FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - STEAUA 0-2 (MECI SUSPENDAT)

Judecată imparţială, răzbunare sau datorie achitată?! » Cine e Florin Gătejan, omul care va conduce azi Comisia de Disciplină

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 02 noiembrie 2011 00:38

Comisia va fi formată din doar 4 membri, nu va avea preşedinte, cel care va conduce şedinţa e cunoscut ca "om de casă al lui Dragomir", iar Becali spune despre el că îi e dator pentru sumele de bani pe care i le-a oferit în trecut


Citeşte şi: Şeful Comisiei de Disciplină vorbeşte despre judecata incidentelor de la Ploieşti: "Sîrbu' a avut sînge în instalaţie, dar regulamentul prevede suspendare!"

Azi, ora 17:00. Sediul LPF, şedinţa Comisiei de Disciplină. Va fi, de departe, cea mai importantă şedinţă din acest campionat. Motivul? Vor fi judecate incidentele de la Petrolul - Steaua, inclusiv dacă Stanca şi Martinovici vor fi sau nu suspendaţi după ce au încasat cartonaşe roşii fiindcă l-au bătut pe suporterul care a pătruns pe teren şi l-a lovit cu pumnul pe Galamaz. Tocmai pentru că s-a pornit o întreagă dezbate şi chiar polemică dacă cei doi stelişti să fie sau nu sancţionaţi, dar şi ţinînd cont de cine anume va conduce şedinţa de azi, de legăturile lui actuale şi din trecut, dar şi de contextul războiului Dragomi-Gigi Becali, apar 3 variante în privinţa judecăţii de azi.

1. De ce ar trebui să fie o judecată imparţială
Florin Gătejan va fi cel care va conduce şedinţa, în lipsa lui Doru Neagu, care a demisionat săptămîna trecută. E un avocat extrem de respectat în breaslă. Are experienţă mare şi, din acest punct de vedere, stăpînind foarte bine interpretarea unui punct de regulament, chiar dacă e pe latură sportivă, poate conduce imparţial şi fără probleme şedinţa, la capătul căreia să fie luate exact deciziile cerute de regulament.

2. De ce ar putea să fie vorba despre o răzbunare impusă
Steaua ajunge pe masa LPF într-un moment în care Gigi Becali a devenit, după Mititelu, cel mai mare duşman al lui Dragomir. Experienţa anilor trecuţi, cînd cei certaţi sau aflaţi pe altă poziţie cu şeful LPF nu numai că nu aveau parte de clemenţă, dar erau executaţi la comisii, e o dovadă că azi ar putea fi o ocazie pentru Mitică să se răzbune pe inamicul Gigi.

Două argumente susţin această variantă:
- Gardoş n-a fost iertat după ce i-a produs lui Băcilă o fractură, deşi Steaua a adus ca probă imaginile în care se observa că intrarea nu a fost dură, stoperul încasînd la "Disciplină" 10 etape de suspendare
- Stelei i-a fost respins memoriul de după derby-ul cu Rapid, în care solicita suspendarea lui Coman, Rui Duarte şi Pancu, aducînd ca probă imaginile video în care se vedea clar că toţi trei lovesc cu pumnul sau cu piciorul

3. De ce există suspiciunea că va fi o datorie achitată
Chiar dacă în momentul de faţă conduce o comisie a LPF, Gătejan a fost acuzat că nu poate judeca imparţial pentru că în trecut a primit sume de bani din partea mai multor oameni de fotbal, inclusiv din partea lui Becali. Acesta chiar a recunoscut: "Pînă să ajungă la Ligă, îi dădeam frecvent bani lui Paţanu'. Venea pe la mine, cînd aveam biroul la Marriott, şi îi dădeam 2.000, 1.000, 500 de euro. Probabil a luat şi de la alţii şi acum se duce şi judecă?".


"Ce mai caută Paţanu' într-o comisie atît de importantă? Păi, el ia deciziile în funcţie de cine i-a mai dat bani în trecut"
Gigi Becali

"Oamenii din Comisia de Disciplină sînt independenţi, nici măcar nu-i văd la faţă atunci cînd vin la Ligă să judece, cum să le dau eu vreun ordin?"
Dumitru Dragomir

A jucat rolul lui Mr. Bean :)
Săptămîna trecută, Gătejan a condus prima şedinţă a Comisiei de Disciplină. Cele mai importante cazuri au fost eliminările de la derby-ul Steaua - Rapid. La finalul şedinţei, el a oferit un moment hilar, în care a amînat live-ul de la GSP TV pentru a-şi suna soţia, după care a avut un discurs de introducere care s-ar plia perfect în filmele cu Mr. Bean:
- Staţi, nu începem, că văd că transmiteţi în direct. Staţi un pic, să-i dau telefon lu' nevastă-mea, să mă vadă la televizor! Doar un pic, să găsesc numărul în telefon. Aşa... Deci, e pe GSP TV în direct? Aaaa, păi, nu prindem GSP TV acasă, n-o mai sun, hai să dăm drumu' la treabă...
- Deci, domnilor, azi am fost surprins cînd am venit de la Tribunal şi am aflat că trebuie să mă aşez pe scaun şi să vorbesc o oră în continuu, că erau multe cazuri...
- Din punct de vedere regulamentar îmi permite să... vicepreşedintele să conducă, asta dacă sîntem în compunere completă şi legală. Am fost, de fapt, încă 4 inşi.

AFAN n-are pe nimeni la "Disciplină"
În cadrul Comisiei de Disciplină, nu există nici un reprezentant de la Sindicatul Fotbaliştilor. În schimb, dacă acest caz va ajunge pe masa Comisiei de Recurs, acolo, dintre cei 5 membri, doi sînt de la AFAN. Dumitru Costin, preşedintele sindicatului, a declarat că "jucătorii vor beneficia de sprijinul total al AFAN-ului în acest caz. În afara avocaţilor Stelei, Martinovici şi Stanca vor fi apăraţi şi de avocaţii noştri".

"Dacă Stanca şi Martinovici vor fi suspendaţi înseamnă că trăim pe altă lume şi nu mai avem reperele unei societăţi şi ale unui fotbal normal"
Narcis Răducan, manager sportiv Steaua

"Dacă eu aş judeca acest caz, nu aş suspenda deloc cei doi jucători. A fost vorba despre autoapărare în faţa unui agresor"

Cristian Bivolaru, fost şef Relaţii Internaţionale FRF

Ce suspendări vor fi
Stanca şi Martinovici
Articolul 63, alineatul 2, punctul 4, litera a
"Dacă un jucător a fost eliminat pentru comportare violentă şi a lovit cu plma, cotul, pumnul, capul sau piciorul: suspendare de la 2 la 6 jocuri"
Sancţiunea probabilă: 2-4 etape

Petrolul
Articolul 82, alineatul 1
"Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat cu suspendarea terenului propriu ori măsura programării jocurilor fără spectatori de la 1 la 10 jocuri"
Sancţiunea probabilă: 8-10 etape

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (14)
niros67
niros67  •  02 Noiembrie 2011, 16:59
Postat de danrapid pe 02 Noiembrie 2011, 09:48

deci cum o da omu o sa fie judecat ca a tinut cu cineva nu?...gsp-stii deja fac presiuni si prin ziarul lor corupt, incearca sa aduca la cunostinta lui Gatejan asta, ca e dator la Becali...prefer sa tina cu Dragomir care e foarte periculos zilele astea, datorita abuzului in cazul Stiintei

nu puteai sa fii decit rapidist , sinteti orbiti de ura , nu vedeti decit aranjamente facute de belciug , blaturile de la savarina voastra nu le vedeti , vezi meciul cu astra , sau faptul ca probele video sint luate in considerare doar cind nu da coman pancu si africanu ala cu pumnul , de la atita oftica o sa va iasa bube pe voi

niros67
niros67  •  02 Noiembrie 2011, 16:45
Postat de serban_ionescu pe 02 Noiembrie 2011, 08:14

bai alpin , tu stii ce e un huligan?bati campii baiete!Daca il omora pe Galamaz sau arbitru ?Huliganii au fost in tribuna in frunte cu drogatul

dupa comentariile care le face e unul dintre ei (ultrasi) , alpine dute in alpi si lasa-ne

draghicibogdan
draghicibogdan  •  02 Noiembrie 2011, 14:59

"Eram prieten cu cei de la comisia asta de acum, unde e Paţanu (n.r. - Florin Gâtejan), îmi cereau şpagă aşa, ca prieteni, în glumă, şi le dădeam câte 200-300 de euro, ce era să fac!" Florin Gâtejan a reacţionat surprinzător de calm la acuzele lui Gigi Becali. El nu a negat că primea respectivele sume, dar a spus că erau justificate legal. "Eu eram avocatul lui Becali şi i-am câştigat vreo cinci-şase procese. El nu mă plătea pe loc, se acumulau datoriile, fireşte că atunci când ne vedeam îi ceream banii şi el îmi dădea câteva sute de euro. Dar erau banii pentru onorariile mele. Eu l-am apărat şi când i-am luat carnetul auto reţinut de generalul Zaharia, şi-n procesul cu CTP-ul

Vezi toate comentariile (14)
Comentează