FOTBAL  »  NATIONALA  »  BURLEANU, UN NOU MANDAT LA FRF

AUDIO, episoadele 25 - 30 » Alegeri și favoruri! "Dar când s-a ținut cont și ți-a dat punctele înapoi a fost OK?!" + Cine e "ăla grăsuț și maroniu"

Articol de , , - Publicat marti, 24 aprilie 2018 23:18

Ultima serie de înregistrări din ședința FRF ante-alegeri: un oficial din țară e supărat că fotbalistul său a primit o suspendare, sugerează că nu va vota, dar i se aduce aminte că a primit înapoi 6 puncte. :)

Discuțiile dintre oficialii FRF prezenți la ședința din 16 aprilie ajung în stadiul de posibile favoruri pentru vot.

Astfel, un oficial al echipei Sporting Liești, locul 4 în seria C1 a ligii a treia, e supărat că un fotbalist al echipei sale, Claudiu Maftei, a primit șase etape de suspendare. Insinuează că nu e OK, mai ales că își anunțase intenția de a-l vota pe Răzvan Burleanu. Așa că întârzie să trimită mandatul de vot.

Fotbalistul Lieștiului scuipase un adversar la meciul cu KSE Tg. Secuiesc, 1-1, de pe 3 aprilie. O săptămână mai târziu a primit suspendarea, considerată OK de "federali": "Trebuie să-i felicităm că v-au dat minimum posibil, 6 etape", vorbele lui Felix Grigore, corectura venind de la Auraș Brașoveanu, membru CEx: "Minimum e 8 etape, i-a dat sub!".

Participanții la discuție spun explicit că nu se pune problema să se implice la comisii în cazul jucătorului suspendat, dar apoi Brașoveanu are o replică bizară, într-un context care pare a fi rememorarea unui favor: "Dar când s-a ținut cont și ți-a dat punctele înapoi a fost OK?".

6 puncte dispărute

Brașoveanu se referă la 6 puncte pe care Sporting Liești le-a primit înapoi după ce fusese penalizată în vară. Înaintea sezonului, anunțul FRF era "CS Sporting Lieşti are şase puncte penalizare prin deciziile Comisiei de Disciplină şi Etică din 12.07.2017, 26.07.2017 şi 16.08.2017".

Anunț care n-a ținut mult, iar trupa gălățeană și-a luat înapoi punctele la recurs, un anunț care a trecut neobservat. Acum, Sporting are 12 victorii și 4 egaluri. 40 de puncte!

Iar povestea dispariției acestei depunctări e în stenogramele de mai jos.

BODESCU: Liești a trimis până la urmă?
FELIX GRIGORE: Nu, dar și aici e de făcut o discuție... știi că l-am trecut la noi... după ce am plecat noi vineri, l-am sunat, "Domnule președinte, să nu uitați de mandat" (...) și zice "Am primit o decizie de la Comisia de disciplină". "Stați un pic să ne înțelegem... ce treabă are mandatul cu Comisia de disciplină?..." "Păi, Comisia de disciplină nu-i la voi?" "Este la noi, dar noi nu ne putem implica acolo". Și zic "Îmi cer scuze, nu știu despre ce cauză e vorba"... zic... "Ce a făcut jucătorul dumneavoastră?" "A scuipat și i-a dat 6 etape...". "Scuzați-mă, trebuie să-i felicităm că v-au dat minimum posibil, 6 etape".
BRAȘOVEANU: I-a dat sub minim, că e 8 etape!
FELIX GRIGORE: Nu mi-⁠a trimis mandat, l-⁠am sunat...
BURLEANU:...și nu vine la vot...
FELIX GRIGORE: "Domne, m-ai sunat într-un moment în care sunt supărat. Mi-a dat comisia 6 etape suspendare la un jucător".
BURCĂ: I-⁠a dat minim. Asta e clar!
BRAȘOVEANU: "Domne, că m-am găsit cu domnul președinte, totul a fost OK. "Dar e normal să-mi dea 6 etape și 20 de milioane amendă?" Zic "Dar ce-a făcut jucătorul?", "A scuipat...". "Păi, e bine, că e minim 8..." "Dar chiar așa, domne, nu se putea ține cont?". Zic "Dar când s-a ținut cont și ți-a dat punctele înapoi a fost OK?" După aia a vorbit cu... (neinteligibil)
FELIX GRIGORE: Mă rog, oamenii se folosesc de faptul că mai avem câteva zile până la alegeri, trebuie să-i înțelegem într-un fel. Cert e că Lieștiul nu mi-a trimis mandat și nu sunt convins că va veni la vot. Nu mi-a vorbit nerespectuos, dar avea oarecare supărare că i-a dat 6 etape, deși i-am explicat că nu ne putem implica și oricum decizia a fost una favorabilă.

 

Brașoveanu: "Era vorba de regulament"

Cum comentează Brașoveanu? "În ședința din 16 aprilie, am redat o discuție pe care am avut-o cu o seară înainte cu delegatul de la Liești. Și i-am explicat, într-adevăr, că ar trebui să fie mulțumit cu suspendarea de șase etape, fiindcă minimum prevăzut e de opt etape. Iar când am folosit expresia «s-a ținut cont» mă refeream la regulament. Adică a fost bine când i s-a aplicat regulamentul favorabil, dar n-a mai fost bine când a fost împotriva lui. Despre asta era vorba!". 

"Lăsați-i o bucată și lui Gino"

După aproximativ 50 de minute de discuții, Răzvan Burleanu îi invită pe cei din sală la masă: "Suntem în obiectiv, nu?! Luăm pauză că se răcește. Și continuăm în timp ce...". Printre râsete și glume pe seama opoziției, o voce neindentificată spune: "Ia de la Gino, că Gino nu mănâncă!". Aluzie la Gino Iorgulescu, șeful LPF, un adversar declarat al lui Burleanu, dar care nu era acolo, deși e membru CEx.

ginooooooo

"Gino a mâncat deja" sau "Astea de la Gino sunt mai bune, că sunt în sânge", se aud alte replici.

După două minute, Octavian Goga punctează: "Lăsați-i, bă, o bucată și lui Gino!".

Brașoveanu e la curent cu tot ce ține de tabăra lui Lupescu: "Gino i-a dus la pizza, la Trattoria. I-a pus față în față!". Goga îl contrazice: "I-a dus în altă parte".

Un coleg îl tachinează pe Brașoveanu: "Știi tu că i-a dus la Trattoria... de unde știi tu?".

Brașoveanu reacționează iute: "Da, bă, știu, fiindcă muncesc!". Tot Goga încheie subiectul: "Treaba lor. Nu mai contează!". 

Într-o reacție pentru GSP, Dăscălescu a precizat: "Eu nu am zis nimic despre Gino în discuția de la masă".

"Zotic e dus"

La începutul discuțiilor, după ce îi cere raportul lui Auraș Brașoveanu despre situația voturilor favorabile de la Liga a 2-a, Burleanu trece la Marcel Ghergu, tot de la eșalonul secund: "La județ ai vorbit?".

Ghergu: "Da, mai puțin... adică n-am apucat să vorbesc cu Zotic". Este vorba despre Gheorghi Zotic, președinte la clubul de juniori FCM Târgoviște.

Burleanu continuă: "Cu Zotic am vorbit eu 20-30 de minute. Mi-a trimis articole de presă" (Râde). Ghergu: "La ce oră? Că dacă nu îl prindeți până la 9:00, discutați degeaba". Burleanu: "Nu, era în jur de 13:00 sau 14:00. Avea articole făcute. A zis că intră și la toate televiziunile pe care le are, inclusiv în Canada. Omul e... (Râde)". Ghergu conchide: "E dus!". Toți râd.

 

"AJF-iștii nu pun botul la bani"

În discuțiile federalilor a apărut și numele unui alt candidat, Marcel Pușcaș.

"Nea Gabi, vorbesc serios, ăsta, Pușcaș, le-a promis 50.000 de euro de căciulă la AJF-iști", a spus unul. "Cred că au căzut pe spate". "Și în afară de ăștia 50.000 de euro, cică îi dă și în rate", a continuat primul. Se râde la greu. Goga, amuzat: "Îi dă în rate... AJF-iștii...nu pun botul la bani". O replică la care Răzvan Burleanu și cei din jurul său se distrează copios și râd în hohote. 

"Ăla grăsuț și maroniu"

În discuțiile despre cluburile indecise, a venit vorba și despre Victoria București. Marius Burcă cunoștea situația: "Cu Victoria e cel grăsuț și maroniu. Părea așa...". Unul din sală intervine: "Părea cu noi!". Revine Burcă: "Nu, când am vorbit cu el nu a lăsat impresia că ar fi împotrivă sau pro. Este foarte adevărat că am discutat cu el acum o lună și jumătate sau două. El a fost printre primii". Se discuta despre Ninel Radu Dragne, președintele de la Victoria București. 

Bursierul FRF le-⁠a adus 13 din 14 voturi în Timiș!

În discuțiile din 16 aprilie, Florin Spânu, unul dintre reprezentanții L3 în CEx, îl informează la un moment dat pe președintele Burleanu:

"Și-am mai vorbit cu nea Romeo Malac. Din 14 la Timiș avem 13". Iar șeful federației își arată satisfacția. Malac este șeful AJF Timiș, cel căruia, așa cum dezvăluia Gazeta pe 10 aprilie, FRF i-a achitat taxa de 1.500 de lei pentru cursurile de managament sportiv la Universitatea din Arad! Practic, omul căruia federația i-a făcut serviciul personal pe linie de școlarizare le-a adus 13 din 14 voturi în județ, potrivit raportării anunțate de Spânu! Singurul club rămas pe dinafară a fost Becicherecu Mic (L3), lăsat de izbeliște la capitolul organizare de managerul de competiții, Felix Grigore, fiindcă votul clubului nu era sigur pro-Burleanu: "Da, Becicherecu n-a trimis nimic până la momentul ăsta. Nici nu le-am dat...să insist, să-i anunț că n-au trimis mandat și așa mai departe. Nu i-am sunat nici pentru cazare, nu i-am sunat pentru nimic. Și nici n-au trimis nimic până în acest moment".

 Regalul n-⁠a putut să-⁠l refuze pe Răducioiu, dar a urmat linia Burleanu?

Un dialog în trei Burleanu – Burcă – Cighir scoate în evidență un posibil vot pe dos în Adunarea Generală. Este vorba despre Regal București, club de juniori la care Florin Răducioiu a activat ca antrenor până la sfârșitul anului trecut.

Cighir: Mai e Regal pe București, care...
Burleanu: ...care, oricum...
Cighir: ...îmi spune că "te anunțam dacă era ceva"... mie asta mi-e frică, să nu facă o schimbare. "În ciuda faptului că am dat pentru Lupescu, că era Răducioiu și nu puteam să-l refuz, asta e linia noastră. Ți-am spus de atunci". Asta a fost a treia discuție care am avut-o cu el. "Ți-am spus de atunci că dacă intervine vreo schimbare, eu voi fi corect".
Burcă: Asta a zis Badea (președinte Regal)?
Cighir: Și Klaus (delegat Regal), și Badea.
Burcă: Klaus minte. Klaus nu coboară scările și minte. Am colaborat doi ani de zile cu Florică (patron Regal), cu Badea, cu Klaus. Asta este ordinea.
Burleanu: Are semne bune?
Cighir: Nu are semne bune!
Burcă: Deci de Klaus uitați, nu-l luați în calcul! Badea este cu ... așa ... el este cel mai îndreptățit să dea un verde ori ba. Dar cred că de venit vine Badea.

Citește AICI toate episoadele ale înregistrărilor publicate de Gazeta Sporturilor 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
269979180095891
Johnny Crowbar  •  25 Aprilie 2018, 13:43

Domne,m-ar interesa cat e cu ***?!***,e foarte important.Oricum,mai mult de 42 de lei nu cred ca ar cere...Si as mai vrea sa stiu daca as putea *** in timp ce ei zambesc si se uita in sus la mine.Pentru treaba asta as putea da si un bonus!Imi puteti lasa mesaj si in privat,inteleg daca e nevoie de discretie ;)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează