INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Euro fără Antonio Conte? » Selecționerul Squadrei Azzurra ar putea demisiona din cauza implicării în blaturi

Percheziționat în 2012, Antonio Conte s-a considerat mereu victima unei mari injustiții, contestînd suspendarea // Foto: Reuters
Percheziționat în 2012, Antonio Conte s-a considerat mereu victima unei mari injustiții, contestînd suspendarea // Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 28 mai 2015 00:00

Dacă nu va fi absolvit de acuzații în procesul de fraudă sportivă, antrenorul ce a efectuat deja o suspendare de 4 luni va pleca înaintea turnelui final din 2016. Și merge la Milan?

Italia ar putea avea un alt selecționer la CE 2016. Antonio Conte va demisiona dacă în perioada de pregătire a turneului final va fi implicat în procesul "Calcioscommesse" pentru fraudă sportivă.

Partida cu Procuratura din Cremona devine mult mai delicată decît pregătirea duelului de pe 12 iunie cu Croația, liderul grupei H. Conform Gazzettei dello Sport, "antrenorul Squadrei Azzurra mizează să obțină clasarea cazului ori judecarea sa rapidă. Altfel, Conte se gîndește să renunțe".

Avocații susțin că selecționerul nu riscă să fie judecat decît pentru "omiterea denunțului", pentru care a fost deja suspendat în august 2012. Dacă se va ajunge însă la proces, apărarea va alege procedura imediată, fiind sigură că va proba inocența antrenorului cu mult înaintea turneului final.

Conte a fost acuzat că nu a anunţat autorităţile despre blaturile Novara - Siena 2-2 şi Albinoleffe - Siena 1-0 din sezonul 2010-2011, deşi avea cunoştinţă de aranjamente, el pregătind-o pe Siena. O eventuală demisie i-ar deschide calea revenirii în Serie A, iar varianta AC Milan prinde contur.

"E îngrozitor. Nu am pariat în viața mea, iar unul ce a vîndut meciuri este considerat mai credibil decît mine. Nu mai dau doi bani pe justiția sportivă"
Antonio Conte, pe 23 august 2012

10 lunia fost suspendat inițial Conte în scandalul meciurilor trucate Calcioscommesse, pedeapsă redusă la apel la 4 luni

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează