FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Gică Popescu, reacție rapidă după dezvăluirile GSP: „Aveți ceva cu Viitorul? Ce recesiune? Toţi jucătorii au semnat actele adiţionale, nu i-am forțat"

Gică Popescu, președinte Viitorul
Gică Popescu, președinte Viitorul

Articol de - Publicat joi, 02 aprilie 2020 18:51

Preşedintele Viitorului, Gică Popescu, a reacţionat și a pus mâna pe telefon, după ce GSP a scris astăzi că Viitorul intră în recesiune, a renunțat la Zoua, iar Achim şi Chiţu urmează să plece din vară din cauză că au refuzat să semneze diminuarea contractelor. 

Chiar Gică Popescu a fost cel care a sunat pentru a face clarificări. Președintele Viitorului spune că Zoua a plecat de la club în urma unei rezilieri de comun acord și neagă că Achim și Chițu s-ar fi opus reducerilor salariale. 

- Bună ziua, domnule Popescu! Spuneți.
- Nu e în regulă ce scrieţi pe GSP.ro!

- Nu e în regulă de ce?
- Fiindcă e fals ce se scrie în articol. Nu am forţat pe absolut nimeni să semneze, repet, pe absolut nimeni, nimeni. 

- Achim şi Chiţu au semnat şi ei?
- Toţi jucătorii au semnat actele adiţionale, după negocieri individuale care au durat o săptămână. Toţi!

- Dar Zoua nu!
- Cu el am ales de comun acord să reziliem, dat nu l-am forţat de genul dacă nu semnezi, eşti dat afară. Ne-am dat mâna şi ne-am despărţit amiabil.

- Şi de ce v-aţi despărţit acum?
- Fiindcă în cazul lui oricum nu era foarte clar dacă va mai continua şi din vară încolo la noi şi atunci am convenit împreună cu el că aşa e cel mai bine. 

- Spuneţi că n-a fost nici un jucător care să nu fie deranjat de aceste scăderi salariale?
- Nu ştiu dacă a fost sau nu deranjat, ştiu că am discutat cu toţi. Rând pe rând. Unii au acceptat imediat, alţii au spus mai pune aici, mai pune aici, sunt multe clauze într-un contract, te loveşti de chestiuni juridice, fiscale. Aşa cum se întâmplă la o negociere! Dar nu am forţat pe nimeni să semneze, aşa cum scrie pe GSP.ro. Iarăşi titluri că Viitorul recesiune, că sunt forţaţi jucătorii. La alte cluburi nu vedeţi, există doar Viitorul. Parcă încep să-i dau dreptate lui Gică Hagi, ca aveţi ceva cu Viitorul!

- Aşa ceva e exclus, să avem ceva cu vreo echipă!
- Şi atunci?

Gică Popescu: „Orice jucător de la Viitorul poate pleca în vară”

- Achim şi Chiţu vor pleca la vară?
- Orice jucător de la Viitorul poate pleca în vară, la fel de bine cum nici un jucător s-ar putea să nu plece. Aşa cum am obişnuit, ca să se facă un transfer e nevoie de acordul celor 3 părţi, club, club plus fotbalist, altfel nimic.

- Deci şi ei au semnat?
- Da, toţi! Noi ne-am asigurat practic şi ne-am luat angajament ferm prin actele adiţionale că lună de lună achităm ce s-a semnat acum indiferent cât va dura această stare de urgenţă şi chiar după aceea, pentru că actele adiţionale sunt până în iunie 2021. Până atunci respectăm şi plătim la ziua de salariu tot ce am negociat şi ce a semnat fiecare. Fără să fie nimeni forţat! Şi nu am negociat doar cu jucătorii şi cu toţi cei 150 de angajaţi ai clubului, nu doar fotbaliştii sunt importanţi pentru buna desfăşuare a unei societăţi în fotbal.

VIDEO: Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri despre Liga 1:

FCSB. Gigi Becali a bagat încă un jucător în șomaj tehnic: „Nu negociez cu cine nu înțelege”

EXCLUSIV Care e situația de la Dinamo » Mailul primit de jucători de la conducere + cât timp au contractele suspendate

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  04 Aprilie 2020, 09:13
Postat de Zi Bobby pe 02 Aprilie 2020, 19:54

Si a imaginat cineva ca machedonul Hagi nu va taia salariile? lacomia lui este cunoscuta.Unii spun ca Hagi a bagat banii lui in fotbal.Hagi n a bagat niciun leu din banii lui.Baza sportiva e facuta din bani europeni.Fiecare junior plateste formarea si este obligat sa nu poata pleca fara acordul lui Hagi si doar dupa ce trebuie sa plateasca grila de formare.Aceasta regula se aplica chiar daca unii juniori nu sunt formati de Hagi,ci de alte cluburiA furat fotbalisti,cum e cazul Cabuz,pt care n a platit nici macar 1 leu.A primit mereu fonduri de la federatie (l-ati auzit pe Hagi sa spuna ceva de Burleanu?).Hagi n a dat in viata lui nici un covrig de pomana.Caracterul lui s-a vazut la divortul de Leni Celnicu, motivul de divort invocat de "rege" fiind ca sotia "imi indulceste cafeaua cu miere " !!!Un mare fotbalist dar zero ca om,zero caracter...

pai si cu ce voia sa i-o indulceasca, cu zahar? ala face rau! :D

remarque
remarque  •  03 Aprilie 2020, 10:58
Postat de steaua.inseamna.csa pe 02 Aprilie 2020, 20:30

Pe prostia maselor, nu a lor! Fotbaliștii au aceste salarii pt ca tu, eu, x, y ne uitam la meciuri, mergem la meciuri, cumpărăm materiale promoționale etc etc etc. pt ca in afara unor mici excepții unde se mai găsește câte un oligarh rus sau print arab sa își cumpere un club pe post de jucărie, in rest totul e o afacere, o imensa afacere! Fotbaliștii sunt doar niște angajați, oferă ceva ce se caută și prin urnare, ca așa e in democrația capitalista, oferta se echilibrează cu cererea (și invers). Ia sa nu ne mai intereseze deloc fotbalul și sa trecem sa zicem la patinaj. Crezi ca și-ar mai permite Barcelona sa plătească sute de milioane pe un fotbalist!? Nu! Însă sa vezi ce venituri vor avea patinatorii! Deci, repet!, nu te mai lega aiurea de fotbaliști, ei sunt doar niște angajați, nici tu dacă erai in locul lor și puteai obține cât mai mulți bani pt munca ta nu ii refuzai sau dona la săraci, prost e cine da, nu cine cere! :-)))

Cam asa este. Iar Barcelona plateste pentru ca apoi sa incaseze. Apa, aerul si fraierul nu se termina niciodata. Ce sa facem daca ne place fotbalul? Iar despre Viitorul.....copii luati cu japca, parinti care platesc ca cel mic sa aiba o sansa. Juniorii lui Hagi au usa deschisa la loturi, chestie care la juniorii lui Avantul Reghin de exemplu e egala cu a ajunge pe Marte. Toate in tara asta se fac cu relatii, cluburile de traditie au fost marginalizate si au ajuns tot felul de structuri de doi bani sa domine fotbalul autohton. Viitorul exista ca si FCSB pana exista stapanii. Dupa aceea se vor duce si vom avea impresia ca nici nu au existat. Ca Dragnea de exemplu. Sic transit gloria mundi! Simbolurile adevarate vor ramane insa. Lovite, batjocorite, saracite dar iubite.

antalmihai
antalmihai  •  02 Aprilie 2020, 21:32
Postat de Vladescu Mircea pe 02 Aprilie 2020, 20:10

Cine crede in cuvantul unui expuscarias ?????

BA..... DA LA CITE MECIURI A VINDUT REGELE.... SI ACOLITII LUI... LA CITI JUCATORI PROSTI, SLABI, SI PE CE BANI IA VINDUT???? PRETURI ENORME... BAI TIMPITULE SI NESIMTITULE DE HAGI, VINDE BA DOAR DINCOLO DE ACUM , SA VEDEM CINE SI PE CE BANI O SA TII IA?CA ASA CUM AI ZIS CA FACI! AI ZIS CA NU MAI VINZI IN TARA! DA? IA SA VEDEM! ASTEPT REPLICA popescu!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează