INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PREMIER LEAGUE

Englezii au tras frâna » Noul contract pentru drepturile TV din Premier a scăzut cu 700 de milioane!

Articol de - Publicat miercuri, 14 februarie 2018 10:54

Sky Sports și BT Sport vor plăti 5 miliarde de euro pe 3 ani, între 2019 și 2022. În actualul acord, 2016-2019, suma era de 5,7 miliarde!

Premier League atinsese o limită imposibilă, peste care nu se mai putea trece.
Sky Sports, în principal (pentru că divizia Sport a mamutului media deținut de Rupert Murdoch plătea cea mai mare sumă), și BT Sport cumpăraseră drepturile de televiziune ale meciurilor din Premier League în perioada 2016-2019 cu 5,1 miliarde de lire sterline, echivalentul a 5,7 miliarde de euro.

Dar această sumă colosală nu mai putea crește. Nu mai avea unde.

Sky, 600 de milioane mai puțin

Tot Sky și BT au achiziționat drepturile pentru următorii trei ani, 2019-2022. Dar au plătit mai puțin. Semnificativ. 4,46 miliarde de lire (5 miliarde de euro). Și, chiar dacă au mai rămas de achiziționat două pachete, pentru partidele din mijlocul săptămânii, este imposibil să mai vedem cifrele precedentului acord, anunță presa britanică.

Cel mai bine a ieșit Sky Sports, care are acum mai multe meciuri cu 600 de milioane de lire (674 milioane de euro) mai puțin. Va achita 3,6 miliarde de lire pentru cele mai bune patru pachete (din 7), având cele mai importante jocuri în fiecare week-end. 

10.400.000 €va fi costul pe meci în viitorul contract; în actualul acord, e 11,4 milioane

Pierderi de două miliarde în opt ani!

Un raport realizat de compania de analiză financiară Vysyble face o dezvăluire brutală: cluburile din Premier League au pierdut în total două miliarde de lire sterline (2,2 miliarde de euro) în perioada 2008-2016.

"Financiar, fotbalul eșuează. Cele mai mari cluburi britanice cheltuie mult prea mult față de cât produc", a declarat Roger Bell, unul dintre autorii studiului. "Analiza noastră arată că grupările pierd în fiecare zi o sumă record, 876.700 de lire". Totuși, raportul nu ia în calcul ultimul contract pentru drepturile TV, care a mai echilibrat bugetele cluburilor. 

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează