FOTBAL  »  NATIONALA  »  AMICALUL ROMÂNIA - ARGENTINA A PICAT!

Sandu: "Dacă nu vine Argentina, jucăm cu Portugalia. Nu acceptă nici ei, inaugurăm stadionul contra Franţei, pe 6 septembrie"

Mircea Sandu
Mircea Sandu

Articol de GSP - Publicat marti, 26 iulie 2011 00:00 / Actualizat marti, 26 iulie 2011 11:45

Mircea Sandu, preşedintele FRF, a susţinut o conferinţă de presă în care a făcut cîteva precizări referitoare la amînarea amicalului cu Argentina de pe 10 august, dar şi a biletelor vîndute.

Sandu a spus că inaugurarea stadionului "National Arena" se va face ori pe 10 august, contra Argentinei sau Portugaliei, ori pe 6 septembrie, la partida cu Franţa din preliminariile EURO 2012, în cazul în care primele două variante pică.

"Au fost plătite deja trei rate ale contractului, una la 1 ianuarie şi una la 1 aprilie. Mai urmau ca şi costuri, numai pentru Argentina, aproximativ 200.000 de euro biletul de avion şi 50.000 costul sejurului lor. Am semnat ieri un contract cu un hotel de lux în acest sens. Aveam prevăzute biletele delegaţiei argentiniene, Marcel Pavel era una dintre cele două persoane care ar fi interpretat imnurile.

DIn toate punctele de vedere, Primăria şi partenerii noştri au făcut totul pentru a ieşi bine acest eveniment. Efortul din partea noastră a fost uriaş, emoţiile suporterilor la fel. M-am adresat după primele reacţii din presă, în luna iulie, preşedintelui Federaţiei Argentiniene, dar şi cluburilor, pentru ca jucătorii să fie disponibili pe 10 august.

Să vină Messi în România era un eveniment foarte important. Mă voi adresa FIFA pentru a cere daune substanţiale. Nu două milioane de euro, ci mai mult!

Nu chemăm Uruguayul, pentru că avem deja aranjat un amical pe 29 februarie. Portugalia e o soluţie pentru a înlocui Argentina. Ei vor juca împotriva Luxemburgului, iar dacă aceştia din urmă renunţă la acest amical, le vom plăti daune. Dacă Federaţia lor dă un răspuns afirmativ, ar fi foarte bine. Dacă nu, vom inaugura acest stadion la meciul cu Franţa, de pe 6 septembrie. Cine vrea să păstreze biletele pentru acest meci, e foarte bine. Dacă nu, returnează biletul şi primesc banii înapoi, cu tot cu taxe.

Sîntem preocupaţi, sîntem îngrijoraţi, însă trebuie să inaugurăm stadionul într-un meci important. Că va fi Portugalia, că va fi Franţa, vom vedea.

Stadionul arată foarte bine, nu avem impedimente să organizăm un meci pe 10 august. Jumătate din gazon a fost montat deja. Stadionul este gata. Nu se va fuma pe noua arenă. Conform UEFA, stadionul trebuia terminat cu un an înaintea finalei Europa League. Am întîrziat două luni, dar asta nu mai contează.

Regret anularea acetsui amical, nu este vorba de aprecierea fotbalului românesc, ci despre o decizie pe care nu o înţeleg, un contract care nu a fost respectat. Nu e vorba de lipsă de respect. Vă asigur că voi face tot posibilul ca Argentina cu Messi pe teren să fie prezentă. Momentan, nu am un comunicat oficial din partea Argentinei. Nu sînt 100% sigur că meciul s-a anulat, dar vom încerca să luăm măsuri imediate în acest caz. Aşteptăm peste cel mult 12 ore un răspuns din partea lor", a spus Mircea Sandu.

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (52)
dac.impielitzat
dac.impielitzat  •  27 Iulie 2011, 00:47

Auzi la el cica "nu e lipsa de respect ce a facut Argentina" dar tot el spune "au facut-o dintr-un motiv pe care nu-l inteleg". DACA NU INTELEGI MAI INTAI TACI! APOI INTELEGI! SI APOI VORBESTI. Si apoi, cata aroganta la el, adica Luxembourg poate sa fie tratati asa cum ne-a tratat pe noi Argentina, ca sa vina dom'le Portugalia sa joace cu noi, ca doara noi suntem un neam cu cinci perechi de boashe. Normal ca nu intelegi lipsa de respect atunci cand iti este aratata pe fata cand tu nu esti in stare sa respecti la randu-ti.

daniydn
daniydn  •  26 Iulie 2011, 17:57

sandul...ica dezafiliazai sa le luam jucatorii la lotul romaniei,ca si asa doar la dezafilieri te pricepi,si la....

daniydn
daniydn  •  26 Iulie 2011, 17:55

dati banii inapoi oamenilor,pentru ca acesti oameni simplii au muncit pentru ei,poate nu vor sa vada franta sau alta tara,daca nu demisia..

Vezi toate comentariile (52)
Comentează