INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Totti, extraordinar! A bătut recordul lui Baggio! Are 206 goluri în Serie A!

Articol de - Publicat luni, 02 mai 2011 00:00 / Actualizat luni, 02 mai 2011 12:51

La 34 de ani, Francesco Totti rămîne la fel de proaspăt! "Sînt campion mondial şi mă menţin la acest nivel", continuă el să spună. Ieri, eternul căpitan al Romei a mai marcat două goluri (3-2 cu Bari), reuşind să-l depăşească pe Roberto Baggio în clasamentul celor mai prolifici fotbalişti din istoria Seriei A şi să pătrundă în Top 5. Are 206 goluri în 19 ani! Şi, spre deosebire de celelalte 4 legende aflate înaintea lui în această ierarhie, Piola, Nordahl, Meazza şi Altafini, e unicul care a marcat toate golurile sub culorile unei echipe: Roma!

Emblematicul atacant al giallorossilor, campion al Italiei în 2001, a egalat la unu în minutul 30, din lovitură liberă, apoi a făcut 2-2 din penalty (57). Ziua nu a fost însă perfectă pentru Totti: în minutul 79, a ratat hat-trick-ul, trăsnind bara de la 11 metri. Dar, în final, echipa sa a învins, puştiul Aleandro Rosi punctînd în al 5-lea minut de prelungire!

La sfîrşit, Francesco a rămas într-un tricou pe care scria în engleză: "Regele Romei nu a murit!". Şi a declarat: "Nu va muri niciodată!". A completat: "Dacă nu cîştigam azi, cursa pentru un loc în Champions League ar fi fost încheiată. Acum, sîntem la numai un punct de Lazio".

După etapa a 32-a, în care a marcat tot o "dublă" la 2-1 cu Udinese, decisiv în lupta pentru locul 4, Totti afirmase: "Nici la 20 de ani nu mă simţeam atît de bine. Aceasta a fost reacţia mea la critici. O reacţie de adevărat campion!".
În actualul sezon, are 14 goluri, dintre care 8 din penalty, şi a reuşit 4 "duble" din 13 martie!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
octavian
octavian  •  03 Mai 2011, 18:38

mai are 4 ani de contract cu roma

dragos_efrim
dragos_efrim  •  02 Mai 2011, 19:45

@danc: nici tu nu crezi ceea ce spui...cand crezi tu ca mai da Totti 68 de goluri? Ori ai senzatia ca va juca pana la 40 de ani?!?

octavian
octavian  •  02 Mai 2011, 17:39

e solo un capitano

Vezi toate comentariile (4)
Comentează