FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Anunț-șoc în scandalul dintre Becali și CSA: "Nu văd cum echipa lui ar mai juca în Liga 1 din februarie! Trebuie să retrogradeze"

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 ianuarie 2017 13:50

Florin Talpan, juristul Armatei și cel care s-a implicat cel mai mult în scandalul dintre Becali și CSA, a vorbit despre situația echipei din Liga 1 și cere ca Becali să dea clubul Armatei.

Talpan spune că echipa lui Becali nu ar trebui să mai joace în Liga 1 chiar din februarie, pentru că va fi obligată să-și schimbe numele.

"Locul echipei CSA Steaua e în Liga 1 și sper ca instituțiile statului si FRF să respecte hotărârile judecătorești. Sunt foarte fericit și mândru, pentru că munca pe care am făcut-o timp de 15 ani este apreciată. Denumirea de «Steaua» trebuie schimbată pentru actuala echipă din Liga 1. Există atâtea nume frumoase de echipe de fotbal. Și FCSB produce confuzie și nu ar trebui sa fie folosit. Steaua CSA-ului nu trebuie să o ia dintr-o ligă inferioară. Locul ei e în prima ligă.

Domnul Becali a preluat echipa fară sa dea niciun ban. Normal ar fi să ne dea echipa și să jucăm în Liga 1 și în cupele europene. Eu nu mai văd ca aceasta echipa a lui Becali să înceapa sezonul viitor, nici returul, în februarie.

LPF și FRF vor fi obligate să schimbe denumirea. Schimbând denumirea, echipa aceasta nu mai există. Trebuie să retrogradeze în Liga a 4-a sau a 5-a și noi să jucăm în Liga 1. Așa mi se pare normal. Tot ce au făcut a fost fraudulos. Cum putem să continuăm cu oameni care nu sunt de bună credință?", a spus Talpan la ProTV.

"Eu am readus fotbalul la notorietatea din trecut și am readus  gloria numelui Steaua București"
Florin Talpan, într-un comunicat emis la finalul anului 2016

Citește și: Imagini șocante din Ghencea! Ministerul Apărării avertizează GSP.ro să nu le publice, dar noi o facem. Iată despre ce este vorba!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (282)
718613108268539
Claudiu Ciobanu  •  15 Ianuarie 2017, 12:11

nemai pomenit unde poate duce prostia,dar nu ne mai mira nimic doar suntem in Romania

1044284568949277
Gherasim Andrei Adrian Virgil  •  15 Ianuarie 2017, 12:09

Este clar ca lumina zilei ca forțe conjugate au dorit distrugerea echipei FC Steaua București, continuatoarea de fapt și de drept a marii echipe de fotbal Steaua București. Eu unul nu am nimic de - a face cu clubul sportiv al Armatei, unde activează (în alte sporturi) oameni deosebiți ! În momentul în care LPF cere desfințarea denumirii FC Steaua București, unii dintre noi pot spune ADIO STEAUA București, FRF poate pune doliu la intrare, fiindcă este 25% ca și inexistentă, LPF poate să înceapă să-și facă noi socoteli în privința noilor bugete pe care televiziunile din România le vor renegocia 100%, din care acest campionat de pomină 2016-2017 (care-și va bulversa valorile sportive). Fiindcă acest campionat nu poate începe cu FC Steaua și sfârși cu FC Star de exemplu. Acest lucru nu poate fi stabilit de nimeni, decât de o instituție menită să stabilească adevărul, conform unei anchete cu toate datele pe masă și nu cum a făcut-o justiția în care la câte s-au întâmplat și se întâmplă în acestă țară, unii dintre noi și cred că suntem vreo 70% din această țară, nu avem încredere. George Becali se va adresa sigur justiției (inclusiv sportive) internaționale, iar dacă nu o va face înseamnă că ceilalți care îl contestă, au dreptate iar pentru asta va fi blamat el și familia lui, că a fost un om necinstit și mai mult a distrus cel mai mare club de fotbal din România. Îi urez succes să demonstreze tot ceea ce ne-a spus aici în țară, chit că FC Steaua nu va mai exista!

1044284568949277
Gherasim Andrei Adrian Virgil  •  15 Ianuarie 2017, 12:05

Eu unul o să fiu un suporter anti echipa armatei cum s-o numi ea, iar toți Steliștii din România aflați că în momentul în care FC Steaua nu mai joacă în Liga I, sau este obligată să-și schimbe denumirea fiindcă așa vrea armata, Echipa de fotbal STEAUA a încetat să mai existe. PUNCT. Nu am simpatii pentru domnul George Becali, dar conform preluarii de la armata (ca instituție a statului) Steaua a continuat tradiția clubului, a jucat în Liga I din România, în cupa României, în cupele europene ! Ceea ce se întâmplă acum este o acțiune concentrată împotriva domnului Becali, din care are de suferit cel mai titrat club din România, care dacă, cum aud că se va întâmpla va dispărea, chiar dacă CSA Steaua, club al armatei va începe din nou (din NOU!) să joace în vreo formă de competiție organizată de FRF sau LPF! Pentru mine echipa Steaua nu va mai exista niciodată și cred că și pentru acei suporteri care au mirosit despre ce se întâmplă în România. Mulți, nu mai vor veni pe stadioane, poate doar nepoții să facă acest lucru, dar la cum merg treburile cu legile din țara noastră în privința sportului, slabe speranțe! Sunt profund uimit cum nici o instituție a statului nu s-a implicat și nu a cerut o anchetă care să stabilească un verdict absolut corect așa cum s-a implicat spre exemplu în schimbul de terenuri dintre armată și George Becali, de acum mai bine de 22 de ani, verdict care a dus la condamnarea lui Becali și a unui general de armata fost și ministru... Este clar ca lumina zil

Vezi toate comentariile (282)
Comentează