INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA // NICE - PSG 3-1

VIDEO Falimentul Unai Emery: Antrenorul lui PSG va fi demis! "Parisul e trecutul", anunță Balotelli, după rușinea din Ligue 1

Articol de - Publicat luni, 01 mai 2017 10:27

Antrenorul basc Unai Emery e primul care ratează titlul la PSG după cinci ani! A pierdut duelurile cu principalii adversari, Monaco și Nice, aseară, 1-3 (VIDEO AICI). La sfârșitul sezonului, Unai se va întoarce aproape sigur în Spania.

Patronii qatarieni n-au fost mulțumiți de Laurent Blanc, care cucerise 11 trofee în 3 ani. Au vrut mai mult, se așteptau să câștige și Champions League și l-au concediat pe antrenorul francez, preferând să-i plătească 22 de milioane de euro despăgubiri decât să-l mai țină pe bancă.

A pierdut cele mai importante ținte

L-au adus pe Unai Emery, cu 3 trofee de Europa League la Sevilla, dar primul lui sezon la PSG a fost un faliment.

Jocul colectiv nu convinge, nu se leagă. Iar echipa ratează cele mai importante ținte:

  • Al 5-lea titlu consecutiv nu va fi mai! E 99% sigur, după 1-3 cu Nice duminică (primul eșec suferit în 2017 în Ligue 1). Roș-albaștrii sunt acum la 3 puncte în spatele lui Monaco, liderul având și un meci în plus de jucat. Și Nice presează, îi poate fura Parisului și locul secund;
  • A 3-a triplă la rând, titlu - Cupa Franței - Cupa Ligii, dispare! Rămân doar ultimele două trofee, dacă parizienii nu pierd finala Cupei Franței cu Angers;
  • Al 5-lea "sfert" în șir de Liga Campionilor n-a fost atins! După umilința din returul "optimilor", 1-6 cu Barcelona pe Camp Nou!

Și Lyon ironizează Parisul: "Noi avem 7 titluri consecutive"

De ce a eșuat în Ligue 1? Pentru că nu a câștigat niciun meci în fața principalilor rivali, Monaco și Nice. Două înfrîngeri identice în deplasare și două egaluri pe propriul teren.

1-3 (d) în tur și 1-1 (a) în retur cu Monaco
2-2 (a) în tur și 1-3 (d) în retur cu Nice

După meciul de ieri, Mario Balotelli n-a scăpat ocazia unui comentariu malițios pe Instagram: "Aici nu e Parisul. Parisul e trecutul". Aluzie la sloganul lui PSG, care apare mare, pe acoperișul stadionului Parc des Princes: "Ici c'est Paris". Nici cei de la Olympique Lyon nu s-au lăsat așteptați: "Noi avem șapte titluri consecutive".

Ironii pe care Nasser Al-Khelaifi, președintele clubului parizian, le suportă cu dificultate. Qatar Sports Investments, proprietarul PSG, cu atât mai pouțin. E aproape sigur că Unai Emery va fi concediat la sfârșitul sezonului.

2 este numărul punctelor obținute de PSG (din 12 posibile) în cele patru dueluri cu Monaco și Nice, contracandidatele la titlu în Ligue 1
5 înfrângeri a suferit Parisul în actualul campionat: 1-3 cu Monaco, 0-2 cu Toulouse, 0-3 cu Montpellier, 1-2 cu Guingamp și 1-3 cu Nice, toate în deplasare
10 puncte a pierdut PSG acasă în Ligue 1: 1-1 cu St. Etienne, 0-0 cu Marseille, 2-2 cu Nice, 1-1 cu Monaco și 0-0 cu Toulouse
23 de goluri au marcat parizienii mai puțin decât Monaco în acest sezon de Ligue 1 (72 vs 95)

Programul ultimelor etape:

1. Monaco (83p, golaveraj +66)    Etapă    2. PSG (80p, golaveraj +46)
Nancy (d)    36    Bastia (a)
Lille (a)    37    St. Etienne (d)
St. Etienne (a)    Restanță    -
Rennes (d)    38    Caen (a)

De 4 ani nu mai luaseră două cartonașe roșii într-un meci!
Finalul partidei de la Nice a fost catastrofal pentru PSG. Thiago Motta (90), care l-a lovit cu capul în figură pe Baysse, și Di Maria (90Ă3), tackling criminal la Souquet, au fost eliminați. De patru ani nu mai avuseseră parizienii doi jucători trimiși la cabine într-un meci. Din 28 aprilie 2013, când Verratti, Beckham și Sirigu au văzut cartonașul roșu la Evian. z

"Arbitrajul a fost un coșmar"
Președintele lui PSG, Nasser Al-Khelaifi, l-a desființat pe "centralul" Rudy Buquet. "Dacă vrem să dezvoltăm Ligue 1, să nu uităm nici de arbitraj.

A fost un coșmar", a declarat qatarianul, reproșându-i acestuia că le-a refuzat oaspeților un penalty clar la faultul asupra lui Draxler: "Vă mulțumim, domnule, pentru că ați ucis meciul. Bravo, bravo!". În același timp, Thiago Motta și-a acuzat victima, Baysse. "Ai făcut teatru, să vedem ce urme îți vor rămâne pe față după șase luni", l-a ironizat italianul în zona mixtă. "El cine e? Nu-l cunosc", a replicat jucătorul lui Nice.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  01 Mai 2017, 12:21

prostia se plateste. cand dai afara un antrenor care isi realizare contiuitatea, mergea pe un plan si o schema si aduci unul nou care experimenteaza si trebuie sa faca plan nou si schema noua. Unai e un antrenor foarte bun dar poate ca schema lui de joc care mergea foarte bine la Sevilla nu se potriveste si la PSG si cu jucatorii de la PSG.

baruch
baruch  •  01 Mai 2017, 12:09

ii dau si "turcului" emery vreo 20 de milioane despagubiri :) lasa, bai, sa dea arabii banii inapoi in europa, ca prea ii castiga usor.

cpt.ahab
cpt.ahab  •  01 Mai 2017, 11:15

Ce atac murdar a avut Di Maria! Rasfatatele vedete ale momentului nu pot accepta infrangerea!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează