GSP SPECIAL  »  STIRI EXTRASPORT  »  DECIZIE

Decizie în primă instanță în dosarul în care Mircea Sandu și soția sunt acuzați de luare de mită și spălare de bani

Mircea Sandu și soția Elisabeta
Mircea Sandu și soția Elisabeta

Articol de GSP - Publicat joi, 08 octombrie 2020 13:57 / Actualizat joi, 08 octombrie 2020 14:06

Mircea Sandu (67 de ani) a fost achitat în primă instanță, de Tribunalul București, în dosarul în care e acuzat de DNA că ar fi luat o mită de peste 700.000 de lei de la o firmă de avocatură. Magistrații au achitat-o și pe soția fostului șef FRF, Elisabeta, acuzată de complicitate. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel. 

CONTEXT: În 2017, Mircea Sandu a fost audiat de DNA într-un dosar în care era acuzat de luare de mită și spălare de bani. Prin intermediul soției, Elisabeta, Nașu' ar fi primit de la o firmă de avocatură suma de 724.000 de lei, circa 160.000 euro, pentru ca FRF să încheie două contracte de asistență juridică. La rândul său, Elisabeta Sandu a fost cercetată pentru complicitate la luare de mită și spălare de bani - Gazeta a scris pe larg despre acest caz AICI.

Acum, la 3 ani distanță, Tribunalul București a dat o primă decizie în acest caz. Potrivit lui Ovidiu Oanță, jurnalistul PRO TV specializat pe Justiție, fostul șef al Federației a fost achitat!

„Tribunalul București l-a achitat pe fostul președinte al FRF, Mircea Sandu, în dosarul în care era acuzat de DNA că ar fi primit șpagă peste 700.000 lei de la reprezentanții casei de avocatură care câștigase un proces al Federației. Soția lui Sandu a fost achitată la rândul ei, pentru acuzații de complicitate. Sentința nu este, însă, definitivă!”, a scris Oanță, pe contul personal de Facebook.

Una caldă, alta rece pentru Mircea Sandu

Dacă Tribunalul București l-a achitat într-o primă instanță după acuzațiile aduse de DNA, Mircea Sandu a aflat zilele trecute că e cercetat într-un nou dosar. În urmă cu două zile, Sandu a fost trimis în judecată de către DIICOT (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism), alături de alți 2 inculpați, pentru „constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani”.

Cei trei și-au însușit suma de 3.895.590,34 de lei pentru construirea bazei de pregătire de la Buftea, dar această sumă nu a fost folosită în mod corespunzător. Anchetatorii susțin că sumele folosite la construcție au fost mărite. Baza a fost construită de Federaţie între 2009 şi 2011, în mandatul lui Mircea Sandu, costând 3,5 milioane de euro. Sumele de construcţie şi de proiectare au fost considerate nejustificat de mari de procurorii DIICOT - detalii pe larg AICI

Mai multe știri de actualitate:

Procuratura a demarat o anchetă în cazul meciului de dublu suspect la pariuri câștigat de Mitu și Țig

ISLANDA - ROMÂNIA. Cine este singurul caz pozitiv cu COVID-19 din delegația României la Reykjavik

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
sorinsorin
sorinsorin  •  08 Octombrie 2020, 22:25

Ce Codruta proasta !!! Ce DNA de ***!!!Daca nici pe Mircea Sandu nu ai putut sa-l dovedesti ca hot, numai anchetator, procuror, magistrat etc nu te poti numi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1401192300199411
Daniel Irimescu  •  08 Octombrie 2020, 20:02

Sri ul nu mai e la butoane

csaba
csaba  •  08 Octombrie 2020, 18:29

La noi nimeni n-a furat nimic doar câțiva săraci câte cinci lalele și condamnați la cinci ani pușcărie, în rest toți sunt super cinstiți inclusiv judecătorii!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează