FOTBAL  »  Superliga  »  AUDIERI

S-a încheiat cercetarea judecătorească în cazul uciderii suporterului dinamovist! Avocatul unui inculpat: "Ce câștigă societatea dacă cei doi stau închiși până îi uită Dumnezeu?"

Alexandru Badea
Alexandru Badea

Articol de - Publicat marti, 02 mai 2017 14:21

Astăzi a avut loc ultimul termen în procesul în care Alexandru Badea este acuzat că l-a ucis pe Adrian Daniel Matei, 18 ani, suporter dinamovist, pe 20 august 2016, după un meci Steaua - Dinamo.

Astăzi s-a încheiat faza de cercetare judecătorească și au fost audiați o mătușă, sora tatălui lui Bubu, și soțul acesteia. Cei doi au spus că "Părinții se duc în fiecare zi la cimitir și sunt devastați. Toată familia este distrusă. Matei era singurul copil".

După audierile martorilor, procurorul a cerut o pedeapsă de 20 de ani, pedeapsa maximă, pentru Alexandru Badea, acuzat de ucidere. Pentru Ionuț Pătrașcu, acuzat de tălhărie calificată și considerat că a fost elementul care a dus la omorul dinamovistului, s-a cerut o pedeapsă de 5 ani.

În ultimul cuvânt, avocatul lui Badea a declarat că "Nu există nicio dovadă clară, dincolo de orice îndoială, că fapta a fost săvârșită de către clientul meu. Noi cerem achitarea. Este probabil ca Pătrașcu să fi fost cel care a dat lovitura care a cauzat decesul. Dar dacă veți considera că este vinovat, vă rog să îi acordați circumstanțe atenuante, de o treime din pedeapsă. El s-a prezentat singur la organele de cercetare pentru aflarea adevarului".

Badea este încadrat la omor simplu, iar pedeapsa este între 10 și 20 de ani. Dacă ar primi circumstanțe atenuante, ar face între 7 și 13 ani.

Avocatul lui Pătrașcu a cerut pedeapsa minimă pentru clientul său. "Ce câștigă societatea dacă cei doi stau închiși până îi uită Dumnezeu? Credeți că se vor îndrepta? Poate vor învața ceva ce nu știu. Cunoaștem toți sistemul penitenciarelor din România", a spus avocatul.

"Doamna judecător, încă de la început am colaborat cu organele de anchetă. Am vrut să se afle adevărul. Nu pot sta închis 20 de ani pentru ceva ce nu am făcut" Alexandru Badea

"Pedeapsa maximă, așa cum au cerut procurorii, se dă pentru cei care reprezintă un pericol social. Eu lucrez, interacționez cu oamenii. Deci nu sunt în pericol social. Nu mi se pare normal să primesc o pedeapsă maximă" Ionuț Pătrașcu

Judecătoarea a anunțat că va rămâne în pronunțare până pe 16 mai. Procurorii au cerut ca Badea să rămână în continuare în arest, iar Pătrașcu să fie sub control judiciar.

0dbd3903 e56a 45b2 b3bf 05507a9262a1
Fanii lui Dinamo nu l-au uitat pe Bubu

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (29)
alexandru_p
alexandru_p  •  02 Mai 2017, 16:59

ala unde a terminat dreptul, la spiru sau pe ulita din spatele facultatii? cum este posibil sa dai asa ceva drept argument? ce castiga societatea? pai ce castiga de fiecare data cand intra oameni la parnaie: mai putini talhari, criminali, violatori, hoti, etc pe strazi, in libertate. castiga siguranta de a se putea plimba prin oras fara frica. cat despre celalalt argument: asta e cu totul alta mancare de peste - daca penitenciarele isi ating scopul, acela de a re-educa un detinut. dar asta nu este treaba judecatorilor si nu este o problema legata de acest caz. eu nu pot sa'i zic sefului ca n'am facut ce mi'a dat sa fac ca oricum iesea o porcarie.

jackies
jackies  •  03 Mai 2017, 02:28

La puscarie nenorocitilor, nu suport criminali astea de nicio culoare, indiferent ca e stelist,dinamovist,petrolist,etc. La puscarie frateee, a luat viata unui biet copil care purta fularu echipei favorite in drumu sau spre casa dupa o basina de derby . Pai ce mai e de zis la o asa nenorocire, iar avocatu *** poate ar trebui sa se duca cu clientu sau la inchisoare sa-i tina de urit, om mai prosti ca in Romania nu o sa gasesti. Auziti si voi, de ce merita inchisoare, aa dupa logica lui de avocat de balta toti criminali sa fie liberi ca sunt si ei oameni.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

danieliorga2000
danieliorga2000  •  03 Mai 2017, 00:44
Postat de mateiserban pe 02 Mai 2017, 19:32

Orice pacat are si o iertare, fie si crima. Multi nu inteleg ce inseamna ANII de arest. Voi dati anii cum dati milioanele la magazin. Peste 20 ani nici nu veti mai sti ca ati citit vreodata acest articol, ca v-ati dat cu parerea. De acum 20 de ani au trecut 15 vieti peste mine. Cate zile, cate regrete....... Nici Dumnezeu nu da pedepse asa lungi cum a inventat omul......hai sa nu mai aruncam cu piatra ca nici noi nu suntem fara de pacat, toti am lovit pe cineva, ne-am si batut, am avut noroc de nu am lovit pe cineva in tampla sa-l lasam lat. Un om oricum regreta si e schimbat de faptul ca a luat viata altuia. Care-i rostul sa putrezeasca in inchisoare?

Compari crima cu a avea sau nu pacat !!? Te inseli nu oricine ar putea sa ajunga in situatia asta . Nu exista pedeapsa prea mare pentru crima !!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează