ajunsă la 32 de ani, încă poate face pasul spre Top 10 și că actualul sezon poate fi unul de referință pentru cariera româncei. 

Cea mai bună clasare a Soranei s-a produs în 2013, când ajungea până pe locul 21 în ierarhia feminină.

Sorana Cîrstea a strâns o avere în 2023: câți bani a câștigat în doar 3 luni, exclusiv din tenis
BANI
Sorana Cîrstea a strâns o avere în 2023: câți bani a câștigat în doar 3 luni, exclusiv din tenis

Ilie Năstase, despre Sorana Cîrstea: „Cred că vrea să meargă spre Top 10”

„Are rezultate foarte bune în acest an, deşi nu am văzut multe meciuri. Cred că vrea să meargă spre Top 10, să vedem dacă poate să urce aşa mult. Nu este târziu, la vârsta ei are o mare experienţă, a jucat multe turnee, totul este posibil. 

Sunt foarte multe jucătoare din circuit foarte bune, s-au echilibrat valorile în partea superioară, după părerea mea. Măcar să bată din primele [clasate] câteva şi uşor-uşor o să urce în clasament, dacă o ţine tot aşa”, a spus Ilie Năstase, conform Fanatik

Alexandra Dulgheru, laude pentru Sorana Cîrstea: „Are unele dintre cele mai curate lovituri”

Sorana Cîrstea și jocul ei au fost descrise în termeni elogioși de o altă româncă, Alexandra Dulgheru, devenită comentator pentru feed-ul WTA TV. 

„Eu și Sorana ne cunoaștem de când aveam 8, 9 ani”, a spus Piti, „am dezvoltat apoi o rivalitate, una foarte frumoasă, întinsă pe mai mulți ani. Apoi, Dulgheru a descris plastic jocul compatrioatei: 

Are unele dintre cele mai curate lovituri, multă forță de pe ambele părți, cu forehand-ul face ravagii, așa a fost dintotdeauna. Marele plus în jocul ei a apărut după ce a început să adauge mai multă răbdare și a acceptat că are nevoie să construiască mai mult punctul”. 

VIDEO Imagini impresionante cu Sorana Cîrstea în sala de forță

Citește și alte știri din tenis: 

Sorana Cîrstea a strâns o avere în 2023: câți bani a câștigat în doar 3 luni, exclusiv din tenis

Numărul 10 ATP din 2018, impresariat de Țiriac, luptă cu depresia: „Beam, dormeam o oră pe noapte. Mi-am pierdut toți sponsorii! Asta e în mintea mea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
parpalache
parpalache  •  28 Martie 2023, 12:50

„Declarații entuziasmate”,nu„entuziasmante”!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează