STIRI  »  AUTO  »  FORMULA E

Noua competiţie Formula E ia startul sîmbăta aceasta!

Articol de GSP - Publicat joi, 11 septembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 11 septembrie 2014 15:28

Weekendul acesta marchează startul noului campionat cu monoposturi electrice Formula E. Prima cursă, desfăşurată sîmbătă, 13 septembrie, la Beijing, va fi transmisă de Dolce Sport, de la ora 10:30.
Formula E este un nou campionat automobilistic pentru monoposturi propulsate exclusiv electric. Este o noutate, dar cu atît de multe clase de întreceri motorizate - de la Formula 1 la Anduranţă GT şi NASCAR - chiar avem nevoie de o alta?

Alejandro Agag, CEO al Formula E Holdings, ar spune că da. Omul de afaceri spaniol spune că există două motive pentru care avem nevoie de Formula E: „Primul este de a face maşinile electrice mai populare - de a le arăta oamenilor întreceri şi de a le stîrni interesul faţă de ele. Al doilea este de a folosi cursele drept platformă pentru cercetare şi dezvoltare pentru a îmbunătăţi sistemele de propulsie, bateriile şi sistemele de încărcare”.

De asemenea, trebuie să dezvoltăm această tehnologie pentru că poluarea cauzată de motoarele cu ardere internă în oraşele aglomerate şi rezervele de ţiţei tot mai mici înseamnă că există o nevoie pentru opţiuni de transport mai „curate”, mai eficiente energetic şi mai sustenabile. Agag este de părere că vehiculele electrice reprezintă o modalitate de a satisface această nevoie.”

Citeşte toate detaliile despre noua competiţie în materialul integral din ultimul număr al revistei Science World!

În eventualitatea în care nu aţi găsit revista la chioşcurile de ziare, ne puteţi scrie la adresa [email protected] şi vă vom trimite numărul acasă, fără a adăuga costul pentru transport!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează