GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  INTERVIU

EXCLUSIV Interviu cu Ogăraru: "Pentru mine, Steaua înseamnă mai mult decât Becali" » Nume grele din fotbalul mondial vin la următoarea gală organizată pentru Neșu

FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat marti, 19 decembrie 2017 17:49

George Ogăraru, unul dintre cei mai reprezentativi jucători din istoria recentă a Stelei, se află la Craiova, unde participă la superturneul Old Boys  alături de generația Steaua 2006.

LATER EDIT

Steaua 2006 nu a reușit să câștige competiția, așa cum își dorea Ogăraru, fiind eliminată la penalty-uri de Craiova Maxima, 2-3. Roș-albaștrii au obținut însă locul 3 după victoria obținută în finala mică în fața Naționalei Artiștilor, 4-0. 

Acesta a acordat un amplu interviu pentru GSP.ro în care a vorbit despre planurile de viitor pe care le are, numele grele care vor veni în România pentru următorul eveniment dedicat lui Miahi Neșu, dar și despre stadiul în care se află cu obținerea licenței PRO.

Ogăraru a oferit o nouă poziție tranșantă în ceea ce privește războiul "orb" dintre FCSB și Steaua: "Pentru mine, această echipă înseamnă mai mult decât o persoană".

- Salut, George! Cum e din nou printre prieteni, atât ca adversar cât și în aceeași echipă?

- De fiecare dată e bine printre prieteni, avem niște amintiri extraordinare împreună și legătura noastră e una de prietenie, dar atinge și latura familiei. Ne cunoaștem foarte bine după toate experiențele și timpul petrecut împreună. Chiar am calculat, avem mai mult timp petrecut în cantonament decât cel petrecut alături de familiile noastre, mai ales în acea perioadă în care jucam mult, atât în UEFA cât și în campionat, cupe. Ne bucurăm să fim împreună, ne bucurăm și astăzi. E ceva deosebit când putem să ne mai exprimăm și în teren, cu siguranță e ceva deosebit.

- Ați făcut acest proiect cu "Steaua UEFAntasticii", ați promis că o să vă vedeți destul de des. Reușiți?

Da, ne-am văzut la masă, la meciurile caritabile din ultima perioadă, la gala organizată anul trecut de Asociația George Ogăraru pentru Mihăiță Neșu. Anunț pe această ocazie că pe 26 mai va avea loc Ediția a doua a acestui eveniment, la Oradea. Va fi ceva special, implicăm și echipa națională, va fi ceva special de data aceasta. Vor veni și prietenii lui Mihai Neșu din țară și din străinătate, vor veni numele grele din fotbal, vă dau doar unul: Dries Mertens.

Cu siguranță că vor fi și alte proiecte pe care le vom atinge, cel mai important e să faci lucrurile împreună. E frumos când vezi generații de jucători care după ce au terminat cariera reușesc să miște lucruri în fenomenul din țară. Dacă suferim ca imagine, cred că avem responsabilitatea să încercăm să mișcăm lucrurile, prin experiența și pozițiile pe care la avem.

-Ați început mai greu, ați pierdut cu Dinamo (n.r. - dinamoviștii s-au impus cu 2-1). Apoi, jocul a mers mai bine. Unde vă opriți?

- Sper să ne oprim în finală cu titlul în mână. Am început mai greu tocmai pentru a face competiția mai interesantă, dar nu avem emoții că ne vom califica mai departe. Ne ajută și partea fizică, cu toții am rămas într-o formă bună. Ținem la sănătate și asta ne ajută în teren.

- Cum vezi lupta la titlu?

-Va fi foarte strânsă. Nu numai pentru că sunt echipe apropiate valoric, dar și prin prisma sistemului competițional. E un campionat deschis, încins, bine că totul se joacă până în ultima etapă.

-Pe tine când te revedem pe banca unei formații?

-Vreau să mă concentez pe licența PRO, termin în vara lui 2018, apoi nu voi mai avea niciun impediment în a antrena. Cursurile sunt foarte intense, trebuie să fim cel puțin o săptămână pe lună prezenți. 

"Steaua înseamnă mai mult decât o persoană"

-Ești un fan declarat al lui CSA Steaua. Sunt clinciuri cu Mirel Rădoi și Nicolae Dică?

- Îl susținem în tot ceea ce face pe Dică, așa cum am mi spus. E normal să fie așa. Ai dreptul să susții pe cine vrei. Eu, în mod special, am o altă istorie față de Mirel și Dică. E o istorie care începe undeva în '88, încă de pe vremea lui Ceuașescu. Am prins diferite forme de conducere, nu doar Gigi Becali. Pentru mine, Steaua înseamnă mai mult decât o persoană.

Toți acei ani în care am mers cu tramvaiul 41 de la Moghioroș la antrenament mi-au rămas în memorie. Eu am trăit sub diferite forme acest fenomen Steaua. Pentru mine, Ghencea înseamnă acasă. Mulți dintre antrenorii care sunt acum la CSA mi-au fost anternori: Radu Troi, Aelenei, Iovan, Sătmăreanu, Lăcătuș, care mi-a fost antrenor, prieten, naș, și un adevărat exemplu de stelism.

-Mai există vreo posibilitate de împăcare între cele două părți?

-Din declarațiile pe care le-am văzut, nu există această posibilitate, dar nimic nu e imposibil. Este deja un proiect în desfășurare, un proiect frumos, care are suporteri care să-l susțină, tineri pe care îi promovează, dar și rezultate.

Vezi aici tot ce trebuie să știi, foto, video și informații în timp real de la superturneul de Old Boys de la Craiova

Fotbaliștii Stelei de la turneu: Martin Tudor, Cezar Lungu, Sorin Ghionea, George Ogăraru, Petre Marin, Mirel Rădoi, Gabi Boștină, Adrian Neaga, Daniel Oprița, Nicolae Dică, Sorin Paraschiv, Vali Badea

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (40)
205385333245464
Livi Andrei  •  20 Decembrie 2017, 01:41
Postat de juliusmad pe 19 Decembrie 2017, 23:35

fostul club al armatei si-a anuntat trecerea in nefiinta acum multi ani. continuatoarea decedatului club mapnist este actuala echipa din liga 1 si calificata in primavara europeana, recunoascuta oficial de uefa, Fotbal Club Steaua Bucuresti recunoscuta si ca FCSB. dupa cum observi, jignirile fac parte din vocabularul celor frustrati :))

Prostanacule, eu nu am vazut niciun anunt din partea CSA, clubul care a infiintat cea mai titrata echipa de fotbal din Romania! Am vazut doar niste ham ham becaliote pe la televiziunile si ziarelecorupte...fara a dovedi ca are acte de vanzare cumparare, fara licitatie si alte fara probe doveditoare, ca ar detine echipa de fotbal Steaua Bucuresti!!! Uefa nu recunoaste nimic, Uefa recunoaste ce primeste de la Frf si Lpf! Ai putina rabdare Fcsb-istule ca urmeaza decontul...nu uita ca sentinta pentru inselatorie, a venit abia dupa 10 ani de cand a pacalit armata cu terenurile...acelasi lucru se va intampla si cu preluarea clubului de fotbal! ;)

juliusmad
juliusmad  •  19 Decembrie 2017, 23:35
Postat de Livi Andrei pe 19 Decembrie 2017, 23:31

Prostane, clubul "mapn-ist" a construit cea mai puternica echipa de fotbal din Romania=Steaua Bucuresti! Daca "mapn" nu exista, nici "fac ce spune becali" nu exista! Ba mai rau, stapanul tau gigi, mulgea *** si in ziua de azi sau era un neica nimeni!!!

fostul club al armatei si-a anuntat trecerea in nefiinta acum multi ani. continuatoarea decedatului club mapnist este actuala echipa din liga 1 si calificata in primavara europeana, recunoascuta oficial de uefa, Fotbal Club Steaua Bucuresti recunoscuta si ca FCSB. dupa cum observi, jignirile fac parte din vocabularul celor frustrati :))

205385333245464
Livi Andrei  •  19 Decembrie 2017, 23:34
Postat de juliusmad pe 19 Decembrie 2017, 23:07

cum ii injurati voi pe duckadam, ilie dumitrescu, dan petrescu, titi dumitriu, iordanescu...etc . lasati ipocriziile mapn-iste pentru "clubul cel mai curat din lume" :))))))))))

Si sterge stema echipei Steaua din avatar! Foloseste stema echipei "fac ce spune becali"=Fcsb! PROSTANACULE!

Vezi toate comentariile (40)
Comentează