GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Duckadam, ferm pe poziții în privința sportivilor ruși: „Să fi fost interzisă și Nadia, că a fost la Ceaușescu?”

Helmuth Duckadam
Helmuth Duckadam

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 aprilie 2022 12:10 / Actualizat sambata, 30 aprilie 2022 14:07

Helmuth Duckadam (63 de ani), fost mare portar la Stelei, a comentat decizia ca sportivii ruși și bieloruși să fie interziși la Wimbledon și a venit cu completări asupra declarațiilor stranii pe care le oferise cu privire la câțiva dintre foștii conducători ai României, inclusiv dictatorul Nicolae Ceaușescu, executat în 1989. 

Duckadam a caracterizat decizia oficialilor Wimbledon de a interzice sportivii ruși și beieloruși la ediția din acest an, în contextul invaziei Ucrainei de către Rusia, drept „total ilogică”.

„Eroul de la Sevilla” a vorbit despre implicarea politică din sport, amintind despre cazul Shuai Peng, jucătoarea de tenis din China care a dispărut vreme de câteva săptămâni după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli de abuz sexual.

Gigi Becali, devastator la adresa lui Vasile Dîncu: „Eu îl admiram, dar am văzut că și ăsta vorbește perversități!”
FCSB
Gigi Becali, devastator la adresa lui Vasile Dîncu: „Eu îl admiram, dar am văzut că și ăsta vorbește perversități!”

Helmuth Duckadam: „Ce vină au rușii și bielorușii?”

„Am spus-o de la început, mi se pare total ilogic, dar sportul la ora actuală este condus de politicieni și tot ce se răsfrânge asupra sportivilor este politic. Nu știu ce vină au sportivii ruși și bieloruși că este război.

Nu mi se pare corectă această treabă, la un moment dat s-au pus presiuni și sancțiuni pe China că nu au găsit o jucătoare de tenis. După ce au găsit-o și era bine-mersi, tot nu s-au ridicat acele sancțiuni sportive. Atunci, ce să zicem? Trebuia suspendată și Nadia Comăneci, pentru că a fost primită de Nicolae Ceaușescu?

Sportivii cubanezi au fost primiți de Fidel Castro și așa mai departe. Părerea mea este că decizia este pur politică. Este păcat pentru anumiți sportivi care nu mai pot să-și facă meseria din cauza unor conducători. Nu este vina lor că țara este condusă de Putin sau Biden”, a declarat Duckadam la Pro Arena. 

„Niciun jucător nu a luat o poziție explicită împotriva monstruozităților comise de Kremlin”

În vreme ce Helmut Duckadam nu agreează decizia oficialilor de la Wimbledon, mai multe voci din lumea sportului o consideră justă.

Gazetarul Cristian Tudor Popescu, specialist în tenis, a opinat pe GSP.ro că jucătorii trebuie sancționați, întrucât „niciunul nu a luat o poziție explicită, limpede, împotriva monstruozităților comise de Kremlin”.

Deunăzi, Evgeniy Zukin, vicepreședintele Federației de Tenis din Ucraina, a adus un alt argument. Plecând de la întâlnirea dintre Vladimir Putin, președintele Rusiei, și sportivii ruși medaliați cu aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, Zukin a prevăzut cum ar profita Putin de un eventual succes rus la Wimbledon:

„Dacă un rus ar câștiga Wimbledon sau orice alt turneu și ar fi prezentat de guvernul rus ca o altă demonstrație de dominație? Nu am nicio îndoială în legătură cu asta. Pentru că politica și sportul în Rusia sunt absolut amestecate. 

Când Putin s-a întâlnit marți cu vedetele sportive ale Rusiei la Kremlin, le-a spus: «Sunteți în prima linie a luptei pentru valorile noastre». Așa că nu putem închide ochii”.

Duckadam: „Erdogan și Orban nu sunt cei mai iubiți conducători, dar măcar se bat pentru poporul lor”

Întrebat despre declarațiile oferite revistei Fanatik în această lună, în care a acuzat modul în care unii dintre foștii conducători ai României au fost tratați și i-a lăudat pe controversații Viktor Orban și Recep Tayyip Erdoğan, prim-ministrul Ungariei, respectiv președintele Turciei, fostul portar a afirmat:

„Mi-ar fi plăcut să am un conducător puternic, care să fie respectat în lume. Suntem cu capul plecat și ne bucurăm de americani de când am intrat în NATO, dar nu au făcut măcar o singură concesie, să ne dea și nouă, ca amărâților, viza. Am făcut de toate, dar nu ne-au primit în Schengen.

Ungaria va fi, probabil, aspru sancționată, dar Viktor Orban a făcut ceva pentru țara lui, pentru sport. Dacă ne uităm ce a făcut pentru sportul maghiar... Ungaria are un trai mai bun decât avem noi, în România. 

Ce mi-a plăcut la Erdogan a fost că a spus că nu poate impune sancțiuni Rusiei, iar poporul său să stea iarna în frig. A gândit-o în primul rând pentru poporul lui. Nu sunt ei cei mai iubiți conducători, dar măcar se bat pentru poporul lor.

E un război nenorocit. S-au găsit acești bani să ajutăm ucrainenii. Foarte bine că am ajutat, dar hai să ne ajutăm prima dată pe noi. Ne uităm pe noi!

Haideți să facem ceva pentru copiii noștri, să strângem niște bani. Dacă nu suntem în stare să facem școli și spitale, măcar să facem WC-uri în școlile care există. Măcar atât! Atunci ne putem da cu cărămida în piept că donăm, că facem. Hai să facem prima dată la noi. Aici mă revolt eu puțin”.

Helmuth Duckadam, despre executarea lui Nicolae Ceaușescu: 

Uitați-vă în Europa, niciun conducător nu a mai fost împușcat. Am fost singurii. De asta am zis că am devenit niște canibali. Ne mâncăm între noi. Probabil aceeași soartă o vor avea și actualii prim-miniștri, miniștri. De abia așteptăm să plece din funcții, apoi punem DNA-ul pe ei. 

Mi s-a părut că am făcut un mare păcat. Dacă aveam curajul, trebuia judecat. Cineva a scris în ziar că a fost condamnat pentru genocid. M-am uitat ce înseamnă genocidul, nu am văzut să fi făcut Ceaușescu genocid. Asta înseamnă altceva! 

A, că am dus-o foarte rău, că a făcut multe greșeli... OK, îl băgăm în pușcărie, dar să-l împuști chiar în zi de sărbătoare... Nu o să ne ierte Dumnezeu așa ușor, că am făcut-o chiar de Crăciun

- Helmut Duckadam

  • Nicolae Ceaușescu, dictatorul care a condus țara timp de 24 de ani, a fost condamnat la moarte pentru genocid, subminarea puterii de stat și a economiei naționale, și executat pe 25 decembrie 1989.

Citește și: 

Dezvăluiri de la negocierile Săpunaru - Rapid » A renunțat la 250.000 de euro și a pus o singură condiție

„M-a sunat: «Iartă-mă, Giovanni! Am fost fraier»” » I-a bătut obrazul lui Lippi jr., venit la București pentru doi jucători din Liga 1

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (71)
tristan
tristan  •  01 Mai 2022, 13:43
Postat de cuviosulmafiot pe 30 Aprilie 2022, 22:19

Orban și Ungaria nu vor pați nimic!Pentru ca au„spatele asigurat”in Statele Unite(adica acolo unde conteaza),de influentul loby iudeo- magyar(congresmani,guvernatori,primari de mari orașe),mai ales in Partidul Democrat!

pai tocmai ca nu i asa ..Orban e anti Soros ,daca nu stiai..si Soros , in materie de lobby , e cea mai importanta voce in US pt Ungaria.

1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  01 Mai 2022, 10:03

Asta-i prorus si-n maduva oaselor. A fost castigator la "Loteria vizelor" in USA dar nu i-a placut in america. A revenit in Romania. Sa fie mai aproape de rusi. Si inca ceva: Este neamt-neamt la origine. Nu se stie daca mai are o ruda in Romania. Toti sunt in "nemtia".

hristo88
hristo88  •  01 Mai 2022, 09:27
Postat de caravela pe 30 Aprilie 2022, 19:17

Plin de tefelisti in media romaneasca. Ei incropesc articole absurde si apoi isi sustin cauza in comentarii folosind tot arsenalul de minciuni, jigniri si abuzuri. Tefelistul nu judeca, este teleghidat. Ciudat lucru insa, potrivit zicalei "prostul nu e prost destul daca nu e si fudul" , tefelistul ii comnsidera prosti pe toti cei pe care media n-a reusit sa le spele creierele. Un tefelist de meserie nu-i doar prost. E si rau, si incapatanat. Le are pe toate. Pentru tefelisti lumea e simpla, zugravita doar in alb si negru. Cei buni si cei rai. Cine indrazneste sa aiba o opinie diferita de linia oficiala trasata de sexomarxistii blm-isti satanisti este atacat pe toate canalele media. Cel mai recent caz, Duckadam. cum naibas si-a permis sa rationeze cand trebuia sa respecte linia.

pai tocmai, nu are logica ce spune duckadam, vorbeste prostii. binenteles, are dreptul la opinie dar sa aberezi degeaba, mai bine taci.

Vezi toate comentariile (71)
Comentează