INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  AJAX - FEYENOORD, AZI, ORA 15:30, ÎN DIRECT PE SPORT.RO

Antrenorul lui Feyenoord ştie cum să contracarezi Ajaxul: "Aveţi curaj! Vînaţi-i! Nu-i lăsaţi să joace!"

Mathijsen (la pămînt) nu-l poate bloca pe
Mathijsen (la pămînt) nu-l poate bloca pe "lăncierul" Siem de Jong, care înscrie la 2-2 pe De Kuip. În dreapta, Moisander şi Martins Indi sînt spectatori // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat duminica, 20 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 19 ianuarie 2013 19:56

Fostul fundaş olandez le transmite însă steliştilor: "Ajax are abilitatea de a juca fotbal de calitate sub o presiune imensă".

Ronald Koeman e unul dintre marii apărători batavi ai anilor '80-'90, cîştigător al Cupei Campionilor şi cu PSV (1988), şi cu Barcelona (1992) şi al titlului european cu Olanda (1988). Şi e un foarte bun antrenor. A învăţat-o pe Ajax. Avînd sfaturi ce îi pot ajuta pe stelişti înainte de Europa League.

Pentru "clasicul" de azi, tehnicianul lui Feyenoord are pregătită o tactică de hărţuire, bazată pe un joc fizic, cu o apărare dură şi presing sufocant.

"Ajax va juca întotdeauna pentru spectacol, ca să învingă, va încerca să găsească numai soluţii fotbalistice şi de multe ori exagerează. De aceea, nu te poţi bate cu ei avînd aceleaşi arme", spune Koeman, care le cere băieţilor săi: "Aveţi curaj! Vînaţi-i! Fiţi brutali dacă e nevoie! Nu-i lăsaţi să joace!".

Totuşi, Ronald (49 de ani) acceptă că e posibil să pierzi pe ArenA chiar şi aplicînd această strategie-şoc: "Ajax are abilitatea de a juca fotbal de calitate sub o presiune imensă".

Cum blochează stoperii "lăncierilor"
Finlandezul Niklas Moisander, 27 de ani, unul dintre fundaşii centrali de la Ajax, are o strategie pentru a-l stopa pe golgeterul lui Feyenoord, Graziano Pelle (14 reuşite). "În tur, la 2-2, el ne-a egalat în ultimul minut. Ne-a surprins atunci, şi pe mine, şi pe Alderweireld. Acum, trebuie să-l încadrăm, să stea unul în faţa lui, altul în spate. Doar aşa îl putem opri". Moisander şi Pelle au fost colegi 3 ani (2008-2011) la AZ, fiind campioni în 2009.

ArenA British inaugurată azi. Cu acoperişul tras!
Ajax joacă primul meci pe stadion după mica renovare din pauza de iarnă. Cele două bănci de rezerve (foto) au fost incluse în tribune, "ArenA avînd acum un aer britanic" (Van der Sar). Şi au fost adăugate 900 de locuri categoria "business", care duc capacitatea la 53.052. Astăzi, acoperişul va fi tras şi ArenA închisă din cauza vremii: se aşteaptă ninsoare la Amsterdam.

"PSV şi Twente au vrut să joace pe ArenA şi au pierdut. Pe Ajax trebuie să o iei tare, fizic, să-i tai jocul, să o înspăimînţi" (Ronald Koeman, antrenor Feyenoord)

"Feyenoord va descoperi rapid că tactica de a pune presiune pe noi nu funcţionează. Astfel, ne va lăsa spaţii să ne facem jocul" (Siem de Jong, căpitan Ajax)

"Steaua trebuie să joace mai bine decît în grupe. Are un adversar cu un fotbal modern, trebuie să-i răspundă la fel şi să fie agresivă. Să atace, pentru că nu îşi permite să stea în defensivă. Dacă va face asta, nu poate să elimine Ajaxul. Nici nu cred că se va apăra. Reghe ştie să îi motiveze" (Marcel Răducanu, fost jucător al Stelei)

Ajax
Vermeer - Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, D. Blind - Schone, C. Poulsen, Eriksen - Boerrigter, S. de Jong, V. Fischer

131 de goluri a marcat Ajax acasă în "clasic", cîştigînd 49 de derbyuri în Eredivisie

52.900 de spectatori vor fi azi la Ajax - Feyenoord ("casa închisă"), record pe ArenA

Mizaţi pe "clasic"
- 1,62 are victoria lui Ajax (5,00 la succes Feyenoord)
- 1,53 pentru minimum 3 goluri
- 1,53 la minimum două reuşite Ajax
- 1,91 e cota la gol a lui Siem de Jong (Ajax); G. Pelle (Feyenoord) - 2,75
- 4,33 e cota pentru ca Feyenoord să deschidă scorul, iar Ajax să revină şi să nu piardă

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
magus1349
magus1349  •  20 Ianuarie 2013, 09:57
Postat de alpin pe 20 Ianuarie 2013, 09:43

Sa-i vaneze! Dar, atentie!! Nu e permis sa intre pe teren cu arme cu luneta!!! Numai cu pistoale di pumnale cu doua taisuri!!! pierd meciul la imasul verde!

Pai in cazu' asta le recomand sa joace la Balc si sa-l puna pe Tiriac in locul lui Chiriches .

alpin
alpin  •  20 Ianuarie 2013, 09:48
Postat de michele89 pe 20 Ianuarie 2013, 02:22

CINCI le da Ajax daca se joaca pe contre cum ii sfatuiesc astia de la Feyer`:))

Daca vor sa joace "pe contre", sa le legitimeze pe Crudutza si pe Pamfile!!!

alpin
alpin  •  20 Ianuarie 2013, 09:43

Sa-i vaneze! Dar, atentie!! Nu e permis sa intre pe teren cu arme cu luneta!!! Numai cu pistoale di pumnale cu doua taisuri!!! pierd meciul la imasul verde!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează