FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSIKSZEREDA

EXCLUSIV GSP a vorbit cu românul convocat de selecționata Ținutului Secuiesc » Așteaptă un semn de la FRF, dar admite: „Noi ne ducem în jos, în Ungaria sunt progrese reale”

Alexandru Ureche, primul din dreapta +5   FOTO
Alexandru Ureche, primul din dreapta

Articol de - Publicat miercuri, 27 iulie 2022 17:15 / Actualizat miercuri, 27 iulie 2022 18:30

Alexandru Ureche (16 ani), unul dintre cei doi români de la echipa a doua a lui Csíkszereda, a acceptat să vorbească, în exclusivitate pentru GSP.ro, despre evenimentele de la finalul săptămânii trecute, când, la rândul său, a făcut parte din selecționata Ținutului Secuiesc în meciul amical cu Ungaria U18.

Născut și crescut în Miercurea Ciuc, Alexandru Ureche este unul dintre puștii de perspectivă de la juniorii ciucanilor, a căror academie tocmai ce s-a clasat pe locul 2 în topul realizat anual de FRF

Deja căpitan în echipa de juniori a celor de la Csíkszereda, Alex evoluează pe postul de fundaș central, „deși mai sunt folosit și ca închizător sau inter uneori”.

Cum s-a raportat el la situația de week-end-ul trecut? Cu un discurs extrem de matur și echilibrat pentru vârsta sa, Alex Ureche a vorbit pe îndelete despre ipostaza de a fi fost parte din selecționata Ținutului Secuiesc, despre neînțelegerile etnice din zonă, dar și despre dorința lui de a evolua în reprezentativele României.

Alexandru Ureche, primul din dreapta
Alexandru Ureche
Alexandru Ureche, în dreapta
Alexandru Ureche, la balon
Alexandru Ureche, la balon
+1 FOTO

Alex Ureche, despre prezența în echipa Ținutului Secuiesc: „Un sentiment plăcut, munca mea a fost răsplătită”

- Alex, aș vrea să te întreb în primul rând cum te-ai simțit în postura de a fi selecționat la echipa Ținutului Secuiesc? 
- Am fost pe bancă, nu am reușit să prind minute. Dar a fost un sentiment plăcut, deoarece am simțit că munca mea a fost răsplătită, chiar dacă nu e în adevăratul sens al cuvântului o națională

- Care e povestea ta?
- Eu m-am născut aici, în Miercurea Ciuc, și aici am și început să joc fotbal, chiar la acest club, la vârsta de 3-4 ani. Lucrurile au progresat foarte mult față de primii ani aici, s-a format o academie solidă, care după părerea mea are printre cele mai bune condiții din țară, dacă nu cele mai bune, la nivel de club.

Alex Ureche: „Prefer naționala României, aici m-am născut”

- Tu ce-ți propui pentru viitor? În ce națională ai vrea să joci?
- Sincer, îmi doresc enorm de mult să am șansa să joc pentru naționala Romaniei. Prefer naționala României, pentru că aici m-am născut și de mic există acest vis

- Întreb pentru că am observat că există tendința ca unii jucători români să fie curtați în vreun fel sau altul de Ungaria.
- Să știi că, în ultimul timp, foarte mulți jucatori de aici au plecat la naționala României, foarte puțini fiind chemați la nationala Ungariei.

- Până acum, ai fost chemat la vreo națională de tineret a României? 
- Am împlinit 16 ani acum, în martie. Din păcate, nu am avut ocazia încă, dar voi continua să muncesc pentru a ajunge acolo.

Alexandru Ureche, la balon
Alexandru Ureche, primul din dreapta
Alexandru Ureche
Alexandru Ureche, în dreapta
Alexandru Ureche, la balon
+1 FOTO

Alex Ureche: „Fotbalul românesc se duce în jos, în timp ce în Ungaria sunt progrese reale”

- Ești cetățean român cu acte în regulă, pe deasupra evoluezi în zona respectivă, și aș dori să te întreb cum te raportezi tu la toate polemicile apărute în ultima perioadă? Cred că ai văzut reacția suporterilor români, situația cu imnul Ținutului Secuiesc...
- Nu prea sunt genul care să țină cont de ce se vorbește în mediul online, mai ales când mă privește subiectul, dar îmi face plăcere să citesc reportajele și ce se scrie. Nu prea mi-am bătut capul cu discuțiile din weekend, deoarece sunt discuții care nu sunt de azi, de ieri, și nu am vreo putere de decizie. 

- Totuși?
- Tot ce pot spune este că nu înțeleg mentalitatea asta! Aș prefera să preia și cei care dau cu hate, cum se spune, deoarece vedem că fotbalul românesc se duce în jos, în timp ce în Ungaria, unde se bagă bani în sport, se văd progrese reale. Ar trebui să ne preocupăm și noi cu lucrurile astea și nu doar să criticăm. Asta e părerea mea de când sunt discuțiile acestea și cam asta am zis și acum. 

Marco Rossi, în dialog cu GSP » Selecționerul Ungariei, despre românii pe care ar vrea să-i naturalizeze, ce spune despre Lucescu + Ce șanse ar avea FCSB cu Dunajska Streda
INTERVIU
Marco Rossi, în dialog cu GSP » Selecționerul Ungariei, despre românii pe care ar vrea să-i naturalizeze, ce spune despre Lucescu + Ce șanse ar avea FCSB cu Dunajska Streda

Președinte Csíkszereda: „Cei doi români sunt la noi de la 5-6 ani”

Zilele trecute, Zoltan Szondy, președintele celor de la Csíkszereda, vorbea într-un interviu acordat Gazetei despre modul în care s-a format echipa Ținutului Secuiesc în amicalul de sâmbăta trecută, menționându-i și pe cei doi români prezenți în lot, Alexandru Ureche și Flavius Colceriu.

[Câți jucători care nu erau legitimați la Csikszereda au jucat în acea partidă?]

Numai patru. Doi erau foști fotbaliști de-ai noștri, pe care i-am dat la Akademia Puskas, dar pe care i-am cerut fiindcă aveam mare ambiție să batem Ungaria. Apoi, am mai avut un portar de la Sepsi și un atacant de la Târgu Mureș, cu care colaborăm. Vrem să-i luăm la noi, i-am cerut în probe și ne-am gândit să-i folosim, dacă tot era și un amical. 

Dar am avut și doi jucători români, care sunt la noi de la 5-6 ani, Alexandru Ureche și Flavius Colceriu.

- Zoltan Szondy, președinte Csíkszereda, pentru GSP.ro

Citește și alte știri de actualitate:

Presa din Ungaria a luat foc după discursul dur al lui Becali: „Agresiv și xenofob!”

EXCLUSIV Nu s-a văzut la TV: tensiuni după Sepsi - FC Argeș! Au scandat „Ria, Ria, Ungaria”, apoi ar fi agresat un fan piteștean: „Organizare zero. Noi stăteam în cușcă, jandarmii citeau regulamentul”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
gazistu
gazistu  •  28 Iulie 2022, 11:05

inca suntem superiori cam la toate capitolele fata de unguri ... sa vdeam pana cand ... la cat de multi tradatori ne conduc... nu vad "in bine"

steauaefcsb
steauaefcsb  •  27 Iulie 2022, 19:51
Postat de florinbelascu pe 27 Iulie 2022, 18:37

Daca Romania ar încerca să facă în afara granițelor ceea ce a făcut Ungaria la noi nu am nici cea mai mică îndoială că banii ar fi furați/ delapidați.

Pai de ce ar incerca sa faca la altii ce n-a facut acasa????

steauaefcsb
steauaefcsb  •  27 Iulie 2022, 19:48

Doar prin munca si seriozitate vei ajunge la nationala,altfel o sa joci in continuare pentru echipa imaginara a tinutului imaginar!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează