INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  PSG - BASAKSEHIR

EXCLUSIV Victor Ciutacu intervine în scandalul Colțescu: „Prietene, hai s-o lămurim! Acolo a fost o golănie de nivel planetar. Ba și Webo au făcut un circ de neimaginat”

Articol de GSP - Publicat joi, 17 decembrie 2020 18:46 / Actualizat sambata, 19 decembrie 2020 19:52

Jurnalistul Victor Ciutacu (50 de ani) a fost invitatul emisiunii GSP Live, în cadrul căreia a comentat scandalul cu tentă rasistă petrecut săptămâna trecută, la meciul dintre PSG și Istanbul Basaksehir.

Întrebat de moderatorul GSP Live, Costin Ștucan, unde se situează în urma scandalului de la Paris, Victor Ciutacu a dezbătut pe larg subiectul.

"Ce a fost acolo a fost o golănie de nivel planetar. Ție nu ți se pare că lui Demba Ba, de altfel un fotbalist de nivel mediu la nivel mondial, i se întâmplă toate lucrurile rele din lume, pe la toate cluburile pe unde joacă? Nu vrei să te uiți tu la o istorie? Intră pe pagina lui de Twitter sau pe mândra Wikipedia și ai să vezi că Demba Ba a acuzat rasismul mai des decât a jucat pe la echipele la care a fost legitimat", a spus jurnalistul. 

Acesta a continuat: "Prietene, hai s-o lămurim! Nu există persecuție de rasă. Și ți-o spune un evreu! Nu există persecuție de rasă organizată instituțional, cum acuză domnii Ba și cu Webo, într-o industrie unde albii plătesc milioane de euro pe an negrilor! Ba și cu Webo erau persecutați dacă după programul lor de muncă, în favoarea albilor, jucau fotbal în curtea școlii sau între blocuri, pe gratis! Ce au făcut băieții ăștia doi este absolut dezgustător".

"Atât Ba, cât și Webo au făcut un circ de neimaginat, într-un context în care îi făcuseră pe ai noștri țigani"

Jurnalistul România TV consideră că jucătorul și antrenorul secund al celor de la Bașakșehir au făcut "un circ de neimaginat”: "Atât Ba, cât și Webo au făcut milioane bune dintr-un sport dominat și finanțat de albi. Ba și Webo au făcut un circ de neimaginat, într-un context în care îi făcuseră pe ai noștri țigani. Și-au făcut scandal din minutul 1".

Webo avea mai puține trăiri rasiste pe vremea când juca la Fenerbahce, tot pe milioane de euro, și jumătate din stadionul ăla uriaș îl înjura pe confratele Drogba. Și-atunci zicea că n-ar dori să comenteze acest episod și că ei sunt fericiți în Turcia și că se simt foarte bine. Pe milioane pe an!
Victor Ciutacu, jurnalist

"Kaepernick și-a luat diplomă de victimă a rasismului"

Ciutacu a făcut referire în cadrul emisiunii GSP Live și la Colin Kaepernick, jucător de fotbal american și unul dintre fondatorii mișcării „Black Lives Matter”. 

"Povestea asta este umflată și, ca să dau o legitimitate acestei stupidității de la nivel mondial numită Black Lives Matter, povestea asta s-a transformat într-un instrument politic, de marketing și de stors bani de la fraieri. Unul dintre exponenții acestei mișcării e un fost jucător de fotbal american, iar de când a devenit victima rasismului, instituțional vorbind, Colin Kaepernick și-a luat diplomă de victimă a rasismului și s-a lăsat de fotbal american. A câștigat din contractele de marketing și de publicitate, cel mai important fiind cu gigantul Nike, banii de vreo zece ori cel puțin cât a câștigat în cariera lui de jucător profesionist", a mai spus Ciutacu.

Eu nu neg suferințele istorice. Nici ale popoarelor din Africa și ulterior din Europa, America de Nord și de Sud, la fel cum nu neg suferințele poporului evreu. Nu neg că omenirea a trecut prin foarte multe sute de ani de rasism organizat. Dar de aici și până în a transforma povestea asta într-un marketing grețos și într-o linie politică este extrem, extrem de departe
Victor Ciutacu, jurnalist

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV Cristina Neagu și Simona Halep, criticate dur în direct: „Cristina e orbită de marketing, handbalul e auxiliar” + „Nu te-ai săturat de fițele Simonei?”

EXCLUSIV Dănuț Lupu, episod tulburător în penitenciar: „Nu e legendă. Am vrut să mă otrăvesc, am stat o săptămână intubat în spital!”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
nealiniatul
nealiniatul  •  18 Decembrie 2020, 09:02
Postat de kordell pe 18 Decembrie 2020, 00:10

Unde ma ca sa-l caut si eu ca de 30 de ani vad numai Affirmative Action si Wellfare .

Si eu caut rasismul ala de vreo 26 de ani. Nu stiu unde l-a gasit personajul asta, muscainlapte .Cind o tara voteaza un presedinte de culoare de doua ori, nu poti spune ca toata lumea e rasista. Toata stima pentru oamenii ca Ciutacu care pot spune ce gindesc. Daca locuia in SUA, probabil ca nu si-ar mai fi gasit un loc de munca. Din pacate chiar asa de rau s-a ajuns..

mir21
mir21  •  18 Decembrie 2020, 07:15

Corect, priviti ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

kordell
kordell  •  18 Decembrie 2020, 00:12
Postat de bazinga pe 17 Decembrie 2020, 21:43

Ciutacu asta chiar se pricepe la orice ? Am inteles ca se pricepe mai ales la Romania, dar si la fotbal sa se priceapa ? I-a dat voie Ghita sa se priceapa la orice ?

Ce fotbal prietene ca se discuta despre rasism si politica ?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează