INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

"Special" pentru Real » Mourinho nu pleacă de la Madrid. A semnat un nou contract!

Jose Mourinho, unul dintre cei mai mari antrenori din fotbal, asaltat de presă şi fani // Foto: Reuters
Jose Mourinho, unul dintre cei mai mari antrenori din fotbal, asaltat de presă şi fani // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 22 aprilie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 22 aprilie 2012 01:03

Antrenorul portughez şi-a blindat angajamentul pentru sezoanele 2012-'13 şi 2013-'14. Un milion în plus şi puteri mai mari. Plus salarii majorate asistenţilor săi.

Cotidianul El Mundo a pus ieri punct speculaţiilor. Jose Mourinho, 49 de ani, nu părăseşte Madridul în această vară, aşa cum susţineau mai multe publicaţii, inclusiv cele catalane. Nici nu se întoarce la Chelsea, nu semnează nici cu Man. City şi nici nu devine selecţionerul Angliei. Rămîne antrenorul lui Real.

"The Special One" avea deja, din 2010, un acord pe patru ani cu clubul blanco. Dar a încheiat unul nou pentru ultimele două sezoane: 2012-'13 şi 2013-'14. I se va mări salariul, în prezent de zece milioane de euro, va avea control absolut asupra echipei, pe bancă, dar şi ca manager. Şi, ultima cerere acceptată, toţi secunzii săi, spaniolul Karanka şi lusitanii Rui Faria, Silvino Louro şi Jose Morais, vor fi şi ei răsplătiţi financiar.

Nu i s-au impus trofee. Poate cuceri două
El Mundo mai face o precizare: "Acest pact nu depinde de performanţe. Indiferent de rezultatele din acest final de sezon, Mourinho nu pleacă de la Real". Dar, deocamdată, e foarte, foarte aproape să fie campion al Spaniei. Şi rămîne în cursa pentru trofeul Ligii Campionilor.

Ce va face Pep?
Nici pînă acum nu s-a aflat exact dacă Pep Guardiola va continua pe banca Barcelonei şi în sezonul 2012-2013. La ultima conferinţă a fost din nou întrebat despre viitorul său. Şi a răspuns la fel de enigmatic: "Noi, la Barca, ne pregătim de sezonul următor". Totuşi, ziarul catalan Sport susţine că Pep ar fi fost în spatele deciziei ca echipa blaugrana să nu participe în vară la un turneu în Asia sau America. Clubul pierzînd astfel un posibil bonus de 3 milioane de euro.

1 trofeu a cucerit Jose Mourinho în 21 de luni la Real Madrid: Cupa Spaniei (2011); al doilea e la un pas

11 milioane de euro va fi salariul antrenorului portughez pe "Santiago Bernabeu"

112 victorii are Mourinho la echipa blanco (16 egaluri şi 11 eşecuri) în toate competiţiile; golaveraj: 308-93

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
bstefan
bstefan  •  22 Aprilie 2012, 12:48

Mourinho nu se simte bine nicaieri mai mult de patru sezoane. Asa este el, ii plac provocarile. Presimt ca daca nu anul asta, anul viitor va deveni antrenorul lui Bayern, asta numai daca-i vor fi satisfacute pretentiile. Sa fi campion in Portugalia, Anglia, Italia, Spania si Germania, cu adevarat ar fi unic!

flo_ax
flo_ax  •  22 Aprilie 2012, 12:41
Postat de just.samba pe 22 Aprilie 2012, 11:30

Era de asteptat. Prostiile alea din ziare cu "bomba din vestiar" nu prea au tinut. Mourinho daca are o calitate este aia de a strange lotul si staff-ul impreuna. Mi-am dat seama de asta la finalul meciului de la Atletico unde toti se imbratisau si aratau spre Mourinho.

Cotidianul El Mundo a pus ieri punct speculaţiilor.... vezi tu, taman El Mundo! Ziarul de casa As nu crezi ca primea exclusivitate la o asemenea stire de prima pagina? Eu inca cred ca Mourinho e suparat pe huiduielile fanilor si se simte hartuit de presa si lumea fotbalistitca din Spania! Nu cred ca se simte bine la Real, va repeta episodul Inter, va pleca en-fanfare

just.samba
just.samba  •  22 Aprilie 2012, 11:30

Era de asteptat. Prostiile alea din ziare cu "bomba din vestiar" nu prea au tinut. Mourinho daca are o calitate este aia de a strange lotul si staff-ul impreuna. Mi-am dat seama de asta la finalul meciului de la Atletico unde toti se imbratisau si aratau spre Mourinho.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează