FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA U 17

Supertalent, dar stă acasă » Cel mai bun junior de 16 ani rezultat din proiectul FRF de 500.000€ nu este la lotul U17

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 25 octombrie 2011 22:33

Dorin Rotariu, mijlocaş ofensiv la Poli Timişoara, a uimit în campionatul selecţionatelor judeţene U16, fiind desemnat fotbalistul competiţiei, dar nu a fost convocat pentru miniturneul de calificare al CE 2013 din Portugalia


Selecţia la loturile naţionale de juniori continuă să ridice mari semne de întrebare. Cel mai bun jucător al campionatului rezervat selecţionatelor judeţene U16, Dorin Rotariu, de la Poli Timişoara, nu se regăseşte în reprezentativa României U17, care a debutat luni la miniturneul de calificare la Euro 2013 cu un rezultat de egalitate, 2-2, contra Finlandei.

Puştiul, nepot al fostului mare internaţional Iosif Rotariu, a contribuit cu 9 goluri la cîştigarea de către selecţionata Timişului în luna iunie a competiţiei în care FRF a investit 500.000 de euro. Dar pe care a şi desfiinţat-o după prima ediţie!

"La 20 de ani va fi la «naţionala» mare!"
Absenţa lui Rotariu III din lotul deplasat de Cristi Sava în Portugalia este de neînţeles la Timişoara. Chiar şi antrenorul federal zonal, Gheorghe Chimiuc, cel care l-a monitorizat pe junior, este surprins: "Dorin e fotbalist de rasă! Mult mai talentat decît era unchiul său, Iosif Rotariu, la vîrsta lui. Sînt convins că avea loc în lotul de 18, dar cei de la FRF decid selecţia. Are 1,80 metri, e longilin, loveşte cu ambele picioare, centrează, pasează precis, bate lovituri libere, dă bine cu capul şi e finalizator. A progresat enorm în ultima vreme. A şi fost cooptat în lotul primei echipe a lui Poli, cu care a debutat într-un meci din Cupa României. A şi înscris un gol pentru Poli II în Liga a III-a, iar la juniori, nu mai spun, are 15 reuşite în 10 etape. M-a deranjat că la ultima acţiune, «dubla» amicală cu Elveţia, l-au folosit doar 15 minute. Cu siguranţă, la 20-21 de ani va ajunge la reprezentativa A!".


"Rotariu e un fotbalist foarte talentat, un număr 10 care face lucruri rare pentru vîrsta lui, dar fizic încă mai acumulează. Comisia tehnică a preferat jucători puternici, iar sistemul 4-3-3 nu-l avantajează"
Romeo Chihaia, preşedinte CT juniori FRF


"Aş fi înţeles ca Dorin să nu fie titular, dar să nu prindă nici lotul de 18 e un mare semn de întrebare, mai ales că e polivalent şi poate evolua atît mijlocaş, cît şi atacant!"
Cristian Contescu, antrenor juniori Poli Timişoara

4 jucători de la Academia Hagi sînt în lotul U17 prezent la turneul din Portugalia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
csa21
csa21  •  26 Octombrie 2011, 09:34

"Rotariu e un fotbalist foarte talentat, un număr 10 care face lucruri rare pentru vîrsta lui, dar fizic încă mai acumulează. Comisia tehnică a preferat jucători puternici, iar sistemul 4-3-3 nu-l avantajează" Ce scuza de cacat. Prostul asta nici nu se pricepe la fotbal. Pai ei joaca in sistem 4-3-3 cu jucatori puternici sau cu tehnici?:)) Or sa le sufle mingea si imediat ii parleste pe contraatac. Ce scuza penibila frate. Era tocmai perfect tanarul asta in sistem 4-3-3, dar la noi este sistem spaga-mita-ciubuc.

alpin
alpin  •  26 Octombrie 2011, 08:38

A cotizat taticu' la nenea selectioneru'?! Nu??? Sa stea acasa!!!

galaktiku
galaktiku  •  26 Octombrie 2011, 08:03

SELECTIONERIIIII.....HA, HA ,....COPIL SUPER TALENTAT CATALIN TARA LA LAZIO ROMA SI NU ESTE CONVOCAT LA NATIONALA......DE CE?CA NU ESTE IMPRESARIAT DE .........BBBBB, PACAT SI MULTI ALTII CARE NU AU BANI DE SPAGAAAAAA...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează