FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

ANALIZĂ Are Boloca motive să fie supărat pe Iordănescu? Ce s-a întâmplat la cele 4 meciuri la care a fost convocat

Daniel Boloca a jucat doar 6 minute, în finalul amicalului cu Slovenia (1-2)
Daniel Boloca a jucat doar 6 minute, în finalul amicalului cu Slovenia (1-2)

Articol de - Publicat joi, 22 decembrie 2022 16:17 / Actualizat joi, 22 decembrie 2022 17:19

Daniel Boloca (24 de ani) nu mai vrea să vină la naționala României, dezamăgit că în cele patru meciuri la care a fost convocat, în septembrie și noiembrie, selecționerul Edward Iordănescu (44 de ani) l-a folosit doar 6 minute, în finalul amicalului cu Slovenia (1-2). Cât două reprize de box. Cel mai puțin dintre toți cei 9 tricolori pe care Edi i-a debutat cu prilejul amicalelor disputate luna trecută, cu Slovenia, la Cluj-Napoca, și cu Moldova (5-0), la Chișinău.

În partida cu Slovenia, au fost cinci debutanți: Horațiu Moldovan (90 minute), Bogdan Vătăjelu (titular, 60 minute), Raul Opruț (30 minute), Claudiu Petrila (17 minute) și Daniel Boloca (6 minute). Mijlocașul lui Frosinone, cu dublă cetățenie româno-italiană, a fost introdus pe teren în minutul 84, în locul lui R. Marin.

Trădătorul Boloca
EDITORIAL
Trădătorul Boloca

Boloca a jucat cele mai puține minute dintre cei 9 tricolori debutați de Edi Iordănescu în noiembrie

Boloca se aștepta să joace mai mult cu Moldova, mai ales că protocolul a permis câte șase schimbări, una în plus față meciurile oficiale. Dar a rămas pe banca de rezerve. 

La Chișinău, selecționerul nostru a debutat încă patru jucători tineri, toți din Liga 1: Ștefan Târnovanu (90 minute), Alexandru Pantea (21), Antonio Sefer (28) și Daniel Paraschiv (20). Doar portarul Mihai Popa, de la FC Voluntari, dintre cei convocați care nu aveau nicio selecție, nu a jucat deloc în cele două partide de verificare.

Boloca, în echipamentul Italiei

Are Boloca motive să fie supărat pe Iordănescu? Ce s-a întâmplat la cele 4 meciuri la care a fost convocat
Daniel Boloca (centru), la naționala României

În aceste condiții, Daniel Boloca, printre remarcații din Serie B, a dat curs convocării selecționerului Italiei, Roberto Mancini, la un trial organizat luni și marți, la Coverciano, cu jucători susceptibili pentru Squadra Azzurra.

Boloca n-ar mai vrea la naționala României

Ioan Boloca, tatăl lui Daniel Boloca, a explicat pentru Gazeta Sporturilor cum a ajuns fiul său la acesată decizie: „A venit dezamăgit de la ultima acțiune alături de naționala României, din noiembrie. A fost folosit doar pe final, în primul joc, iar apoi, cu Moldova, a fost uitat bancă. I-am spus și eu că decât așa, mai bine lipsă!

Era și el decis să nu mai vină să joace pentru România. Ar fi vrut să joace și el măcar o jumătate de oră, ca să arate ce poate. Zicea că mai bine nu-l băga deloc. Chiar dacă nu-l chema Mancini acum, la acest trial, tot nu mai venea să joace pentru România! Așa că așteaptă să fie convocat de Italia”.

Daniel Boloca, născut și crescut în Italia, la Chieri, din părinți români, este un produs al academiei de fotbal a clubului Juventus Torino. Fotbalistul nu a vorbit despre ce își dorește el, dar a dat de înțeles că vrea să îmbrace tricoul Italiei.

Boloca, atras de mirajul Squadrei Azzurra

Convocat prima dată de Edi Iordănescu, în septembrie, pentru dubla cu Finlanda (1-1) și Bosnia-Herțegovina (4-1) din Liga Națiunilor, Boloca nu a postat pe contul său de instagram nicio fotografie în tricoul României. În schimb, fotbalistul a publicat imediat imagini cu el în echipamentul Italiei.

Are Boloca motive să fie supărat pe Iordănescu? Ce s-a întâmplat la cele 4 meciuri la care a fost convocat
Daniel Boloca, în tricoul naționalei României

Doar Radu Drăgușin a jucat mai puțin decât Daniel Boloca în primul meci la echipa naționala României. Stoperul de 20 de ani a fost introdus două minute în finalul amicalului cu Grecia (0-1), debutul lui Edward Iordănescu ca selecționer, 25 martie, pe stadionul Steaua.

M-a surprins declarația părintelui lui Daniel Boloca. Mi-ar fi plăcut ca lucrurile să fie asumate. Singurul lucru care m-a deranjat a fost această scuză, cu minutele. Nu o cred! Nu poți condiționa minutele. Dacă toți ar face asta, atunci nu mai ajungem nicăieri. 

- Edward Iordănescu, selecționer România, la Digi Sport

Daniel Boloca în cele 4 meciuri la naționala României

  • Finlanda - România 1-1 tribună
  • România - Bosnia 4-1 rezervă neutilizată
  • România - Slovenia 1-2 6 minute jucate
  • Moldova - România 0-5 rezervă neutilizată

Cei 14 debutanți din mandatul lui Edi Iordănescu

Are Boloca motive să fie supărat pe Iordănescu? Ce s-a întâmplat la cele 4 meciuri la care a fost convocat
Are Boloca motive să fie supărat pe Iordănescu? Ce s-a întâmplat la cele 4 meciuri la care a fost convocat

Citește și:

FIFA a publicat noul clasament! Cum arată Top 10 + pe ce loc este România

Ronaldo semnează „în următoarele ore” până în 2030! Sumele sunt FABULOASE

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (18)
therealreddog33
therealreddog33  •  23 Decembrie 2022, 12:27
Postat de the_dude1980 pe 23 Decembrie 2022, 00:30

E clar ca daca ar fi sa aleaga intre Italia si Romania, oricine ar alege Italia. La fel cum Maximilian Nicu a jucat pt Romania pentru ca nu avea sanse sa prinda nationala Germaniei. Problema e ca individul asta (sau taica-su) chiar crede ca are sanse sa joace pentru Italia, ceea ce e putin probabil. Faptul ca a fost convocat cu inca nu stiu cate zeci de jucatori din Serie B la un trial de catre Mancini, e asa praf in ochi, probabil nici unul dintre cei 'convocati' din B nu o sa joace. Ii doresc bafta dar isi cam da valoare singur (sau taica-su)

Trialul a fost pe bune. Doar ca pe lângă aia 30 din Serie B, a mai fost o grupa de 30 tineri jucători, care joaca în străinătate sau la naționalele sub 21 de ani ale Italiei deja. La ce jucători are Italia, probabil ca din ăștia 60 vor opri 3-4 maxim la naționala mare. Și îmi e greu sa cred ca Boloca va fi printre ei. Poate chiar e jucător bun, nu îl cunosc. Dar nu la nivelul celorlati. Altfel nu mai era în Serie B la 25 de ani.

sibman
sibman  •  23 Decembrie 2022, 12:25

Nu vrea sa vina, sa fie sanatos. Dar o sa regrete pentru ca dupa ce-l folosesc italienii cateva meciuri si-l blocheaza, o sa uite de el. Dar acest aspect nu ne priveste.

trink
trink  •  23 Decembrie 2022, 04:29

NU IL PRINDE GALBENUL! SA VEZI CA NICI Gli Azzurri NU IL MAI VOR ! MAI ARE SANSE LA SAN MARINO OR ECHIPA PAPEI! E BUN NU AM CE ZICE ! VB PESTE CATIVA ANI .... AKA ASTIA DE PE LA FCSB CE AU MAI FO LA MONDIAL SI NU AU FO SCHIMBATI DUPA 20 MIN CA IN PIPIERA!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează