FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VIITORUL 3-3

Adio, Patrick! Ekeng a murit în același fel precum Cătălin Hâldan: s-a prăbușit pe teren și a fost resuscitat aproape 2 ore de medici

Patrick e urcat pe targă fără să fie resuscitat pe gazon +6   FOTO
Patrick e urcat pe targă fără să fie resuscitat pe gazon

Articol de , - Publicat sambata, 07 mai 2016 00:00

Ekeng a căzut ca secerat în minutul 70 al jocului cu Viitorul şi a decedat aseară la ora 23:30.

O nouă tragedie în Ştefan cel Mare! La 16 ani de la moartea lui Cătălin Hâldan, Patrick Ekeng a murit în acelaşi fel. Mijlocaşul de 26 de ani l-a schimbat pe Bicfalvi în minutul 63, dar nu a apucat decât 7 minute pe gazon. În minutul 69:45, camerunezul a picat ca secerat, fără să fie lovit, spre disperarea celor prezenţi.

Ambulanţa de la stadion a intervenit după aproximativ două minute şi, conform unor surse, nu ar fi fost echipată corespunzător. Antrenorul Rednic, disperat, a cedat nervos şi a ţipat la medici să se grăbească.

VIDEO+FOTO Ekeng a decedat după ce s-a prăbușit pe gazon la meciul cu Viitorul! 10 medici de la Urgență au încercat peste o oră să-l resusciteze

Ekeng a fost pus pe targă în stare letargică, de legumă, şi trimis la Urgență, în stare de inconștienţă, diagnosticul fiind stop cardio-respirator. O echipă de zece medici a încercat aproape două ceasuri să îl resusciteze şi la un moment chiar i-a redat pulsul, dar imediat acesta a dispărut.

Conform unor surse autorizate, perioada de 7 minute dintre stadion şi Spitalul de Urgenţă a fost critică pentru că nu i s-ar fi făcut imediat manevre de resuscitare, aşa cum se impunea.

La câteva minute după ce Ekeng a ajuns la spital, directorul sportiv Ionel Dănciulescu a primit un telefon, moment în care a bufnit în plâns şi a plecat imediat către spital, lăsând în urma sa toţi jucătorii în lacrimi.

În jurul orei 23:30, Ekeng a pierdut lupta cu viaţa.

"Nu se poate aşa ceva! Iar nu a fost defibrilator pe teren. Medicii trebuiau sa îl resusciteze acolo. Primele 3 minute sunt esenţiale, pe urmă moare creierul. Nu era suficient să fie pus în poziţie de siguranţă"
doctor consultat de Gazetă

"Suntem blestemaţi, e un coşmar pentru toată suflarea dinamovistă. Nu îmi vine să cred că s-a întâmplat din nou. Nu îmi găsesc cuvintele, e mult prea mult!"
Ionel Dănciulescu, director sportiv Dinamo

"A fost adus la noi cu o ambulanță fără manevre de resuscitare, din câte știm"
Bogdan Oprița, purtător de cuvânt Spitalul Floreasca

"Ekeng a fost adus la spital cu o ambulanță neechipată corespunzător, fără să i se fi făcut manevre de resuscitare!"
Medic Spitalul Floreasca

"Nu a fost niciun fel de intervenţie profesionistă la faţa locului. Profesionalismul medicilor care au intrat pe gazon nu a existat din păcate, nu s-a încercat niciun fel de resuscitare sau de oxigenare"
Cornel Dinu, administrator Dinamo

"S-a greșit că nu s-a făcut resuscitarea imediat, pe teren! În asemenea situații, intervențiile rapide sunt decisive"
Șerban Brădișteanu, şeful Secţiei de chirurgie cardiovasculară a Spitalului Floreasca

dinamo viitorul 3 3

Informațiile de până acum din "cazul Ekeng":

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează