LIGA CAMPIONILOR  ·  ANGLIA

Ei nu mai sperie! Marile puteri ale Angliei suferă în Ligă

Rooney și Giggs au avut
mari probleme în grupa cu
Oțelul. FOTO Reuters
Rooney și Giggs au avut mari probleme în grupa cu Oțelul. FOTO Reuters

Articol de — Miercuri, 07 Decembrie 2011, 00:00

În 2008 şi 2009, insularii aveau trei echipe din patru în semifinalele Champions League. În 2011, se chinuie să treacă de grupe


Dominaţia Premier League în Liga Campionilor a apus. Echipele de şoc din Anglia nu mai sînt o barieră peste care nu poţi să treci, cum erau nu demult.  În 2008, Albionul a avut trei mari forţe în semifinale: Man. United, Chelsea şi Liverpool, iar primele două s-au înfruntat în ultimul act, cîştigat de Manchester.

Sezonul următor, ManU, Chelsea şi Arsenal au atins semifinalele, United pierzînd meciul decisiv în faţa Barcelonei! Atunci, erau aproape de neatins şi spulberau grupele. Acum, şi seriile sînt o provocare dificilă!

Doar Arsenal n-a avut probleme
În 2011, numai Arsenal, o singură echipă din patru, şi-a cîştigat grupa clar, calificîndu-se în "optimi" înaintea ultimei etape. Celelalte au aşteptat pînă la capăt să vadă dacă merg mai departe în Ligă sau retrogradează în Europa League. Pentru United şi Chelsea, noul ciclu nu oferă încă la fel de multe garanţii, nici în campionat, nici în Ligă. La Man. City, explozivă în Premier League, cauza a fost lipsa de experienţă în Champions League.

De altfel, echipa lui Roberto Mancini pare condamnată în ultima etapă: dacă Napoli învinge la Villarreal (care are 5 eşecuri din 5 partide), nici un eventual succes al lui City cu Bayern nu o mai ajută.

9 puncte din 15 posibile a adunat Man. United într-o grupă cu Benfica, Basel şi Oţelul

7 puncte a obţinut Man. City în 5 meciuri în seria cu Bayern, Napoli şi VillarrealDeclarația pe proprie răspundere. Ce verifică, de fapt, polițiștii. Ce se întâmplă dacă ești nesincer

Libertatea

Comentarii (1)

mariuscarsing  •  07 Decembrie 2011, 12:32

ba desteptilor chelsea a batut aseara cu 3-0 pe valencia si s-a calificat de pe primul loc

Vezi toate comentariile (1)

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
16:00 Snooker, Reluare

Openul Scoției și Mastersul de la Londra

Eurosport
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Emisiune TV

Sport Report

Telekom 1
Program TV complet

Liga 1