INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SAINT-ETIENNE - LYON 0-5

Moment șocant în Ligue 1! Scuturi, căști și bastoane pe gazon! Meci suspendat 40 de minute! "Am pus doar puțin ardei iute pe final!" 

Articol de - Publicat luni, 06 noiembrie 2017 09:02

Lyon s-a impus pe terenul celor de la Saint-Etienne 5-0, după un meci extrem de tensionat. Fekir le-a arătat tricoul fanilor verzi după ce a înscris al 5-lea gol al lui OL. Ultrașii gazdelor au invadat terenul și a fost nevoie de barajul poliției pentru a-i proteja pe jucătorii lyonezi.

Aceasta a fost cea mai clară victorie a lui OL pe Geoffroy-Guichard. Un 5-0 exploziv, ca orice derby de foc al regiunii Auvergne-Rhône-Alpes, un meci care declanșează mereu alertă generală în zonă. 

Duminică seară, nu trecuseră decât 30 de secunde din jocul de la Saint-Étienne, când fanii gazdelor au asaltat terenul cu fumigene. Șapte minute de pauză. Apoi, spre final, spiritele s-au încins din nou.

 

La fel ca Messi pe "Bernabeu"

În minutul 84, după ce a înscris ultimul gol, a doua sa reușită în acest week-end, Nabil Fekir și-a scos tricoul și l-a arătat mândru, arogant, unei peluze pline de fani verzi înfierbântați. Exact ca Messi pe "Bernabeu". Numai că ultrașii gazdelor n-au suportat afrontul, intrând pe gazon din toate direcțiile. 

Doar trupele de șoc ale poliției îi mai puteau proteja pe jucătorii oaspeți. Și s-au format mai multe baraje de căști, scuturi și bastoane. Încet, suporterii au fost împinși înapoi în tribune. 

După 40 de minute, meciul s-a reluat. Fără Fekir, căpitanul înlocuit de antrenorul Bruno Génésio. Cel care a provocat incidentele n-a avut niciun regret: "N-a fost o răutate, de ce să-mi cer scuze?". 

"Acest gest a stricat seara"

Însă Génésio și-a certat jucătorul-vedetă: "E păcat. Cel mai bun răspuns era să câștigăm partida. Nu ajută nimănui să provocăm, să inflamăm atmosfera. Gestul lui Fekir a stricat seara". 

"E adevărat, gestul meu poate nu le-a plăcut fanilor lui Saint-Étienne, dar nu regret. Așa am vrut să-mi sărbătoresc golul, nu a fost nicio răutate. Am pus doar puțin ardei iute pe final" Nabil Fekir, mijlocaș Lyon

"Cred că nici nouă nu ne-ar fi plăcut dacă s-ar fi întâmplat invers. Trebuie să rămânem modești. Aveam dreptul să celebrăm golul, a fost o victorie istorică. Dar nu așa" Bruno Génésio, antrenor Lyon

"Și la început, cu fumigenele, tot vina lui Fekir a fost? Știu, clubul Saint-Étienne nu e niciodată de vină" Jean-Michel Aulas, președinte Lyon

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează