SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

WIMBLEDON 2019 // VIDEO Nick Kyrgios, recital și la conferință » Dialog fabulos cu o jurnalistă: „Tu erai în pub azi-noapte...” + recunoaște că a vrut să-l lovească pe Nadal

Nick Kyrgios // Captură YouTube Wimbledon +9   FOTO
Nick Kyrgios // Captură YouTube Wimbledon

Articol de - Publicat vineri, 05 iulie 2019 01:25

WIMBLEDON 2019 // Nick Kyrgios (24 de ani, 43 ATP) a fost eliminat în turul secund al turneului de la Wimbledon de către Rafael Nadal (33 de ani 2 ATP), scor 3-6, 6-3, 6-7 (5), 6-7 (3), după un adevărat „thriller” de trei ore și 7 minute.

Australianul a fost protagonistul unui adevărat recital pe durata meciului: s-a certat continuu cu arbitrii, a dialogat cu publicul și, mai mult, a țintit un forehand puternic spre direcția lui Nadal, într-un moment intens dezbătut de către presa internațională.

Kyrgios și-a continuat show-ul și la conferința de presă de la finalul meciului. Mai întâi, a intrat într-un dialog cu o jurnalistă care-i adresase o întrebare. „Tu erai în pub azi-noapte. Ok...”, i-a spus Kyrgios, replică cu care a stârnit hohote de râs în sala de conferințe.

Cu o seară înaintea meciului cu Nadal din turul secund de la Wimbledon, Kyrgios a fost surprins într-un pub din Londra alături de mai mulți prieteni, locație în care s-a întâlnit cel mai probabil cu respectiva jurnalistă.

Kyrgios: „Am vrut să-l lovesc, de ce să-mi cer scuze?”

Ulterior, ziariștii prezenți în sală l-au chestionat pe australian și cu privire la punctul controversat în care mingea trimisă de acesta a fost aproape să-l izbească în plin pe Nadal. Fără resentimente, Kyrgios a recunoscut că intenția lui a fost să-și lovească oponentul.

„De ce să-mi cer scuze? Nu l-am lovit, i-am lovit racheta. De ce mi-aș cere scuze în acest caz? Tipul ăsta are atât de multe Slam-uri și atât de mulți bani în conturi, cred că poate să primească o minge în piept. N-o să-mi cer scuze pentru asta. Da, am vrut să-l lovesc, am vrut să trimit chiar în pieptul lui”, a spus Kyrgios.

Răspunsul lui Nadal: „E periculos când lovește mingea așa!”

La conferința sa, Rafael Nadal a vorbit la rândul său despre incidentul repsectiv, dar și despre evoluția carierei lui Kyrgios.

„E vorba despre faptul că practicăm un sport a cărui istorie e legată de respect. E periculos când lovește mingea așa cum a făcut-o. Nu pentru mine, dar poate fi periculos pentru un arbitru, pentru oamenii din public. Când lovești mingea așa, nu-ți dai seama unde poate ajunge.

Știu că Nick e un jucător talentat, dar și eu sunt un jucător profesionist. Când lovești mingea așa, nu știi unde ajunge. Acum, mingea aproape că m-a lovit pe mine, dar nu-i o problemă, sunt profesonist, știu cum să mă feresc. Dar mingea poate lovi un arbitru, poate nimeri pe cineva în ochi, iar atunci e o problemă”.

„Dacă, dacă, dacă...Am mai spus-o, e un jucător extrem de talentat, dar mai sunt și alte lucruri importante pe care trebuie să le faci pentru a deveni un campion. Are câteva ingrediente bune pentru a ajunge un campion, dar un lucru foarte important e pasiunea pentru acest joc. E dificil să realizezi lucruri importante fără să ai pasiune pentru tenis” Rafael Nadal, despre Nick Kyrgios

rafael nadal nick kyrgios 7 +10 FOTO

Vezi și: „Nadal îl învinge spectaculos pe Kyrgios » Moment extrem de tensionat între cei doi: Dacă o privire ar putea ucide...”

Vezi aici istoricul conflictului Nadal - Kyrgios

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
dakesis
dakesis  •  05 Iulie 2019, 12:11

Nadal nu are dreptate aici. Oricine se afla in arena, de la arbitrii la copiii de mingi si spectatori, stiu la ce se expun. Cu atat mai mult jucatorii. E ridicol sa spui ca nu poti lovi prea tare mingea, ca e periculos pentru spectatori sau arbitri. Era normal ca Kyrgios sa loveasca in corpul adversarului. Nu e ca si cand ar fi facut-o de la 3-4 metri, omul era pe baseline cand a dat ghiuleaua. Timp berechet pt. Nadal de a reactiona. Kyrgios are hibele lui nenumarate, dar aici are dreptate.

sooos1ck
sooos1ck  •  05 Iulie 2019, 10:28

Nadal e un campion, cel mai bun jucator din istorie!

986379311381755
Lengyel Adrian  •  05 Iulie 2019, 10:12

Eu sincer chiar nu inteleg de ce nu primeste o suspendare drastica acest nesimtit ordinar. Mai nou nu e meci in care sa nu faca scandal si in plus ***e si supermediatizat cand de fapt *** asta e mai rea decat cocalarii nostri!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează