FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - POLI IAȘI 1-0

FOTO + VIDEO Eurogolul lui Budescu îi duce pe steliști primul loc! FCSB o învinge pe Poli Iași în cel mai palpitant meci al play-off-ului

FOTO: Raed Krishan +20   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 01 aprilie 2018 22:47

FCSB a câștigat la limită duelul cu Poli Iași, scor 1-0, în cel mai palpitant meci al play-off-ului de până acum. Moldovenii au jucat extrem de curajos, dar Budescu a dat lovitura printr-o nouă reușită magistrală. Grație victoriei, roș-albaștrii au revenit pe primul loc în clasament, acolo unde ultima oară au fost în etapa a 17-a din sezonul regulat. 

Steliștii au început alert meciul, iar în minutul 8 au avut prima ocazie mare a partidei: Alibec a lovit transversala din câțiva metri în urma unei faze fixe. 

Roș-albaștrii au dominat autoritar partida, punând constant presiune pe apărarea ieșenilor. În minutul 27, Budescu a executat periculos o lovitură liberă, dar Rusu a reținut fără emoții.

Ieșenii au contat doar pe contraatac, iar tactica lui Stoican a fost la un pas să dea roade în minutul 38. Platini s-a distrat cu 3 jucători ai FCSB-ului, l-a angajat perfect pe Andrei Cristea, dar vârful moldovenilor a trimis în bară.

Prima ocazie importantă a reprizei secunde le-a aparținut tot ieșenilor, în minutul 48. Platini i-a păcălit pe fundașii FCSB-ului, dar a finalizat slab din poziție ideală, Bălgrădean reușind să respingă în corner.

Roș-albaștrii au dat replica în minutul 53, când goalkeeper-ul Vlad Rusu a respins miraculos șutul lui Alibec din 9-10 metri.

S-a jucat pe contre, iar Poli Iași a fost din nou extrem de aproape să deschidă scorul în minutul 55, când Bălgrădean a respins spectaculos șutul bun al lui Cionac de la distanță.

Alibec a irosit o ocazie monumentală pentru FCSB în minutul 65. Scăpat singur cu portarul, "vedeta" roș-albaștrilor a finalizat dezamăgitor, mult peste poartă, stârnind apoi huiduielile puținilor spectatori prezenți pe Arena Națională.

Meciul a fost decis cu 20 de minute înainte de final. Bosoi l-a faultat pe Florin Tănase la o fază care nu anunța nimic, iar la faza imediat următoare Cioinac a fost eliminat pentru proteste la adresa arbiturlui Adrian Comănescu.

Budescu nu a stat pe gânduri și a executat magistral lovitura liberă de la 20 de metri, aducând victoria formației lui Dică.

15 goluria marcat Budescu în carieră direct din lovitură liberă

Grație victoriei, FCSB a urcat pe primul loc, cu 35 de puncte. Steliștii sunt la egalitate cu CFR Cluj, dar au golaveraj mai bun decât formația lui Dan Petrescu.

Poli Iași e ultima în play-off, cu 20 de puncte.

CLASAMENT PLAY-OFF

FCSB - Poli Iași 1-0
A marcat: Budescu '71
TEXT / VIDEO

*Ionuț Cioinac a fost eliminat în minutul 69 după o serie de proteste la adresa lui Adrian Comănescu

Echipele de start

FCSB: Bălgrădean - R. Benzar, Planici, Momcilovici, J. Morais -  Nedelcu, Ov. Popescu - Man, Budescu, Fl. Tănase - Alibec
Rezerve: A. Vlad, Bălașa, L. Filip, Gnohere, Fl. Coman, Cr. Tănase, Teixeira
Antrenor: Nicolae Dică

Poli Iași: Rusu - Bădic, Mihalache, Frăsinescu, Sin - Cioinac, Chelaru - Platini, Jo Santos, Pedro Mendes - A. Cristea
Rezerve: Kelava, Panțîru, Kizito, Qaka, Gavrilă, Bosoi, Zaharia
Antrenor: Flavius Stoican

Arbitru: Adrian Comănescu
A1: Marius Nicoară
A2: Mihai Marica

Doar 6050 de spectatori au fost prezenți pe Arena Națională. 

 
 

PROGRAM ETAPA 3-A PLAY-OFF

Sâmbătă, U Craiova - CFR Cluj Detalii AICI
Azi, Astra Giurgiu - Viitorul 0-2 Detalii AICI
Azi, FCSB - Poli Iași, 20:45

PROGRAM ETAPA 3-A PLAY-OUT

Vineri, Concordia Chiajna - FC Botoșani 0-0 Detalii AICI
Vineri, Dinamo - Juventus București 1-2 Detalii AICI
Sâmbătă, FC Voluntari - Gaz Metan Mediaș 1-2 Detalii AICI
Luni, ACS Poli Timișoara - Sepsi, 20:45

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (460)
mosvasile
mosvasile  •  02 Aprilie 2018, 14:46

Fluierul lui Comanescu ii duce pe mafioti pe primul loc!

albalbastru72
albalbastru72  •  02 Aprilie 2018, 14:12

Executia lui Comanescu a umbrit-o pe cea a lui Budescu.

169060557063831
Stefan Anghel  •  02 Aprilie 2018, 11:12

IASU "BOUNTY HUNTERS"-NU A JUCAT NIMIK PANA NU IA CHEMAT STOIAN SA LE TRANSMITA INCURAJARI DE PE BANCA : "VALIZA E IN GARA"....MEDICU VETERINAR BURTOS STIE DESPRE ASTA !

Vezi toate comentariile (460)
Comentează