INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM CLUBURI

Barcelona a cucerit lumea cu 6 oameni ofensivi. Dar fără atacanţi veritabili! Revoluţia

Aşa a arătat tactica Barcei duminică, în finală: dintre mijlocaşi, doar Busquets a avut sarcini defensive
Aşa a arătat tactica Barcei duminică, în finală: dintre mijlocaşi, doar Busquets a avut sarcini defensive

Articol de - Publicat marti, 20 decembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 19 decembrie 2011 19:45

Constrîns de accidentările lui David Villa şi Alexis, Guardiola a inovat din nou. Şi a găsit soluţia genială. Rezultatul: 4-0 în finală cu Santos

După spectacolul de la Yokohama, antrenorul învinşilor a comentat cu umor cea mai dură lecţie de fotbal primită vreodată de o echipă braziliană. "Barcelona a jucat într-un sistem absolut neconvenţional: 1-3-7-0. Un portar, trei fundaşi, şapte mijlocaşi şi nici un atacant.
Dacă ar avea cineva un asemenea curaj în Brazilia, ar fi chemată poliţia şi l-ar aresta pe îndrăzneţ", s-a amuzat Muricy Ramalho.
"Şi totuşi, nu e nevoie să ai atacanţi pentru a fi o echipă ofensivă. După ce am văzut-o pe Barca, ar trebui să acceptăm acest adevăr".

Fotbal cu 6 virtuozi
Guardiola a mai inovat o dată, continuînd să revoluţioneze fotbalul şi sistemele strategice. Cum David Villa şi Alexis erau accidentaţi, cel mai original antrenor al momentului a descoperit o altă variantă tactică. O formulă blaugrana superofensivă, însă fără atacanţi veritabili: 7 mijlocaşi, dintre care şase cu gîndul numai la poarta adversă.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI BARCELONA - SANTOS 4-0!

Thiago şi Dani Alves au fost aripi, Fabregas şi Iniesta "vîrfuri false" - oameni care nu stau în careu, dar care apar la finalizare din linia a doua -, Xavi a dirijat această orchestră de atac, iar Messi a fost solistul prezent peste tot în jumătatea lui Santos. Şase virtuozi au combinat fantastic într-o mişcare continuă, destabilizînd complet apărarea braziliană. O altă faţetă a fotbalului viitorului.

10 pase au fost schimbate între 8 jucători la faza golului doi al Barcelonei în finala cu Santos

Echipa Barcelonei în meciul cu Santos: Valdes - Puyol, Pique, Abidal - Busquets - Xavi - Alves, Fabregas, Iniesta, Thiago - Messi

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (9)
blaustein
blaustein  •  20 Decembrie 2011, 13:58
Postat de flafy pe 20 Decembrie 2011, 11:49

daca ar mai cumpara un atacant de careu cred ca ar fi de neoprit...

Tocmai asta e unul din lucrurile care o fac pe Barcelona speciala, nu joaca si nic nu are nevoie de atacant de careu...meciul asta e cel mai bun exemplu. Acolo e o intreaga morisca, niciodata nu stii unde sunt oamenii lor ofensivi, apar la finalizare de peste tot, nu are loc nici un atacant de careu in echipa asta.

alex_cirus
alex_cirus  •  20 Decembrie 2011, 12:41

un atacant de careu ? am auzit ca se vehiculeaza numele lui Van Persie,nush daca e adevarat dar ar fii un super atacant....asta ii mai trebe Barcelonei haha....sunt buni ce sa mai zic ...imi place la nebunie sa vad Barcelona ...dar...din pacate...se vor retrage si acestu jucatori..si vom privii cu regret in urma ca nu ii mai vedem....VISCA BARCA

miky198
miky198  •  20 Decembrie 2011, 12:10
Postat de darth_2345 pe 20 Decembrie 2011, 11:06

am impresia ca presa asta cam exagereaza cu elogiile directionate catre "virtuozii secolului" , ascunzand in prealabil un mic amanunt legat de cealalta echipa. cei de la Santos nici macar nu au transpirat in acel meci, s-au predat foarte usor, crezand probabil ca e doar un amical, iar Neymar nu este decat un pusti care vrea si el la Barca saracu' . :)))

Hai ca esti simpatic........mai era unu' Fofeaza sau ceva de genu pe aici care incepuse sa "delireze" ca Barca a avut noroc in finala:)))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează