GSP SPECIAL  »  DIVERSE  »  PREFERINȚĂ

Roxana Mărăcineanu: „Din fericire, mi-am dus fiul la rugby în loc de fotbal”

Roxana Mărăcineanu (46 de ani), ministrul delegat responsabil cu sportul în Franța // foto: Imago Images
Roxana Mărăcineanu (46 de ani), ministrul delegat responsabil cu sportul în Franța // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 23 noiembrie 2021 15:08 / Actualizat marti, 23 noiembrie 2021 15:26

Roxana Mărăcineanu (46 de ani), ministrul delegat responsabil cu sportul în Franța, spune că se felicită pentru că și-a trimis fiul să practice rugby în loc de fotbal. 

Incidentul șocant de la meciul Lyon - Marseille de duminică, întrerupt în minutul 4 după ce Dimitri Payet (34 de ani) a fost lovit cu o sticlă de apă în față de către un suporter al gazdelor, are un ecou puternic.

Payet, încă șocat după ce a fost lovit a doua oară în cap: „Mi-e frică să mai bat cornere!”
FRANȚA
Payet, încă șocat după ce a fost lovit a doua oară în cap: „Mi-e frică să mai bat cornere!”

Roxana Mărăcineanu: „Din fericire mi-am dus fiul la rugby în loc de fotbal”

Luni, ministrul delegat responsabil cu sportul în Franța a spus la RMC că ceea ce se întâmplă pe stadioane o provoacă să se felicite pentru decizia ca fiul ei să înceapă o carieră în alt sport decât fotbalul: „De fiecare dată când merg pe un stadion, îmi spun că din fericire mi-am dus fiul la rugby în loc de fotbal”.

Duminică, la puțin timp după incidentul de la meciul din Ligue 1, Roxana Mărăcineanu a reacționat pe contul personal de Twitter: 

„Ce s-a întâmplat în Lyon este inacceptabil. Mă gândesc mai întâi la jucătorul agresat. Dimitri Payet are tot sprijinul meu. Avem nevoie de sancțiuni și de o conștientizare generală, imediată și radicală a tuturor celor implicați în fotbal. Nu poți lăsa jucătorii să fie atacați așa. Astfel de acte trebuie să rezulte cel puțin în oprirea automată a meciurilor”.

Scandaluri majore în Ligue 1

Episodul violent de la Lyon - Marseille nu a fost primul moment regretabil care a umbrit fotbalul francez. 

În octombrie, la Marseille - PSG, când Neymar se pregătea să execute un corner, fanii lui OM au început să arunce cu obiecte înspre inamicul #1. Meciul a fost întrerupt două minute și reluat cu scutieri la colțul terenului, în jurul lui Neymar, protejat să reia. La fel a pățit și Messi 10 minute mai târziu. Scenariul s-a repetat pe parcursul întâlnirii.

Iar în august, meciul Nice - Marseille a fost întrerupt în minutul 75 și ulterior abandonat. Fanii gazdelor au aruncat cu diverse obiecte spre Payet, în momentul în care mijlocașul francez încerca să execute o lovitură de la colțul terenului. O sticlă plină l-a lovit în spate. 

Jucătorul oaspeților a reacționat nervos, a aruncat-o înapoi spre fani și a declanșat haosul. Ultrașii gazdelor au coborât din zona scaunelor, unii au pătruns chiar pe gazon și s-au luat la bătaie cu jucătorii lui Marseille.

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Ibrahmovic vorbește despre cum e să fii fotbalist la 40 de ani: „În fiecare zi mă trezesc plin de dureri, dar acest Milan mă ține tânăr”

Schimbare-șoc la Paris: Zinedine Zidane ar putea prelua echipa! „Acest nume apare constant în discuțiile de la PSG”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
prapadlafcsb
prapadlafcsb  •  23 Noiembrie 2021, 15:58

Puteai sa l duc la un sport mai bărbătesc precum badmintonul

traian_v
traian_v  •  23 Noiembrie 2021, 15:35

Oare de ce o tot promovam pe femeia asta, care in afara de nume nu are nici o contributie pentru Romania. Nu ca ar fi nevoie, dar articolul asta e egal cu zero. Chiar nu aveti ce face, GSP?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează