FOTBAL  »  Superliga  »  FCU CRAIOVA

VIDEO Mutu s-a faultat singur: „Doar pe mine mă vedeți? Nu înțeleg”

FCU Craiova are cea mai slabă ofensivă a etapei. În tentativa de a găsi explicații pentru randamentul inexistent din atac, Adrian Mutu (42 de ani) s-a faultat singur.
FCU Craiova are cea mai slabă ofensivă a etapei. În tentativa de a găsi explicații pentru randamentul inexistent din atac, Adrian Mutu (42 de ani) s-a faultat singur.

Articol de - Publicat luni, 04 octombrie 2021 17:16 / Actualizat marti, 05 octombrie 2021 11:19

FCU Craiova are cea mai slabă ofensivă a etapei. În tentativa de a găsi explicații pentru randamentul inexistent din atac, Adrian Mutu (42 de ani) s-a faultat singur.

Mutu nu mai este antrenorul celor de la FCU Craiova. Ruptura s-a produs după eșecul cu rivala din oraș, 0-2 contra CS Universității, și pe fondul unui start modest de sezon.

După 11 etape, nou-promovata din Bănie se clasează pe loc de baraj, 13, având doar 9 puncte acumulate. Marea problemă a echipei patronate de Adrian Mititelu este reprezentată de forța ofensivă. 

Oltenii au doar 8 goluri marcate, la egalitate cu Clinceni (un meci în minus), Gaz Metan, Chindia și FC Argeș. Doar CS Mioveni, o altă nou-promovată, a înscris mai puțin (6) în actualul campionat. 

Adrian Mutu, ex-antrenor FCU Craiova: „Ține și de valoarea jucătorilor”

La finalul eșecului de pe „Ion Oblemenco”, Mutu a fost întrebat despre dificultățile din plan ofensiv, devoalate din plin contra echipei lui Reghecampf: 0 șuturi cadrate, unul singur spre poartă. Tot meciul!

„La o echipă pregătită de un fost atacant foarte valoros, lumea s-ar fi așteptat să fie mai mult curaj în atac. Tu spuneai că în prima repriză echipa s-a apărat bine. Dar despre atac nu prea ne-ai vorbit”, a sunat întrebarea unuia dintre reporterii prezenți la conferința de presă.

Mai întâi, Mutu a pus slăbiciunile din atac pe seama valorii individuale a fotbaliștilor:

Echipa ajunge în preajma careului advers, dar acolo ține și de valoarea și talentul jucătorilor. Menirea unui antrenor e să ducă echipa până aproape de careu. Nu cred că ați văzut în teren echipa mea haotică. Am arătat în prima repriză niște trasee clare, am avut jucători între linii. Nici ei n-au avut vreo ocazie în prima repriză. Noi suntem o nou-promovată. Înainte de a ieși la joc cu o echipă care se bate de ani buni la campionat, trebuie să-ți dai seama și de nivelul tău”.

Apoi, a oferit un exemplu straniu: „Și Rennes s-a apărat tot meciul cu PSG și a bătut cu 2-0”.

Iritat, Mutu a încheiat răspunsul într-o notă nervoasă: „Doar noi ne apărăm în Liga 1? Sau nu vedeți alte echipe care se apără tot timpul?! Că nu înțeleg! Cred că ați văzut că echipa mea se apără cu echipe puternice, cu primele 3-4 clasate, nu cu Voluntari sau Chindia, formații de nivelul nostru”.

S-a faultat singur » Adrian Mutu și comparația cu Rennes

Mergând pe exemplul „Briliantului”, posesia din Rennes - PSG 2-0 a fost distribuită identic ca în FCU Craiova - CSU Craiova 0-2. 33% din timp balonul a stat la echipa mai slab cotată. ÎNSĂ:

  • Rennes a șutat de 12 ori spre poarta adversarei, 4 execuții fiind cadrate. FCU Craiova a expediat un singur șut pe parcursul celor 90 de minute, niciunul pe poartă!
  • Portarul gazdelor de pe Roazhon Park, Alfred Gomis, nu a trebuit să intervină la niciun atac al Parisului, spre deosebire de Robert Popa, goalkeeperul nou-promovatei, testat în trei rânduri de elevii lui Reghecampf;
  • Rennes, acum locul 11 în Franța, s-a impus în fața liderului din Hexagon, pentru care au evoluat din primul minut Donnarumma, Hakimi, Marquinhos, Verratti, Di Maria, Neymar, Mbappe sau Messi. În aceeași zi, FCU Craiova a fost răpusă de Baiaram și Dan Nistor.

Așadar, chiar dacă și Rennes a cedat mingea și inițiativa unei echipe mult mai puternice decât ea, a știut să profite la maximum de oportunitățile avute, reușind să creeze și pericol în terenul advers. Fix ce nu a izbutit FCU Craiova.

FCU CRAIOVA 0PARAMETRU*CSU CRAIOVA 2
33%posesie67%
1 (0)șuturi (pe poartă)10 (5)
3intervenții portar0
RENNES 2PARAMETRU*PSG 0
33%posesie67%
12 (4)șuturi (pe poartă)13 (0)
0intervenții portar2

În etapa curentă, care se va încheia cu partida Academica Clinceni - FC Botoșani (20:30), oltenii sunt singurii care n-au șutat pe poartă. Iar alibiul inferiorității numerice nu e confirmat de Chindia. Deși au jucat în „10” din minutul 8 cu FCSB, dâmbovițenii au nimerit poarta lui Andrei Vlad.

Aseară, FCU Craiova a evoluat în inferioritate din minutul 73, când Andrea Compagno l-a lovit cu palma pe compatriotul Mirko Pigliacelli.

ECHIPĂȘUTURI (CADRATE) ÎN RUNDA #11*
1. UTA11 (8)
2. Sepsi 11 (5)
3-4. FCSB11 (4)
Farul11 (4)
5. CSU Craiova10 (5)
6. Dinamo10 (4)
7. Rapid8 (6)
8-9. CFR Cluj7 (2)
FC Voluntari7 (2)
10. FC Argeș4 (2)
11-12. CS Mioveni4 (1)
Chindia4 (1)
13. Gaz Metan 3 (2)
14. FCU Craiova1 (0)

*statistici via sofascore.ro

3,8 ocazii/mecia fost media lui FCU înaintea derby-ului Craiovei. Doar a 10-a echipă în această ierarhie

Citește mai multe știri despre FCU Craiova:

Sancțiuni după derby-ul din Craiova! 7 suporteri au fost amendați și interziși pe stadion

Basarab Panduru, mesaj pentru Adi Mutu: „Așa s-ar putea să aibă din nou rezultate”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
dakesis
dakesis  •  05 Octombrie 2021, 11:07

Diferenta dintre psg si rennes este asemanatoare cu cea dintre Universitatea si fcmititelu. La chestia asta nu a gresit cu mult. La celelalte puncte de care v-ati legat aveti dreptate. Dar Nistor pe langa Aia de la fcu e ca Mbappe pe langa aia de la Rennes:)

kuba
kuba  •  05 Octombrie 2021, 11:02
Postat de lucian007 pe 04 Octombrie 2021, 20:15

Nu se supără nimeni dacă revine Craiova '48, în B...

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

jgcwgwgvgebtr
jgcwgwgvgebtr  •  05 Octombrie 2021, 07:47

"Jurnalisti" frustrati, se cred mai buni ca Mutu.

Vezi toate comentariile (11)
Comentează