INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FOTBAL SUSPENDAT

UPDATE Harta fotbalului oprit de coronavirus » Belarus, singura țară din Europa în care se mai joacă

Articol de - Publicat miercuri, 18 martie 2020 05:13 / Actualizat sambata, 11 iunie 2022 00:16

Epidemia de coronavirus din Europa a oprit fotbalul la nivel continental! Nu mai puțin de 53 de campionate și-au suspendat meciurile cel puțin până pe 25 martie. Singura țară în care mai joacă fotbal este Belarus!

Problemele nu sunt însă doar interne. Marți a avut loc o ședință de urgență între șefii UEFA și cei ai federațiilor europene, una în care s-a decis suspendarea Ligii Campionilor și a Europa League. Finalele au fost reprogramate pentru 27, respectiv 24 iunie. Și Euro 2020 a fost amânat, urmând să se desfășoare în 2021! Barajele, inclusiv Islanda - România, au fost mutate în iunie. (Detalii AICI)

Unde se mai poate juca fotbal?

UPDATE Harta fotbalului oprit de coronavirus » Belarus, singura țară din Europa în care se mai joacă

Până și cei mai curajoși au decis că nu merită să riște sănătatea celor implicați, jucători, staff, conducere și fani. Dacă pe 13 martie numărul campionatelor suspendate din Europa era de 25, acesta a sărit la 48 într-o singură zi! Luni a ajuns la 50, după ce Ungaria și Serbia au anunțat suspendarea campionatului, iar miercuri la 52, când Rusia și Ucraina au decis că nu mai pot continua. Joi, 19 martie, a cedat și Turcia. (Detalii AICI)

Bielorușii ignoră pandemia de coronavirus

Singura federație care nu a luat încă măsuri împotriva coronavirus este Belarus. În ciuda amenințării pe care o prezintă pandemia, șefii fotbalului bielorus au decis că meciurile pot continua în condiții normale. Campionat a debutat pe 19 martie, iar partidele s-au desfășurat cu suporteri în tribune.

„Campionatul va începe conform programului inițial și în condiții normale. Federația continuă însă să monitorizeze situația din țară și din străinătate și va lua măsurile potrivite, dacă acestea vor fi necesare”
Comunicatul federației din Belarus

76 de cazuriconfirmate de coronavirus există în Belarus. 15 persoane s-au vindecat până acum, nu există decese

Tensiuni în Turcia

Deși campionatul încă se desfășoară cu porțile închise, nu toți jucătorii au acceptat situația. Jon Obi Mikel, mijlocaș care evolua pentru liderul Trabzonspor, a refuzat să joace, iar miercuri a fost dat afară. (Detalii AICI) S-a sesizat și Asociația Fotbaliștilor Profesioniști din Turcia, iar suspendarea campionatului se discută deja într-o ședință a Federației.

În Turcia evoluează 9 români: Florin Andone (Galatasaray), Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Alexandru Maxim, Alin Toșca (ambii Gaziantep), Silviu Lung, Cristi Săpunaru (ambii Kayserispor), Paul Papp (Sivasspor), Cristi Tănase și Raul Rusescu (ambii Giresunspor, liga a doua). Marius Șumudică este antrenorul lui Gaziantep,

Situația campionatelor europene

  • Suspendate: Germania, Anglia, Italia, Spania, Portugalia, Franța, România, Olanda, Elveția, Austria, Danemarca, Norvegia, Suedia, Scoția, Țara Galilor, Irlanda de Nord, Luxemburg, Belgia, Polonia, Cehia, Slovacia, Moldova, Bulgaria, Georgia, Israel, Islanda, Malta, Cipru, San Marino, Slovenia, Bosnia, Albania, Macedonia de Nord, Grecia, Muntenegru, Kosovo, Croația, Ungaria, Ucraina, Irlanda, Finlanda, Letonia, Estonia, Lituania, Armenia, Andorra, Feroe, Gibraltar,Azerbaidjan, Rusia, Ucraina Kazahstan;
  • Porți închise: Turcia;
  • Se joacă normal: Belarus.

Ce fotbal se mai vede la TV?

Fanii fotbalului din România pot urmări meciurile din campionatul Turciei la Look Sport și Look Plus. 

Sportul mondial, afectat de coronavirus

1. EURO 2020 ar putea fi amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Decizia ar fi discutată de președintele UEFA, Aleksander Ceferin. Cum afectează coronavirus disputarea turneului final găzduit de București, aici 
 

2. Champions League și Europa League au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.
 

3. Mai mulți fotbaliști din Serie A au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Cea mai afectată echipă este Sampdoria, cu 5 jucători. Au fost confirmate cazuri și în Anglia, Franța și Germania.
 

4. Indian Wells 2020, primul turneu din categoria Premier Mandatory din acest an, a fost anulat din cauza coronavirusului. Ambele circuite, WTA și ATP, au luat pauză până în aprilie.
 

5.Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19.„Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane” 
 

6.Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus! 

7.Marele Premiu al Australiei, prima cursă a anului din „Marele Circ”, a fost anulată după ce un membru al echipei McLaren a fost depistat pozitiv cu coronavirus. 

Citește și:

FIFA amână meciurile din calificările la Mondialul 2022 din America de Sud » Cele 10 partide care vor fi reprogramate

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (24)
codez88
codez88  •  17 Martie 2020, 02:22
Postat de reteleanu pe 13 Martie 2020, 14:04

ca intotdeauna, respect maxim sarbilor!

Au oprit si sarbii campionatul intre timp, doar la cateva ore dupa publicarea acestui articol. Ce faci acum, iti iei respectul inapoi? :)

iulihenry14
iulihenry14  •  16 Martie 2020, 22:53
Postat de mario_rdfe pe 13 Martie 2020, 17:49

e clar ca boala poate fi vindecata, iar Rugani sigur isi permite cea mai buna medicamentatie, doctori..etc ! nasol e de oamenii de rand, saraci..care nu isi pot permite !

Rugani poate sa isi permita si neurochirurgi de pe marte, boala momentan nu raspunde la medicamentatie. In spitale se trateaza simptomele (febra, tusea, dificultatea in a respira prin conectarea la ventilator, dureri musculare etc). Dupa ce scapi de simptome totul tine de cat de sanatos e corpul tau. Daca esti sanatos scapi dupa 2 saptamani. Daca nu esti e cam nasoala indiferent cati bani ai avea

1135398979873895
 •  16 Martie 2020, 21:09

... ati si uitat clipele cand tipati ca jucatorii sunt ignoranti, indiferenti si aroganti in loc SA-SI DEA VIATA pe teren ?!!! - iar acum cand chiar AU aceasta SANSA - tipati ... ca s-o AMANATI

Vezi toate comentariile (24)
Comentează