INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  FRANŢA

Mutu îi dă o veste mai puţin bună lui Piţurcă: "Sînt la 70 la sută!"

Mutu (centru), în duel cu Chedjou, fundaşul central camerunez al lui Lille
Mutu (centru), în duel cu Chedjou, fundaşul central camerunez al lui Lille

Articol de - Publicat luni, 08 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 07 octombrie 2012 19:23

"Fenomenul" a jucat primul meci complet la Ajaccio (0-2 cu Lille), dar este încă departe de vîrful de formă şi de capacitatea fizică maximă.

După 40 de zile de la oficializarea transferului la Ajaccio, Mutu a jucat sîmbătă seară pentru prima oară 90 de minute la echipa corsicană.

A vrut să facă tot, şi să dribleze, şi să paseze, şi să finalizeze, a provocat panică de cîteva ori în apărarea nordicilor - a avut două lovituri libere periculoase -, dar a ratat unica mare şansă de gol a lui Ajaccio.

Oportunist, a fost la locul potrivit la gafa lui Debuchy, fundaşul lui Lille lăsîndu-l singur cu portarul în minutul 67. Aflat în unghi, numărul 12 a vrut să rupă plasa. Şutul său violent cu stîngul s-a dus direct în Landreau. N-a înscris (a luat însă al 2-lea "galben"), iar ACA a pierdut cu 2-0 la Lille.

"A făcut exact ce aşteptam de la el. A deschis jocul, a creat spaţii", a spus antrenorul Alex Dupont, care l-a folosit mijlocaş stînga într-un sistem 4-2-3-1. Totuşi, "tricolorul" nu e mulţumit. "Sînt încă doar la 70 la sută din potenţial", a afirmat Adrian în L'Equipe. Cînd mai sînt numai 4 zile pînă la meciul "naţionalei" cu Turcia şi 8 pînă la cel cu Olanda.

"Românului îi lipseşte pregătirea fizică, dar respiră talent. Singurul atacant periculos al lui Ajaccio" (L'Equipe, cotidian francez)

"A fost foarte activ, mereu gata să-şi ajute coechipierii. Ne-a plăcut" (Corse Matin, cotidian francez)

"Mut şi avertizat a doua oară în Ligue 1, Mutu nu îi va răpi statutul de vedetă prietenului Ibrahimovici" (Le Journal du Dimanche, săptămînal francez)

Playtech: BOMBĂ! Ianis Hagi, transferul vieții. Rangers, oferte incredibile primite astăzi: scoțienii sunt siguri


Comentarii (4)
danijel_subotic
danijel_subotic  •  09 Octombrie 2012, 00:51

70% din 0 :))

florin.radu
florin.radu  •  08 Octombrie 2012, 12:59

mutule mai lasa-ne cu arfele tale deâ 2 lei 50

mbogdan80
mbogdan80  •  08 Octombrie 2012, 09:56

la 70% din potential nu ai ce cauta la nationala..trebuie sa stai acasa.. la nationala e nevoie doar de jucatorii apti 100%

Vezi toate comentariile (4)
Comentează