FOTBAL  »  LIGA 2  »  PLAY-OFF

EXCLUSIV TAS a anunțat decizia în cazul apelului făcut de UTA! Ce se întâmplă cu play-off-ul din Liga 2

Apelul făcut de UTA Arad la TAS a fost respins
Apelul făcut de UTA Arad la TAS a fost respins

Articol de GSP - Publicat vineri, 03 iulie 2020 11:50 / Actualizat vineri, 03 iulie 2020 12:11

Apelul făcut de UTA Arad la TAS, care viza decizia privind înjumătățirea punctelor din play-off-ul Ligii 2, a fost respins! 

Conform surselor GSP.ro, arădenii nu au primit încă o motivare oficială care să justifice motivul pentru care apelul a fost respins. 

Ce e cert e că actuala configurație a clasamentului va rămâne neschimbată! UTA a fost cea dezavantajată echipă în urma deciziei Federației, avantajul arădenilor din clasament fiind înjumătățit peste noapte. 

UTA a contestat înjumătățirea punctelor la TAS

Ședința în care FRF și cluburile au ales sistemul în care se va relua Liga 2 a provocat un val de nemulțumire din partea liderului UTA, care a atacat imediat decizia la TAS. Arădenii nu au contestat sistemul de promovare, ci doar decizia privind înjumătățirea punctelor. 

„Cum am specificat și în adresa din 7 mai 2020, înaintată Federației Române de Fotbal, ne rezervăm dreptul de a ataca decizia Comitetului Executiv la forurile competente pentru inechitatea și diminuarea meritului sportiv și a deciziei discriminatorii doar împotriva clubului nostru”, motivau oficialii de la UTA pe site-ul oficial al clubului.

Clasament play-off Liga 2: 

  1. UTA 25p.
  2. CS Mioveni 20p.
  3. Turris Turnu Măgurele 20p.
  4. FC Argeș 19p.
  5. Petrolul Ploiești 19p.
  6. Rapid București 19p.
  • Mioveni, Turris și Rapid au beneficiat de rotunjire

VIDEO Fanii arădeni au protestat împotriva deciziei FRF

Citește și alte știri din Liga 2: 

Petrolul poate primi o amendă uriașă! Răzvan Burleanu, după apariția focarului de COVID-19 la club: „Asta spune regulamentul”

UTA mută înainte de play-off-ul pentru promovare! Antrenor nou pe bancă

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
catalynn
catalynn  •  03 Iulie 2020, 18:06
Postat de utaseniladoamna pe 03 Iulie 2020, 14:33

Nu e adevarat ce spui @catalynn. In data de 23 aprilie (inainte de decizia FRF) a fost un Comitet Executiv de Urgenta la UEFA si printre altele au votat ca federatiile sa aiba voie sa schimbe sistemul competitional daca pandemia nu permite continuarea sezonului. Ba chiar UEFA le recomanda sa modifice sistemul in loc sa il anuleze. De aceea UTA nu avea nicio sansa la TAS.

Schimbarea a fost una fundamentala ca sa spunem așa iar faptul ca mai mult de jumătate din echipele care au votat “democratic” nu erau deloc interesate de ce se întâmpla la vârful clasamentului și promovare (Metaloglobus de exemplu aveau același nr de puncte ca Rapid însă nu aveau licența pt L1, o dovada in plus ca promovarea nu era un obiectiv) și nu mai trebuiau sa își facă griji in privința retrogradării, pune serioase semne de întrebare in privința măcar a moralității votului exprimat. Nu știu dacă directiva UEFA acoperea și o modificare atât de drastică a regulamentului sau nu, însă pt mine a te prezenta la proces și contesta doar ce nu îți convine și nu te avantajează in timp ce accepți restul e total aiurea. Prin urmare, ori nu accepți schimbarea in totalitatea ei ori o accepți dar accepți implicit și înjumătățirea punctelor. Da, categoric punctele au fost câștigate pe teren, dar tot pe teren trebuiau sa și le apere in 13 meciuri nu in doar 5. Nu știu dacă acest play off se va putea disputa, după ce s-a întâmplat nu Petrolul nu sunt prea optimist. Existau și alte soluții pt a se termina pe teren campionatul. De exemplu primele 2 locuri promovau direct, următoarele 4 jucau un meci de baraj gen locul 3 cu locul 6 și locul 4 cu 5 pe terenul primelor dând astfel credit suplimentar celor care au strâns puncte mai multe in sezon și gata. Alta opțiune era promovarea primelor 4 iar locurile 5 și 6 sa joace barajul cu cele din L1. L1 are fi avut 16 echipe de la anul.

ray51
ray51  •  03 Iulie 2020, 16:03

TAS - un colectiv de obositi cu un singur neuron si care si acela se clatina!

utaseniladoamna
utaseniladoamna  •  03 Iulie 2020, 15:15
Postat de 10aripa pe 03 Iulie 2020, 15:11

In aceste condiții imi doresc sa promoveze UTA si orice alta echipă mai putin Rapid...doar pt ei s-a facut această măgarie

Clar, TAS e pe mana cu Rapid.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează