SPORTURI  »  TENIS  »  SUSPENDARE

Vești bune dinspre Simona Halep? Ultima postare le-a aprins speranțele fanilor

Simona Halep
Simona Halep

Articol de - Publicat miercuri, 19 iulie 2023 12:35 / Actualizat miercuri, 19 iulie 2023 12:54

Simona Halep continuă să se antreneze în așteptarea unui verdict favorabil din partea celor de la Sports Resolutions, forul care se ocupă de litigiul în care fostul lider mondial e implicat.

Acuzată de dopaj, după ce toamna trecută a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță interzisă, Simona Halep (31 de ani, #55 WTA) se află în continuare în afara competițiilor. Românca e în așteptarea verdictului de care depinde acum întreaga ei carieră, la finalul lunii iunie aceasta fiind audiată timp de două zile la Londra. 

Până atunci, fosta campioană de la Wimbledon și Roland Garros încearcă, la fel cum a tot procedat în ultimele luni, să rămână în formă, în cazul în care decizia îi va permite revenirea cât mai rapidă în circuit.  

Miercuri dimineață, Halep a publicat în contul ei de Instagram un scurt clip de la un antrenament efectuat pe hard, în care jucătoarea din România își exersa serviciul. Fanii ei consideră postarea una de bun augur și stau cu sufletul la gură pentru un deznodământ favorabil Simonei.

Vești bune dinspre Simona Halep? Ultima postare le-a aprins speranțele fanilor
Postarea Simonei Halep din InstaStory

Care sunt cele două acuzații în cazul Simonei Halep?

Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA), după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022. Jucătoarea noastră a fost informată de testul pozitiv pe 7 octombrie 2022. Ulterior, pe 19 mai 2023, ITIA a anunțat că pe numele lui Halep a fost adăugat un nou cap de acuzare, faptul că în pașaportul ei biologic ar exista „iregularități”. 

Ambele acuzații, cumulate, pot duce la o suspendare de minimum 4 ani pentru dopaj și, practic, pot să îi încheie cariera sportivei din România. Speranța Simonei este un verdict ce nu depășește 2 ani. Următoarea cale de atac a Simonei Halep, în cazul unui verdict nefavorabil, ar fi Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne. În mare, cazul s-ar putea încheia cu o concluzie în această vară.

Ce este Sports Resolutions

Sports Resolutions, agenția care s-a ocupat de audierea Simonei Halep, este un for independent de soluționare a litigiilor din sport. Conform site-ului propriu, entitatea operează la nivel global, oferind servicii de arbitraj, mediere, tribunal și expertiză, fiind o "alternativă rapidă și eficientă din punct de vedere al costurilor în procesele interne și în litigiile din instanță".

VIDEO Prințul Dimitrie Sturdza intervine în scandalul suspendării: „Cine știe ce-a mâncat domnișoara Halep?!”

Citește și alte știri din tenis:

EXCLUSIV Românul care a jucat la Wimbledon studiază la academia lui Nadal și are un singur vis » Interviu amplu: „Aici, școala e bazată mai mult pe logică. La noi, doar pe memorare” + cum l-a dezamăgit România

Cazul suedezului Mikael Ymer » Exonerat de un tribunal independent, găsit vinovat la recurs

VIDEO Leo Borg, fiul legendarului Bjorn Borg, a câștigat primul meci în circuitul ATP: „Calcă pe urmele tatălui?”

„Lampard” Popescu, primul plecat de la FCSB? » Până să vină oferta lui Becali, a bătut deja palma cu alt club din Superligă: „Suntem încântați, e un campion”

L-a disperat pe Hagi: „Ne despărțim, nu se mai poate! La câți bani îi dăm, trebuia să fie star”


Comentarii (9)
misu01stan
misu01stan  •  20 Iulie 2023, 18:47
Postat de 267890 pe 19 Iulie 2023, 14:24

Aproape corect. Mai există o variabilă: banii.

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

04victor
04victor  •  20 Iulie 2023, 18:44

Toți suporterii Simonei sunt alături de ea.Sunt 4 ani de la sărbătorirea titlului de la Wimbledon în Piața Ovidiu .Au fost peste 10.000 de suporteri veniți pentru această minunată sportivă. M am bucurat ca de rezultatele propriului copil.Multa distracție,bucurie și lacrimi de fericire..Baftă,Simona!

rocky3
rocky3  •  19 Iulie 2023, 22:14
Postat de itu52 pe 19 Iulie 2023, 13:59

Da, pare în formă, iar dacă a reluat antrenamentele - va joacă la US Open. Asta e, cineva cunoscut la o intervenție, esteto-funcțională din zona nasului a avut probleme un an și ceva. Chiar dacă nu era suspendată provizoriu, nu cred că putea juca în această perioadă. Oricum, cooperativa evenimentelor este o practică versată a vremurilor noi, așa că, avem toate șansele s-o vedem curând în circuitul WTA. În legea maestrului, „zic și eu nu dau cu parul!”.

La US Open 2023 garantat nu va juca! De fapt asta e vestea cea bună!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează