SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

Adieu, Paris! » România a rămas fără reprezentanţi pe tablourile de simplu de la Roland Garros

Victor Hănescu a ajuns pînă în turul al treilea la Roland Garros
Victor Hănescu a ajuns pînă în turul al treilea la Roland Garros

Articol de - Publicat duminica, 02 iunie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 01 iunie 2013 23:05

Victor Hănescu a fost învins ieri, în turul al treilea, de Philipp Kohlschreiber, cu 6-0, 7-6 (0), 6-1.

Victor Hănescu şi Philipp Kohlschreiber au stins ieri soarele la Roland Garros. Sub ameninţarea întunericului, cei doi au jucat o partidă care a încheiat ziua a şaptea şi care a durat 1 oră şi 47 de minute.

Împinşi în amurg de meciul-maraton dintre John Isner şi Tommy Haas, Victor şi Philipp au tot aşteptat să intre pe Terenul 1, acolo unde erau programaţi şi unde Haas şi Isner au oferit spectacol, meci încheiat cu 10-8 în favoarea germanului care a concretizat abia a 13-a minge de meci avută după 4 ore şi 37 de minute de joc.

Organizatorii au decis pînă la urmă să mute meciul dintre român şi german pe Terenul 7. Sub ochii a puţini spectatori, ceilalţi fiind preocupaţi cu celelalte meciuri, Kohlschreiber a intrat mai bine în meci, a fost mai pregătit şi în doar 22 de minute i-a administrat lui Victor un usturător 6-0.

Zgîndărit în orgoliu, românul care ocupă locul 56 mondial a găsit rapid leacul pentru jocul în viteză al adversarului său şi s-a distanţat la fel de rapid la 4-1 şi a ajuns în postura de a servi pentru setul al doilea, cu trei oportunităţi de a-l închide. Al 19-lea jucător al lumii s-a agăţat de fiecare greşeală a lui Victor şi a strîns din nou scorul. Au ajuns la tie-break şi Hănescu a părut încă prins de cele trei şanse ratate, pierzînd cu 7-0.

Nici în setul al treilea lucrurile nu au mers în sus pentru Hănescu, şi-a pierdut serviciul încă din game-ul al doilea şi apoi din nou în cel de-al şaselea. La 9:34, ora locală, deja în noapte, cei doi au părăsit terenul 7. Hănescu pleacă acasă, Kohlschreiber spre întîlnirea cu Djokovici.

Zi neagră la dublu
România a rămas fără reprezentanţi pe tabloul de dublu masculin la Paris. Horia Tecău şi Max Mirnîi au fost învinşi în turul al doilea de perechea franceză Llodra/Mahut cu 4-6, 7-6(3), 7-5, în timp ce perechea formată din Florin Mergea şi Philipp Marx a pierdut în faţa dublului spaniolo-francez Lopez/Sa cu 2-6, 6-3, 6-7(5). La dublu mixt, Horia Tecău şi Anna-Lena Groenefeld merg mai departe.

Doar Monica
La dublu feminin, ieri au intrat pe teren trei românce. Nici Sorana Cîrstea alături de Ayumi Morita şi nici Irina Begu alături de slovaca Rybarikova nu au trecut de turul al doilea. Monica Niculescu şi Vania King s-au calificat în turul al treilea, învingîndu-le pe Barthel/ Dekmeijere cu 6-0, 6-4. La dublu mixt, Sorana Cîrstea alături de spaniolul David Marrero s-au oprit încă din primul tur.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
stefansb
stefansb  •  02 Iunie 2013, 15:46
Postat de cumvretivoi pe 02 Iunie 2013, 14:17

Care orgoliu domnule???nu inteleg ce dracu cauta PLOPUL acesta in tenisul profesionist!!!!!!????

prietene...omul e locul 56 in lume. tu in ce domeniu esti locul 56 in lume? daca nu esti in primii 55 din lume ce faci? nu mai faci nimic? daca nu eti in primii 55 de doctori, profesori, bancheri, contabili, avocati sau ce vrei tu, inseamna ca nu mai profesezi? mai gandeste inainte sa vorbesti,nu-i asa usor sa fi printre cei mai buni din lume

cumvretivoi
cumvretivoi  •  02 Iunie 2013, 14:17

Care orgoliu domnule???nu inteleg ce dracu cauta PLOPUL acesta in tenisul profesionist!!!!!!????

dorofteimarius
dorofteimarius  •  02 Iunie 2013, 13:38

ce lovituri avea germanul si ce masca ramanea victor. parca atunci a luat prima data o racheta in mana. noroc de abandonul adversarilor din rundele precedente, ca nu trecea mai departe. ce felicitari??

Vezi toate comentariile (7)
Comentează