INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  AC MILAN - INTER 0-2

La 37 de ani, Edin Dzeko o propulsează pe Inter spre finala Champions League: „Profesorul care predă fotbal”

Edin Dzeko.Foto: Imago Images
Edin Dzeko.Foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 11 mai 2023 15:57 / Actualizat joi, 11 mai 2023 16:09

Autorul golului care a declanșat furia nerazzurra în Derby della Madonnina, bosniacul Edin Dzeko a fost ales jucătorul meciului de toată presa italiană. Este al doilea cel mai vârstnic marcator în eliminatoriile Ligii Campionilor, depășit doar de Ryan Giggs. Inter a învins-o pe AC Milan cu 2-0 în deplasare și e favorit la calificarea în finală. Prima sa finală de Champions League din 2010.

Inter se transformă într-o sperietoare pentru Milan în Derby della Madonnina.

Florin Talpan interpretează motivarea din dosarul palmaresului și se cere general: „Merit să fiu avansat! Palmaresul ne aparține!”
CSA STEAUA
Florin Talpan interpretează motivarea din dosarul palmaresului și se cere general: „Merit să fiu avansat! Palmaresul ne aparține!”

Inter, patru victorii cu Milan. Golaveraj 9-0

În ultimele cinci meciuri directe, nerazzurii și-au învins rivalii de patru ori în toate competițiile:

  • 3-0 în returul semifinalei Cupei Italiei, pe 19 aprilie 2022.
  • 3-0 în Supercupă, pe 18 ianuarie 2023.
  • 1-0 în Serie A, pe 5 februarie.
  • 2-0 în prima manșă a semifinalelor Champions, pe 10 mai.

Patru partide câștigate, ultimele trei la rând, cu un golaveraj zdrobitor, 9-0. O singură înfrângere în acest interval, 2-3 în campionat, pe 3 septembrie 2022.

Edin Dzeko: „Câți ani v-am spus că am? 37? Mă simt bine”

Posibil cel mai important gol al acestei serii l-a reușit Edin Dzeko. Miercuri seară, bosniacul care a împlinit 37 de ani pe 17 martie a anulat marcajul lui Calabria, deschizând scorul pe San Siro cu un voleu spectaculos sub transversală. Golul ce a declanșat furia interistă, concretizată încă o dată de Mkhitaryan, pentru 0-2. Două reușite decisive în trei minute în primul sfert de oră. Poate capitale pentru calificarea în finala Champions League.

Dzeko este acum al doilea cel mai vârstnic marcator în eliminatoriile Ligii Campionilor, depășit doar de Ryan Giggs, la Manchester United.

„Câți ani v-am spus că am data trecută? 37? 37 am și acum", a zâmbit Edin la interviul pentru Amazon Prime. „Mă simt bine, proaspăt. Nu doar eu am fost în extaz, ci întreaga echipă, nu joci în fiecare an în semifinalele Champions League".

400de goluri a marcat Edin Dzeko la echipele de club (336) și naționala Bosniei (64)

Edin Dzeko, nota 8 în Corriere dello Sport: „Lecție de fotbal"

Titularizat înaintea lui Lukaku, deși belgianul e cu șapte ani mai tânăr, bosniacul a fost ales MVP de toate ziarele și site-urile italiene. 

„Profesorul care predă fotbal”, l-a caracterizat Gazzetta dello Sport, care l-a notat cu 7,5. Corriere dello Sport i-a dat 8: „Am înțeles rapid de ce a fost preferat Dzeko înaintea lui Lukaku. Ne-a oferit o lecție de fotbal. Golul, atingerea mingii, viziunea jocului, driblingul și răutatea. Chiar dacă a ratat «doppietta» față în față cu Maignan”.

46de goluri a influențat Dzeko (31 de reușite, 15 assisturi) în 96 de meciuri jucate la Inter

Edin Dzeko: „Dăruiesc echipei mai mult decât goluri”

Edin le-a explicat jurnaliștilor italieni că „uneori, golurile nu apar, iar oamenii vorbesc doar despre acest lucru. Însă eu dăruiesc echipei mai mult decât goluri. Muncesc pentru colegi, pentru Inter. Sunt mulțumit chiar și când nu marchez, munca pentru echipă e importantă, mai ales în asemenea meciuri”.

Întrebat de contractul care expiră pe 30 iunie, Dzeko a zâmbit din nou: „Vorbiți cu șefii clubului. De ei depinde”. El vrea să rămână. Se simte foarte bine la 37 de ani. 

Edin Dzeko a deblocat tabela cu un stâng magic, apoi a rămas la catedră controlând mingi cu precizie și clasă. 

- Sportmediaset, site italian

VIDEO. Show pirotehnic la Inter - Milan în Champions League

Citește și:

Răspunsul la întrebarea de pe buzele tuturor: de ce nu a avut Inter sponsor pe tricouri la 2-0 cu AC Milan

Record istoric în AC Milan - Inter » Singura consolare a „diavolilor”, după eșecul dureros cu marea rivală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  12 Mai 2023, 15:12

Mai e un meci,sper ca Inter sa se califice.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează