LIGA 1  ·  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA // Război fratricid în Bănie » Mirko Pigliacelli a scindat suporterii: „Mirko Pinocchio” vs „Dar divin”

Articol de - Publicat marti, 04 februarie 2020 10:52

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA // Titularizarea „trădătorului” Mirko Pigliacelli cu Gazul (3-1) a împărțit suporterii olteni în două tabere. Ei se ceartă pe rețelele de socializare, în vreme ce clubul tace. 

Nici măcar victoria clară cu Gaz Metan (3-1), de vineri, n-a adus liniștea în Bănie. Conflictul mocnit dintre fanii grupați sub titulatura Peluza Nord (galeria) și cei care de regulă iau loc la tribuna a doua a continuat și pe rețelele de socializare după titularizarea lui Mirko Pigliacelli în confruntarea cu medieșenii. 

„Peluza Nord” îl consideră pe portarul italian „un trădător”, reproșându-i comportamentul avut din momentul în care fostul antrenor, Victor Pițurcă, l-a trimis la echipa secundă, începând cu etapa a 17-a. 

„Piglia”, susțin contestatarii, citând surse din anturajul echipei, n-a acceptat decizia. Iar din acel moment ar fi încercat permanent să submineze autoritatea fostului selecționer, căutând să atragă de partea sa atât coechipieri, cât și fani. 

Cu Gaz Metan, în timpul partidei, dar și la final, Peluza Nord a adoptat o atitudine ostilă față de el, exact așa cum amenințase într-un comunicat publicat pe 6 ianuarie. 

În același timp, fanii de la tribuna a doua i-au luat partea și au afișat un banner pe care scria „Mirko, darul divin pentru Știința”. 


Căpitanul Nicușor Bancu a încercat să medieze la final conflictul dintre galerie și Pigliacelli. Fără succes. Iar mai nou, facțiunea Gruppo Maxima a cerut Peluzei Nord „să pună pe masă tot ce are compromițător despre jucător, cel mai bine direct la club” sau măcar „să oprească momentan atacurile, până la finalul campionatului”. 

Clubul? Deocamdată, tăcere. Nicio inițiativă de a-i aduce pe beligeranți la aceeași masă pentru a rezolva conflictul. 

67 de meciuria bifat Pigliacelli în tricoul Craiovei. E în Bănie din vara lui 2018 și are o cotă de piață cifrată la 1,3 milioane euro

„Ce este rău e că suntem dezbinaţi. Lucrurile neadevărate scrise despre noi ne dezbină ca echipă. Spun asta pentru că suporterii fac parte din echipa noastră”  - Corneliu Papură, antrenor CSU Craiova

+16 FOTO

  • Sursă foto: Facebook Craiova

Vezi și: La o zi după asasinarea lui Emi Pian, peste 100 de capi, crema interlopilor din toată țara și din străinătate, s-au adunat la îndemnul unui influent interlop. Ce a urmat este de-a dreptul sfidător. Poliția s-a dus peste ei și...
Libertatea
Comentarii (10)
lionforever  •  04 Februarie 2020, 18:35

E exagerat asta cu darul divin dar si mai exagerat este comportamentul PN , afinitatea ei către pițurcă care acum dovedește ce voia, sa faca bani propunând tinerii de perspectivă tovarășului lui cu oi multe.

Dan Petnaise  •  04 Februarie 2020, 16:30

Cocalarii de la Nord, lasați băiatul în pace. Despre Piți ce să spun? A încercat să distrugă iar o echipă din oraș.

Rebelul Rebelul  •  04 Februarie 2020, 16:14

Cei care il plang pe marelePiturca sa ne lase,sa se duca acasa,Piturca a venit sa distruga ,nu sa faca treaba,uite ce face pentru Becali,sa ia juniorul de la Craiova,asa ca lasati-l in pace pe Mirko sa joace si lasati-ne cu Piturca,marele antrenor,,,

Vezi toate comentariile (10 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
12:00 Snooker
CM Snooker
Eurosport
20:30 BARAJ L1
Chindia - Mioveni
Look Plus, Telekom Sport și Digi
Program TV complet

Liga 1