FOTBAL  »  CUPA ROMANIEI  »  DINAMO - VIITORUL 3-0

DINAMO - VIITORUL 3-0. Răbufnirea condamnaților! „Câinii” au zdrobit Viitorul, după trei goluri de excepție

Dinamo - Viitorul. Sursă foto: GSP +7   FOTO
Dinamo - Viitorul. Sursă foto: GSP

Articol de - Publicat sambata, 28 noiembrie 2020 22:35 / Actualizat sambata, 28 noiembrie 2020 23:17

Dinamo a făcut cea mai bună partidă a sezonului exact când lumea se aștepta mai puțin, învingând-o pe Viitorul cu 3-0 (Fabbrini '11, '89, Sorescu '14) în „16-imile” Cupei. Victoria îi califică pe „câini” în „optimi”, însă soarta echipei rămâne în „ceață”.

  • Echipe calificate până acum: Dinamo, Chindia, Craiova, Petrolul, Viitorul Tg. Jiu, Farul, Botoșani, ASU Poli Timișoara, Dunărea Călărași, Turris, FCSB

În ceea ce ar putea fi ultimul meci al lui Cosmin Contra pe banca lui Dinamo, jucătorii dinamoviști au avut o răbufnire de orgoliu, reușind o prestație care i-a bulversat până și pe propriii fani. Neplătiți cu lunile și dornici să „evadeze” cât mai rapid din „Ștefan cel Mare”, oamenii vechi sau noi de la Dinamo, de la Fabbrini până la Juan Camara, au impresionat în partida cu Viitorul, tranșată încă din primul sfert de oră. Și de ce manieră!

Goluri de Play Station

Balul a fost deschis de Diego Fabbrini, în minutul 11. Italianul a prins un șut imparabil, în vinclu, de la 18 metri, prin care „câinii” au preluat conducerea. Trei minute mai târziu, Măgureanu i-a așezat perfect mingea lui Deian Sorescu, cel care a trimis în poarta lui Căbuz print-un șut senzațional!

Trupa „înfometată” a lui Contra a continuat să joace la parametri ridicați în prima repriză și chiar putea să mai înscrie, la dubla ocazie semnată de Puljic și Anton. Oaspeții, uimiți și ei de pofta de joc a lui Dinamo, au amenințat rar poarta lui Hinojo și au avut o prestație străvezie, în ciuda repetatelor crize de nervi făcute pe bancă de Ruben de la Barrera.

Fabbrini a închis tabela cu un nou eurogol

„Câinii” și-au mai pierdut din luciditate în repriza secundă, dar, chiar și în aceste condiții, au fost aproape să mai marcheze. Nemec n-a avut prezența de spirit necesară pentru a împinge în poartă o minge respinsă în față de Căbuz, iar Viitorul a scăpat de golul trei. 

Care a venit până la urmă în minutul 89, când același Diego Fabbrini a mai reușit o „bijuterie”. Italianul s-a distrat cu apărarea dobrogenilor și a mai plasat o dată, chirurgical, mingea în vinclul porții lui Căbuz. Victorie nebănuită pentru Dinamo, care merge în „optimi”.

Dinamo - Viitorul. Sursă foto: Cristi Preda (fotoreporter GSP)
Dinamo - Viitorul. Sursă foto: Cristi Preda (fotoreporter GSP)
Dinamo - Viitorul. Sursă foto: Cristi Preda (fotoreporter GSP)
Dinamo - Viitorul. Sursă foto: Cristi Preda (fotoreporter GSP)
Dinamo - Viitorul. Sursă foto: Cristi Preda (fotoreporter GSP)
+3 FOTO
  • Dinamo - Viitorul. Sursă foto: Cristi Preda (fotoreporter GSP)

Dinamo - Viitorul 3-0

Final de meci! Dinamo câștigă cu 3-0 și merge în „optimile” Cupei!

min.89: GOOOOOL Dinamo! Diego Fabbrini se distrează cu apărarea visătoare a Viitorului și marchează grație unei noi execuții superbe. Șut la colțul lung, care-l lasă fără reacție pe Căbuz. 3-0!
min.84: George Ganea șutează de la distanță, mingea nu pune în pericol poarta lui Hinojo. 
min.72: Schimbare la Dinamo. A intrat Aleix Garcia, a ieșit Alexandru Răuță, fotbalistul revenit printre titularii lui Contra după aproape două luni. 
min.62: Viitorul începe să se apropie din ce în ce mai periculos de poarta „câinilor”. Luckassen încearcă să-l surprindă pe Hinojo cu un șut în forță, mingea se duce peste poartă. 
min.54: Ocazie mare ratată de Dinamo! Șutul lui Sorescu e respins in extremis de Căbuz, iar Nemec nu reușește, la faza imediat următoare, să împingă mingea în poartă. 
min. 52: Lovitura liberă executată de Paul Anton de la 25 de metri lovește zidul și își schimbă traiectoria. Căbuz e atent și respinge în corner
min.47: Repriza secundă începe tot cu Dinamo în ofensivă. Fabbrini încearcă un șut de la 20 de metri, însă execuția italianului nu mai are intensitatea celei reușite în prima repriză. Căbuz se întinde și reține fără probleme. 
min.46: Schimbare la pauză. Iese Cătălin Măgureanu, intră vedeta Borja Valle. 
min.46: A început repriza secundă!

Pauză în „Ștefan cel Mare”. Dinamo conduce cu 2-0, după o repriză excelentă reușită de„câini”. 
min.40: Gabi Iancu șutează în forță din interiorul careului, Rene Hijono prinde în doi timp
min.38: Sorescu îl întoarce pe de Nooijer, însă șutul cu piciorul stâng al dinamovistului e reținut fără emoții de Căbuz. 
min.35: Nemec primește o pasă bună la marginea careului, dar șutul său se duce mult peste poartă. 
min.27: Dublă ocazie pentru Dinamo la poarta Viitorului! Puljic scapă singur după o deviere inspirată a lui Nemec, dar Căbuz îl blochează pe croat. Insistent, Paul Anton a recuperat balonul, a șutat în forță din unghi, însă mingea s-a dus pe lângă poartă.
min.17: Viitorul încearcă să țină sub control jocul sufocant al lui Dinamo, însă ocaziile importante lipsesc. Gaztanaga șutează de la 25 de metri, mingea se duce peste poarta lui Hinojo. 
min.14: GOOOOOL Dinamo! Ce meci avem în „Ștefan cel Mare” și ce execuții reușesc „câinii”! Măgureanu îi așază perfect mingea lui Deian Sorescu, care trimite în poarta lui Căbuz print-un șut senzațional!
min.11: GOOOOOL Dinamo! Reușită excepțională semnată de Diego Fabbrini. Italianul a prins un șut imparabil, în vinclu, de la 18 metri, iar „câinii” preiau conducerea. 
min.4: Ocazie mare ratată de Dinamo! Juan Camara trimite elegant din interiorul careului, mingea se scurge agonizant pe lângă poarta Viitorului. 
min.3: Prima fază importantă a partidei vine după trei minute. Juan Camara pătrunde periculos spre careul constănțenilor, șutează în forță, dar mingea se duce puțin pe lângă poarta apărată de Căbuz. 
min.2: Lovitură liberă din lateral executată periculos de oaspeți, Rene Hinojo iese pe centrare și îndepărtează pericolul. 
min.1: A început partida din ”Ștefan cel Mare!

Echipe de start: 

Dinamo: Rene Hinojo - Sorescu, Puljic, R. Grigore, I. Lopez - Anton, Răuță - J. Camara, Măgureanu, Fabbrini - Nemec
Rezerve: Mejias, A. Radu, B. Valle, A. Gonzalez, Borcea, Abdoulaye Ba, Bani, A. Garcia, Achim
Antrenor: Cosmin Contra

Viitorul: Căbuz - Boboc, Dobrosavlevici, Ortega Martinez, de Nooijer - Gaztanaga, Artean - Ciobanu, G. Iancu, Mățan - Luckassen
Rezerve: Cojocaru, Dussaut, Mladen, G. Ganea, C. Matei, A. Georgescu, Ely Fernandes, A. Stoian
Antrenor: Ruben de la Barrera

Stadion: Dinamo
Arbitru: Marius Avram / A1: Daniel Mitruți / A2: Bogdan Gheorghe 

Fanii lui Dinamo, alături de echipă înainte de meci 

Înaintea partidei cu Viitorul din această seară, fanii din PCH s-au strâns pe Buleverdul „Barbu Văcărescu”, aflat în imediata apropiere a intrării dinspre peluza dinamovistă. Conform reporterului GSP aflat la fața locului, ultrașii au aprins torțe și au întâmpinat autocarul echipei, așa cum procedau și în vară, când echipa a fost la un pas să retrogradeze în liga secundă.

DINAMO - VIITORUL 3-0. Răbufnirea condamnaților! „Câinii” au zdrobit Viitorul, după trei goluri de excepție

Programul „16”-imilor Cupei României

Vineri, 27 noiembrie:

  • Chindia – Hermannstadt 1-1, 4-2 d.pen. (Detalii AICI)
  • Progresul Spartac – CS Universitatea Craiova 0-5 (Detalii AICI)

Sâmbătă, 28 noiembrie:

  • Turris Tr. Măgurele – Sepsi 1-0
  • Ceahlăul – Petrolul 1-2
  • Farul – Clinceni 2-1
  • Chiajna – FC Botoșani 0-2
  • Viitorul Tg. Jiu – FC Argeș 1-0
  • Sânmartin – Dunărea Călărași 0-1
  • U Craiova 1948 – ASU Poli 1-3
  • Dinamo – Viitorul 3-0

Duminică, 29 noiembrie:

  • 12:15: Ripensia – Astra*
  • 13:30: Hușana Huși – U Cluj
  • 17:30: FC Voluntari – Gaz Metan*
  • 20:30: Poli Iași – CFR Cluj*

Luni, 30 noiembrie:

  • 18:00: Csikszereda – UTA Arad*
  • 20:45: Gloria Buzău – FCSB 0-3 la „masa verde” (Detalii AICI)
  • * meciurile sunt transmise în direct de DigiSport, TV Telekom Sport  și Look Plus. Toate partidele vor fi live pe GSP.ro.

Citește și alte știri despre Dinamo:

DINAMO. Pablo Cortacero îl demite pe Cosmin Contra: „Pleacă după meciul din Cupă. Am deja un acord cu viitorul antrenor!”

EXCLUSIV Cine îl vrea pe Cosmin Contra, după eșecul de la Dinamo + fanii din PCH au declanșat „operațiunea Rednic”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (356)
1693853210891510
Sorin Moldovan  •  29 Noiembrie 2020, 11:16

Asta nu e Viitorul !! Gica ce faci ??? Ai Academie si joci in primul 11 cu jumatate spanioli ?Ai tai unde joaca ??

maconnique.man.
maconnique.man.  •  29 Noiembrie 2020, 10:32

De ce plang gigigușterii, de ce plang?? fc5b primeste penalty-urile pe banda rulanta, fie ca sunt, fie ca nu! Ar trebui sa fie bucurosi... Stau fraudulos pe locul 1, in loc sa traga la retrogrdare! fiti veseli gigigușterilor, ce dracului ...!!

mosh.gerila...
mosh.gerila...  •  29 Noiembrie 2020, 09:46

Repede, un gigist la interval ca să fac panaramă de el!

Vezi toate comentariile (356)
Comentează