INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Operaţia lui Vilanova s-a încheiat » Va rămîne 3-4 zile în spital

Aşa arată spitalul unde va fi operat Vilanova +1   FOTO
Aşa arată spitalul unde va fi operat Vilanova

Articol de - Publicat joi, 20 decembrie 2012 00:00 / Actualizat joi, 20 decembrie 2012 13:14

UPDATE Operaţia lui Tito Vilanova s-a încheiat şi urmează ca FC Barcelona să dea amănunte printr-un comunicat. Antrenorul catalanilor va rămîne 3-4 zile în spital şi va urma 6 săptămîni de chimioterapie.

UPDATE Operaţia lui Tito Vilanova a început la 9:30 şi ar trebui să fie finalizată în jurul orei 12:00. În cursul după-amiezii, clubul FC Barcelona va oferi un comunicat oficial în care va anunţa starea de sănătate a antrenorului.

UPDATE Tito Vilanova va fi operat la spitalul Vall d'Hebrón, acolo unde a suferit şi prima intervenţie de extirpare a tumorii, în 2011. Operaţia a fost programată pentru ora 9, informează Mundo Deportivo.

Antrenorul Barcelonei va rămîne în spital 3 sau 4 zile, astfel că-şi va putea petrece Crăciunul alături de familie.

------------

Ziarul catalan Sport a dezvăluit că Tito Vilanova (44 de ani) va fi operat azi pentru a i se îndepărta un ganglion apărut pe zona de unde îi fusese extirpată tumoarea în 2011.

Ce ironie! Tito Vilanova tocmai povestise duminică, la postul iberic TV3, cum a supravieţuit cancerului. Aflarea diagnosticului, "Ufff, sigur e ceva grav! Dacă nu există nici o soluţie, ghinion. Dacă există, la treabă!", intervenţia chirurgicală din 22 noiembrie 2011, "doctoriţa mi-a dat atîta încredere încît am intrat în operaţie ca şi cum m-aş fi dus să-mi iau o cană de cafea", experienţa de după, "Cînd m-am trezit din anestezie, eram fericit", şi durele şedinţe de radio şi chimioterapie. O amintire completată de medicul său, Ricard Pruna: "Putem afirma că s-a însănătoşit".

Clipe de furtună
Marţi seară, antrenorul Barcelonei a fost la control şi, dintr-o dată, lumea s-a răsturnat din nou. Ce aflase? "Cancerul a recidivat", au titrat ieri dimineaţă toate site-urile spaniole, speculîndu-se chiar că Tito este deja operat de urgenţă la spitalul Vall d'Hebron, veste infirmată rapid. Dar, în mijlocul furtunii, exagerată şi de faptul că Barcelona şi-a schimbat radical programul, anulînd şi petrecerea de Crăciun, a apărut o rază de soare. Ziarul catalan Sport a dezvăluit:

"Doctorii sînt optimişti. Antrenorului i-a fost depistat un ganglion de doi centimetri exact pe locul din care îi fusese extirpată vechea tumoare. Va fi operat azi pentru a fi îndepărtat pericolul"

Potrivit Sport, "intervenţia nu mai este atît de dificilă. Dacă nu se iveşte nimic deosebit, Vilanova va fi acasă de Crăciun şi ar putea reveni la echipă într-o lună".

Aseară, Barcelona a anunţat: "După operaţie, vor urma însă şase săptămîni de chimioterapie".

Se întoarce Guardiola?
Temporar, cel puţin, Tito nu mai este antrenorul Barcei. Cine l-ar putea înlocui? Guardiola! Aceasta ar fi bomba! Surse din presa catalană susţin că Pep i-ar fi cedat locul lui Vilanova tocmai pentru ca acesta să-şi împlinească visul: de a conduce Barcelona. Ştiind că maladia n-a dispărut.

Cea mai importantă glandă salivară
Glanda parotidă, cea mai importantă dintre glandele salivare mari (parotidă, sublinguală şi submandibulară), are rolul de a secreta saliva în cavitatea bucală, prin această glandă trecînd ramurile nervului facial, artera carotidă externă şi vena jugulară externă. Se estimează că 15 la sută din tumorile ce apar la parotidă sînt maligne. Operaţiile sînt urmate de tratamente intensive de radioterapie şi chimioterapie. (foto 2)

85,19 la sută este procentul de victorii al lui Tito Vilanova la Barcelona în toate competiţiile

27 de meciuri a antrenat-o Tito pe Barca în acest sezon: 23 de victorii, două egaluri, două eşecuri

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (5)
eugeniustin
eugeniustin  •  20 Decembrie 2012, 12:32
Postat de alexx_cirus pe 20 Decembrie 2012, 06:50

sper sa invinga boala....succes

:) eu sper sa invinga tito

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  20 Decembrie 2012, 11:57

Guardiola se reintoarce la Barca...

flo_ax
flo_ax  •  20 Decembrie 2012, 10:16

Trista si neplacuta situatie... si ce-i mai trist e ca sunt atatia oameni in situatia lui, chiar cu forme mai grave, si nimanui nu-i pasa. Multa sanatate tuturor care au nevoie

Vezi toate comentariile (5)
Comentează