SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Victorie împotriva ploii » Hănescu a profitat de o nouă retragere şi s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros

În cele zece participări la Roland Garros, Hănescu a atins de cinci ori turul al treilea
În cele zece participări la Roland Garros, Hănescu a atins de cinci ori turul al treilea

Articol de - Publicat vineri, 31 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 30 mai 2013 19:23

Românul conducea cu 1-0 la seturi şi 3-1 în tie-brek-ul celui de-al doilea, cînd adversarul său Dmitri Tursunov s-a retras. Partida dintre cei doi a fost întrerupt mai bine de o oră din cauza averselor care au căzut ieri peste Paris.

Prima parte a zilei de ieri a fost extrem de capricioasă la Paris. Ploaie, vînt, frig. Victor Hănescu a reuşit însă să se strecoare printre acestea şi între două episoade de ploaie s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros, după ce adversarul său, Dmitri Tursunov, s-a retras cînd românul conducea cu 6-4 şi 3-1 în tie-break-ul setului secund.

Scenariul zilei de ieri a semănat un pic cu ce i s-a întîmplat lui Victor marţi. Şi atunci a fost vorba de ploaie şi de un abandon, atunci al australianului Bernard Tomic De fiecare dată însă, românul era cel care conducea partida.

În meciul de ieri, el a avut nevoie de doar 31 minute pentru a lua primul set cu 6-4. Nu i-a dat nici o ocazie adversarului să facă break, iar el a profitat de prima şansă oferită. În setul al doilea, lucrurile s-au mai echilibrat, fiecare dintre cei doi jucători reuşind să cîştige pe serviciul celuilalt de două ori. La 6-5 pentru rusul clasat pe locul 60 în lume a început ploaia.

Pauza a durat mai mult de o oră, iar cînd s-au întors pe Terenul 8 din complexul de la Porte d'Auteuil, Victor a reuşit să egaleze la 6 şi s-a mers în tie-break. Acolo, românul în vîrstă de 31 de ani s-a distanţat la 3-1, iar atunci Tursunov a decis să se retragă.

Hănescu merge mai departe şi îl va întîlni în turul următor pe germanul Philipp Kohlschreiber, al 19-lea jucător al lumii. Cei doi s-au mai întîlnit o singură dată, 2009, pe hard-ul din Canada, cînd s-a impus Victor în trei seturi.

Surpriza Mattek-Sands
Bethanie Mattek-Sands a reuşit ieri una dintre cele mai mari victorii ale carierei. Americanca, alături de care Horia Tecău a izbutit să cîştige la dublu mixt la Australian Open 2012, a învins-o ieri, la Paris, în turul al doilea, pe Na Li, cap se serie 6. Bethanie a trecut de cîştigătoarea din 2011 de la Roland Garros cu 5-7, 6-3, 6-2. Ea o va întîlni în turul următor pe argentinianca Paula Ormaechea.

Muzica din pauze
Meciul dintre Grigor Dimitrov şi Lucas Pouille a fost întrerupt de mai multe ori din cauza ploii care a perturbat întreaga zi. În cele din urmă, bulgarul s-a impus în trei seturi, cu 6-1, 7-6(4), 6-1. Ce face Grigor în timpul întreruperilor cauzate de ploaie. "Îmi place să ascult muzică!", a spus bulgarul în vîrstă de 21 de ani. În turul al treilea el îl va întîlni pe numărul 1 mondial, Novak Djokovici. Dimitrov  a reuşit să-l învingă pe sîrb anul acesta, la Madrid.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
red77
red77  •  31 Mai 2013, 07:15

domnisoara vezi ca victor conducea si meciul cu tomic ! e greu ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează