FOTBAL  »  Superliga  »  CHIAJNA - STEAUA 0-2

VIDEO S-au plimbat! Varela şi Hamroun au adus o victorie la pas pentru Steaua, 2-0 cu Chiajna. Cum s-au împărțit notele

Marica a ratat o ocazie imensă în minutul 4 // Foto: Raed Krishan
Marica a ratat o ocazie imensă în minutul 4 // Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 16 februarie 2016 00:00

Cu Astra şi Viitorul pornite cu stângul în sezonul de primăvară, Steaua nu avea de ales în prima apariţie oficială din 2016. Trei puncte era misiunea de grad zero, menită să aducă roş-albaştrilor recuperarea din handicapul faţă de podium.

Iar noul tipar propus de Reghecampf, cu un singur închizător, Pintilii, plus patru mijlocaşi ofensivi şi un vârf era limpede că va veni cu un tăvălug dinspre campioană.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Steaua a avut nevoie de minime reglaje doar în primele pase de la mijlocul terenului. Apoi s-a urcat direct peste fragilul adversar, căutând să nu lase nici un moment de linişte pentru trupa lui Falub.

Marica (4) a deschis oferta cu o minge trimisă direct în braţele lui Matache din 7-8 metri, iar Varela (7) a mutat tabela înainte ca băieţii de la Concordia să-şi dea seama că a început partida. Căpitanul a pus un lat simplu la un corner şi a simplificat din start ecuaţia întîlnirii.

Marica e din alt film

Pe margine, Reghecampf a părut mai calm ca niciodată. Deschiderea rapidă a scorului a oferit încredere pe bancă, dar şi pe gazon, unde oaspeţii au continuat să facă legea, cu un plus dinspre triunghiul Pintilii - Stanciu - Hamroun.

Primul a inventat câteva deschideri precise în adâncime, iar ceilalţi doi, mobili şi intuitivi, au colaborat perfect pentru un 2-0 logic. Decarul a intrat valvârtej din banda dreaptă până la linia de fund, a întors balonul la algerian, care a dublat diferenţa ca-n curtea şcolii (30).

Iar în tot acest film a existat un singur actor ieşit din decor: Marica. Într-un modul ofensiv propice pentru a-l pune în valoare, Ciprian n-a fost în apele lui. A apărut deseori în contratimp la pase, viteza nu mai e nici ea ca în urmă cu patru-cinci ani, iar accidentările dese i-au indus parcă teama unor recidive la contacte dure.

Debut pentru Gebhart şi Bawab

Ilfovenii l-au şi căutat în câteva rînduri la glezne, iar între o demarcare nereuşită, un sprint cu frâna trasă şi o tumbă provocată de atacurile la intimidare marca Obodo şi-a făcut loc un singur moment demn de acel Marica necesar şi la Euro 2016: o şerpuire pe metru pătrat la marginea careului şi o finalizare violentă din 16 m.

Matache a respins greu şi a închis un mitan de-a lungul căruia Chiajna a părut mai degrabă un sparring pentru o echipă a Stelei sigură şi consistentă.

Repriza a doua n-a mai însemnat decât o joacă de 45 de minute, prilej pentru Reghecampf să le ofere debutul lui Gebhart şi Bawab. Şi să constate stingerea treptată a lui Chipciu, devenită deja o reţetă periculoasă pentru Alex cel cu pretenţii de titularizare la echipa naţională.

Glezna lui Stanciu şi talpa lui Obodo

Hamroun (63) şi Stanciu (76) şi-au completat recitalul serii cu două faze aplaudate din tribune, iar ultimul sfert de oră, cu un om în plus pentru Steaua, după eliminarea lui Giurgiu, nu mai avea cum aduce vreun miracol din tabăra nervosului Falub. Degeaba a strigat 90 de minute, n-avea cum contrabalansa diferenţa dintre milioanele din conturile steliste şi cele ilfovene, nici dintre glezna lui Stanciu şi talpa lui Obodo!

Fără Papp cu Voluntari

Laurențiu Reghecampf l-a trecut pe Paul Papp fundaș dreapta în meciul de ieri, de la Chiajna, dar nu va mai putea conta pe el acolo în partida din etapa viitoare, cu FC Voluntari. Fundașul de 26 de ani a primit aseară al patrulea cartonaș galben și va fi suspendat contra ilfovenilor. În pericol de suspendare mai erau Florin Niță și Jugurtha Hamroun, dar cei doi n-au fost avertizați de "centralul" Adrian Comănescu din Rm. Vâlcea.

Cercetat din nou de DNA!

Gigi Becali nu scapă de probleme! Patronul Stelei a fost chemat ieri la Curtea de Apel București, la cererea DNA, pentru a fi reaudiat în calitate de martor, fiind cel care în 2006 a făcut un denunț pe baza căruia procurorii au început o anchetă asupra lui Puiu Popoviciu.

De această dată, omul de afaceri n-a mai recunoscut în fața procurorilor ce a scris în acel denunț, susținând că nu își mai aduce aminte și nu dorește ca Popoviciu să fie condamnat din cauza lui.

Becali va fi cercetat de DNA pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă!

"Sunt bucuros că am debutat, că sunt sănătos și că am câștigat cele trei puncte. Puteam să ne facem jocul mult mai ușor, trebuia să primim și un penalty, dar e bine că am câștigat"
Ciprian Marica, atacant Steaua

"Steaua a avut un penalty clar în minutul 82! Comănescu trebuia să acorde 11 metri fără discuții la faultul asupra lui Marica făcut de Tincu. Comănescu ne-a obișnuit cu deciziile astea ale lui"
Dan Lăzărescu, expert Dolce Sport

"Știam că dacă-i lăsăm să joace ne vor pune mari probleme. Steaua chiar e o echipă foarte puternică, iar transferurile din această iarnă i-au adus un mare plus"
Ștefan Bărboianu, fundaș Chiajna

"O să vedeți voi ce echipă mare e Chiajna! O să vedeți chiar etapa viitoare, când o să bată cu 2-0, așa cum am făcut-o noi. O s-o bată pe Dinamo"
Gigi Becali, patron Steaua

"Eliberarea lui MM a fost cel mai important eveniment al zilei, restul nici nu mai conta. Oricum nu mi-a plăcut cum am început, ne trebuie mai multă responsabilitate. Dacă vom mai juca așa, s-ar putea să avem probleme pe viitor"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

Cifrele meciului

50 Posesie 50
5 Șuturi pe poartă 9
9 Șuturi la poartă 17
5 Cornere 5

chiajna steaua 0 2

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (21)
blatistu49
blatistu49  •  17 Februarie 2016, 10:08

PINTILII e varza nu dijeaba a fost improscat de camile si de evrei fault dupa fault bine inteles banditul COMANESCU facea ca poua si fugea de faza in stilul lu TUDOR crestinu

blatistu49
blatistu49  •  17 Februarie 2016, 10:05

firmele de cablu platesc prostitutia la care contribuie si GSP cu minciuni nesimtite

blatistu49
blatistu49  •  17 Februarie 2016, 10:02

ahaaaa sa u distrat la un blat pe cinste numai sitiri de dezinformare rusine *** rusineeeeeee necalifactilorrrrrrrr

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează