GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  CORONAVIRUS

Tragedie în presa din Spania: doi jurnaliști sportivi au murit din cauza COVID-19

Chema Candela (stânga) și Tomas Diaz-Valdes (dreapta) au murit din cauza coronavirusului
Chema Candela (stânga) și Tomas Diaz-Valdes (dreapta) au murit din cauza coronavirusului

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 martie 2020 11:15

Chema Candela (59 de ani) și Tomas Diaz-Valdes (78 de ani), două dintre personajele marcante ale presei iberice, au murit, răpuși de coronavirus.

Chema Candela a lucrat pentru mai bine de 20 de ani la Radio Nacional de Espana, fiind unul dintre cei mai apropiați oameni din media de Atletico Madrid. De altfel, clubul din capitala Spaniei a transmis un mesaj special după aflarea tragediei.

„Clubul Atletico deplânge moartea lui Chema Candela, jurnalistul care şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei acoperind toate informaţiile despre clubul nostru. Le transmitem condoleanţe membrilor familiei, prietenilor şi colegilor lui Chema” - Atletico Madrid

COVID-19, fatal pentru doi jurnaliști din Spania

Tomas Diaz-Valdes, fost jurnalist la As, s-a remarcat prin pasiunea pe care o avea pentru lumea motoarelor. Carlos Sainz Jr., pilot Formula 1, și-a luat rămas bun de la Tomas printr-un mesaj pe Twitter.

„Îmi exprim regretul pentru decesul lui Tomas Diaz-Valdes. O îmbrățișare pentru întreaga lui familie” - Carlos Sainz Jr.

1.093 de morția înregistrat până acum Spania din cauza COVID-19, una dintre cele mai afectate țări de pandemia de coronavirus (21.571 de cazuri în total)

Citește și alte știri despre consecințele coronavirus în sportul mondial:

  1. EURO 2020 devine EURO 2021! Șefii fotbalului mondial au decis să amâne cu un an competiția anului în fotbalul internațional.
     
  2. UEFA a stabilit reprogramarea competițiilor Champions League și Europa League. 
     
  3. Voleiul, primul campionat decis de coronavirus. Federația Română de Volei a decis închiderea campionatului în curs și a anunțat cine primește titlul de campioană. 
     
  4. FRF, LPF și cluburile din Liga 1 au convenit cele două scenarii în care competiția ar putea fi dusă la capăt.
     
  5. Fanii Football Manager se pot juca gratis în perioada următoare după decizia luată  de producătorii jocului.
     
  6. Peste 140 de vedete din sportul românesc fac parte din campania #vafibine, lansată de Gazeta Sporturilor, în contextul panicii generate de coronavirus.
     
  7. Sala de presă a Arenei Naționale a fost transformată în sediu pentru operatorii ce răspund la TELVERDE, linia specială realizată pentru întrebări legate de coronavirus.
     
  8. Fotbalul din Serie A ar putea reveni la începutul lunii mai.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează