FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

EXCLUSIV Plan de recesiune la Viitorul: Zoua a plecat, urmează Achim și Chițu » Reduceri masive la salarii

Aurelian Chițu, Viitorul
Aurelian Chițu, Viitorul

Articol de GSP - Publicat joi, 02 aprilie 2020 17:22

Zoua (29 de ani) este primul jucător care-i părăsește pe constănțeni în această pauză forțată. Alți doi fotbaliști, Vlad Achim (30 de ani) și Aurelian Chițu (29 de ani), vor pleca de la Ovidiu din vară, ambii refuzând categoric ideea de a renunța la o bună parte din salariu începând din sezonul următor.

Viitorul, unul dintre cluburile stabile financiar, unde situația e reglată și dirijată de Gheorghe Hagi dintr-un capăt în celălalt, pare într-un moment delicat. 

Formația de la malul mării nu mai dispune de liniștea de altădată, liniște adusă de rezultatele excelente din ultimele sezoane, de titlul de campioană, de calificări în cupele europene și vânzări importante de jucători.

Echipa „Regelui" a pierdut multe dintre toate aceste atuuri. Pe deasupra au mai venit și emoțiile pentru prima tranșă a drepturilor TV din sezonul următor, plus rata neachitată din ultima tranșă a acestui sezon. Sume importante, la care se mai adaugă și ratarea play-off-ului, implicit a cupelor europene, plus eliminarea din Cupa României. 

Viitorul, minus 50% sau mai mult la bani

Pentru a nu perturba existența clubului, Hagi a propus câteva măsuri importante. Cea mai la îndemână, poate și cea cu un impact mai mare, este legată de diminuarea contractelor.

Surse din cadrul clubului susțin că jucătorilor le-au fost propuse diminuări drastice ale salariilor. Diminuările ar însuma mai bine de 50% din valoarea contractelor, lucru agreat de majoritatea.

Chițu și Achim, refuz categoric

Există însă și fotbaliști care n-au fost de acord. Printre ei, Vlad Achim (30 de ani) și Aurelian Chițu (29 de ani), ambii aflați în ultimele luni de contract.

Cei doi nu vor mai continua sigur la Viitorul din vară, când vor deveni liberi de contract. Ambii au declinat ideea unor diminuări masive și au decis să le strângă mâna șefilor.

Rămâne de văzut dacă Gheorghe Hagi va mai conta pe ei atunci când competiția internă se va relua, dacă se va întâmpla asta.

Prime mari, salarii de maximum 5.000 de euro

Fotbaliștii Viitorului nu au contracte mari în general, salariile celor mai mulți jucători se opresc în jurul sumei de 5.000 de euro. În schimb, toți jucătorii au bonusuri importante, Hagi mergând pe ideea unor motivații pentru jucători: câștigă în funcție de cum joacă și de ce trofee și beneficii aduc clubului.

A plecat Zoua

FC Viitorul s-a despărțit deja de unul dintre jucătorii cu salarii mari. Este vorba despre atacantul Jacques Zoua. Vârful de 29 de ani a evoluat la Viitorul din octombrie anul trecut și a reușit să înscrie un singur gol. 

Din câte se pare, internaționalul din Camerun părăsise deja România la întreruperea campionatului, motiv care i-a și făcut pe cei din conducere să renunțe la el.

VIDEO. Măsuri obligatorii de protecție împotriva noului Coronavirus (COVID-19)

Citește mai multe știri despre Liga 1:

FCSB. Gigi Becali a bagat încă un jucător în șomaj tehnic: „Nu negociez cu cine nu înțelege”

EXCLUSIV Care e situația de la Dinamo » Mailul primit de jucători de la conducere + cât timp au contractele suspendate

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
mellye
mellye  •  03 Aprilie 2020, 01:09
Postat de samertx pe 02 Aprilie 2020, 21:32

Se pare că cei doi, nașul și cu finul, iau primele măsuri în fotbalul românesc. Posibil să fie nevoie de judecata lor. :))

ma intai a lui pch ????????????

kingdon
kingdon  •  02 Aprilie 2020, 23:02

Or sa intre cei doi gheorghe

antalmihai
antalmihai  •  02 Aprilie 2020, 21:45

niste hoti acolo!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează