GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  AUDIENŢE

Publicul spune că nu mai vrea fotbal, dar Olimpiada n-a intrat în Top 50 transmisii sportive în preferinţele românilor

Articol de - Publicat sambata, 29 decembrie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 29 decembrie 2012 01:06

Meciul dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, transmis de ProTV, a fost numărul 1 în preferinţele telespectatorilor. În TOP 50 nu intră nici o competiţie sportivă extrafotbal, chiar dacă a fost an cu Jocuri Olimpice


ProTV, Antena 1 şi TVR 1 îşi împart şi în 2012 topul celor mai urmărite evenimente sportive. Chiar dacă au cele mai multe competiţii sportive în grilele de programe, DigiSport şi DolceSport nu fac parte din top 50 în acest an. Primii au decis să nu mai fie măsuraţi, în timp de Dolce nu depăşte bariera de 12.000 de oameni pe zi.

Steaua, "naţionala" şi restul
Pentru că în acest an la Bucureşti a avut loc finala Europa League, a doua competiţie fotbalistică după Liga Campionilor, telespectatorii au făcut ca meciul dintre Atletico Madrid şi Athetic Bilbao să fie cel mai urmărit eveniment sportiv din acest an. În rest, 14 evenimente din cele prezente în Top 50 sînt meciurile jucate de Steaua în Europa League sau în Liga 1. Apoi, urmează partidele echipei naţionale de fotbal a României, dar şi jocuri din Champions League susţinute de Barcelona, Real Madrid, Chelsea şi Bayern. Interesant este faptul că meciul lui CFR Cluj din grupele Ligii Campionilor contra celor de la Manchester a fost urmărit de 1,4 milioane de telespectatori, mai mulţi decît superamicalul dintre Dinamo şi Barcelona, transmis de Realitatea TV, la care s-au uitat 1,2 milioane de români.

Bătăi, apoi alte sporturi
Vorbind de celelalte sporturi, românii au preferat să urmărească mai mult meciuri de box, gale de local kombat sau K1. Într-un an în care postul public de televiziune a transmis Jocurile Olimpice de la Londra, dar şi Campionatul European de handbal feminin, transmisiunile cu bătăi au fost în preferinţele telespectatorilor pe primele locuri. În momentul în care Sandra Izbaşa obţinea medalia de aur la sărituri, 925.000 de români se uitau la TVR 1, iar finala pe echipe, unde România a obţinut medalia de bronz, a fost urmărită de peste un milion de telespectatori.

347 de mii de telespectatori au urmărit la Eurosport meciul dintre Novak Djokovici şi Rafael Nadal jucat la Australian Open

644 de mii
de români au văzut pe TVR 1 finala Campionatului European de handbal dintre Norvegia şi Muntenegru

1,6 milioane
de telespectatori au urmărit finala Ligii Campionilor dintre Bayern Munchen şi Chelsea

435 de mii de persoane au trăit live experienţa Campionatului European de patinaj artistic trasmis de TVR 2

547321-top10.jpg
547322-top10sport.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (6)
blaustein
blaustein  •  31 Decembrie 2012, 13:29

Se spune "sport de contact" nu "batai". Bataie poate fi catalogata cea intre ziaristi la poarta palatului, de exemplu: e "bataie" care sa miroase primul besina trasa de cioban. Publicul nu spune ca nu vrea fotbal ci doar ca nu vrea emisiunile fotbalistice de duzina pe care le faceti voi.

suporter_inflacarat
suporter_inflacarat  •  30 Decembrie 2012, 13:31

Daca facem 5 milioane cu Ajax negociem separat drepturile pt Liga ca Real si Barca. ASA E CORECT, MITICA !!!!!!! PUNE MANA SI DA STELEI DIN OFICIU 10 MILIOANE IN FIECARE AN ! ASA E CORECT, TATA !!!!!!!!!!!!!! TRAIM INTR-O TARA ROS-ALBASTRA !

luciano86
luciano86  •  29 Decembrie 2012, 21:22

Bai frate, dar ce am scris de mi-au disparut mesajele?? :)) inca o bila neagra pt voi. Pe zi ce trece pierdeti tot mai mult teren pt ca sunteti penibili...

Vezi toate comentariile (6)
Comentează