GSP SPECIAL  »  TRAGEDIE  »  DINAMO - VIITORUL 3-3

VIDEO+FOTO Ekeng a decedat după ce s-a prăbușit pe gazon la meciul cu Viitorul! 10 medici de la Urgență au încercat peste o oră să-l resusciteze

Foto: Alex Nicodim +39   FOTO
Foto: Alex Nicodim

Articol de , - Publicat vineri, 06 mai 2016 22:02

Vasile Marcel, observatorul meciului Dinamo - Viitorul 3-3: "Medicul delegat pentru această partidă ne-a spus că ambulanțele sunt dotate corespunzător. Protocoalele sunt foarte bine stabilite. Eu am discutat cu medicul și el mi-a confirmat că totul e în regulă. Nu pot avea eu competență pentru a verifica ambulanța. Nu vă pot spune numele medicului delegat".

  • Mijlocașul dinamovist  Patrick Ekeng, 26 de ani, s-a prăbușit pe gazon în minutul 70 al meciului Dinamo-Viitorul, 3-3 scor final, fără să fie lovit. Intrase pe teren de 7 minute.
  • Acesta a decedat la spital, după o oră și 30 de minute de încercări de resuscitare
  • Ambulanța a intrat pe teren după aproape 3 minute (Detalii)
  • Jucătorul a făcut stop cardio-respirator
  • La spital au mers și oficiali dinamoviști, apropiați ai fotbalistului și aproximativ 300 de fani ai "câinilor". Suporterii au aprins lumânări (Detalii)
  • "10 medici au încercat să-l resusciteze! Dacă se intervenea mai repede, alta era situația" - Cornel Dinu la Dolcesport
UPDATE 23:58
UPDATE 23:50

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgență Floreasca, Bogdan Oprița, a declarat: "Am primit un pacient în vârstă de 26 de ani care s-a prăbușit pe terenul de sport. A fost adus la noi de o ambulanță fără manevre de resuscitare. A venit în stop cardio-respirator. Manevrele de resuscitare au durat o oră și 30 de minute. Din păcate, pacientul a decedat. Nu e prima oară când se întâmplă un asemenea eveniment pe terenul de sport. Cauzele pot fi multiple. Ne pare rău că n-am putut face mai mult".

UPDATE 23:35

Informațiile venite de la Urgență spun că fotbalistul a decedat după un stop cardiac. Un medic a ieșit din sală și le-a comunicat această veste oficialilor dinamoviști prezenți la Floreasca.

Antrenorul lui Dinamo, Mircea Rednic, a confirmat decesul lui Ekeng.

Suporterii dinamoviști s-au adunat în fața Spitalului Floreasca și au aprins lumânări.

La spital a ajuns Poliția și este așteptată Procuratura.

UPDATE 23:30

Ekeng le-ar fi spus apropiaților că nu va juca în meciul cu Viitorul.  Soția sa plecase deja spre Franța, unde locuiește familia lor, și îl aștepta acolo după finala Cupei.

UPDATE 23:28

"Ce a pățit fotbalistul se numește șoc cardiogen, adică inima nu a mai putut pulsa sânge către funcțiile vitale ale corpului. În acest caz trebuia să se intervină cu masaj cardiac, sunt lucruri elementare pe care oricine de pe ambulanță ar trebui să le știe", a declarat pentru GSP.ro un specialist în boli cardiovasculare.

UPDATE 23:15

Cornel Dinu a oferit prima reacție din tabăra dinamovistă: "În primele minute nu i s-au dat intervențiile necesare în astfel de cazuri. Salvarea a venit după 3 minute, s-a scos o targă din mașină, dar n-am văzut nicio mască pentru a i se pune pe față lui Ekeng! Timpul a fost foarte lung și poate fi o tragedie imensă.

La Cătălin Hîldan a fost cu totul altceva, aparține istoriei. Dacă atunci medicii de la salvare interveneau direct probabil nu se mai întâmpla acea tragedie. În Anglia se vine imediat și-ți pune masca de oxigen pe față".

UPDATE 22:30

Informațiile de la Spitalul de Urgență Floreasca, via DolceSport, sunt că în aceste momente se încearcă resuscitarea fotbalistului. Jucătorii și Rednic sunt încă pe teren, plângând în hohote după ce Dănciulescu a primit un telefon de la spital în care i s-a semnalat starea gravă a lui Ekeng. Jucătorul a fost adus la spital în stare de inconștiență după ce se pare că ar fi intrat în stop cardio-respirator (n.r. surse neoficiale).

update 22:00

Fotbalistul camerunez al lui Dinamo a căzut ca secerat în cercul de la mijlocul terenului, în minutul 71, fără să fie atins de nimeni. (VIDEO)

Jucătorii și oficialii celor două echipe prezenți în jurul dinamovistului și-au pus mâinile în cap, în timp ce medicii interveneau. Dănciulescu chiar a izbucnit în lacrimi!

Ambulanța a pătruns pe gazon și l-a transportat pe Ekeng la Spitalul de Urgență.

CV Patrick Ekeng

26 de ani
Născut în Camerun
Mijlocaș - 1.80m, 71 kg
7 prezențe în prima reprezentativă a Camerunului
Echipe de club: Canon Yaounde, Le Mans, Rodez, Lausanne-Sport și Cordoba
11 meciuri are în acest sezon de Liga 1 la Dinamo

Informațiile de până acum din "cazul Ekeng":

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (349)
231555433889081
Nicu Redean  •  08 Mai 2016, 02:49

eu nu inteleg un singur lucru: DE CE S-A MAI CONTINUAT PARTIDA?!?!?

zecs93
zecs93  •  07 Mai 2016, 22:45
Postat de bebe21 pe 07 Mai 2016, 09:37

Doamne Dumnezeule...Rednic era mereu inspirat la schimbari...aseara a facut-o pe cea mai neinspirata din cariera lui...bineinteles ca nu avea de unde sa stie ce se va intampla...consolati-va cu gandul ca ultimul lui gol a fost in poarta noastra si a calificat Dinamo in finala cupei...dincolo de simpatii si adversitati as vrea sa cred ca suntem in primul rand Oameni...macar azi, suporterii adevarati, indiferent de echipa sunt alaturi de cainii rosii...RIP Ekeng..!

RESPECT !!! PE PRIMUL LOC TREBUIE SA FIM OAMENI !!!

zecs93
zecs93  •  07 Mai 2016, 22:24
Postat de utraian pe 07 Mai 2016, 00:18

Am vazut si ma miram. Dupa cum actionau medicii ai fi zis ca nu e nimic grav. De-abia cand incepuse Danciulescu si jucatorii sa planga iti dadeai seama ca au vazut ceva naspa. 10-15 minute din momentul caderii si pana au incercat resuscitarea la spital... Mult prea mult, astia au trimis niste amatori pe ambulanta + medicii celor doua echipe

Imaginile surprinse cu Danciu vorbind la telefon si imediat a izbucnit in lacrimi a fost aflarea vestii ca ekeng a murit !!!

Vezi toate comentariile (349)
Comentează