OPINII  »  EDITORIAL CTP

Simona iubește!

Articol de - Publicat luni, 02 mai 2022 21:18 / Actualizat luni, 02 mai 2022 21:23

Simona a câștigat primul set, dar în setul 2, lansând lovituri tari și riscante, Gauff face 4-1, apoi 4-2 și 40-0, trei mingi de 5-2 pe propriul serviciu. Tânăra Coco se „aiurește” însă, la fileu, și apoi comite dublă greșeală: 40-30. Gauff servește bine, Simona returnează adânc, americanca respinge cu dificultate, mingea vine țopăită, înăltuță. Simona se așază cu dreapta și dă tare, inside-in, în lung de linie. Coco agață la limită și „umflă” mingea cu dreapta tăiată.

De nenumărate ori, de-a lungul timpului, atitudinea Simonei Halep într-un astfel de moment era să aștepte acolo unde executase lovitura, să lase să cadă mingea „plutitoare” venită de la adversară, și să mai dea încă o data, cel mai probabil în partea opusă, cu dreapta inversă. ACUM, SIMONA A ȚÂȘNIT FĂRĂ PIC DE EZITARE LA FILEU ȘI A EXECUTAT DREAPTA INVERSĂ DIN AER, DRIVE VOLÉ, IMPARABIL.

Secvența aceasta este Emblema Schimbării pentru jocul Simonei.

Cum spuneam, în setul 2, Gauff a avut o perioadă în care a dominat, ajungând la 4-1. Pericolul într-o astfel de situație este ca, subconștient sau conștient, creierul să se retragă temător spre jocul „vechi”, cunoscut, că de-acolo ar putea veni salvarea. Or, exact asta nu s-a întâmplat. Simona nu a intrat în defensiva ei clasică, de „siguranță”, încercând să forțeze greșeala lui Gauff, a continuat agresiv, a contrat, și-a asumat erori active, n-a lăsat-o pe Coco să se suie pe ea. Asta a lovit-o pe tânăra și talentata americancă mai dur decât orice as sau forehand devastator. La 4-4, dezamăgirea și frica au paralizat-o – a ajuns să servească cu primul serviciu moale ca în meciurile de amatori, parcă ar fi avut în mână o plasă de prins fluturi – fluturii din stomac!

+8 FOTO

Ce am înțeles din toate astea? Stimați iubitori ai tenisului, în ultimele luni am descris de câteva ori acest fel de joc (martori sunt articolele și declarațiile de presă), pe care îl doream aproape cu disperare pentru Simona. Însă, dincolo de cuvinte, Patrick Mouratoglou a reușit un lucru exceptional: a convins-o pe Simona că jocul acesta este al ei, că i se potrivește, că joacă nu pentru că așa a zis antrenorul, ci pentru că îl simte și îl iubește. De aceea i-a rămas fidelă când a fost greu!

Simona Halep și Patrick Mouratoglou au construit împreună, într-un timp surprinzător de scurt, o mașinărie vie, puternică și sensibilă, capabilă să învingă în multe meciuri de acum înainte…


Comentarii (10)
vraca56
vraca56  •  04 Mai 2022, 00:56

au , au , au si au....!!! o doare speteaza pe shreck? incepe jocul chinezesc in padurile mexicane? mai sa fie! pai aia cu care joaca este bolid. nu are jumatati de masura. nu cred ca va trece de acasta jucatoare care este feroce . si daca va vedea ea si va vedea atunci o da cu spatele si cu ciocanelele. asta este stilu. arata pumnu la amatoare la diverse apoi incep jocurile ei "inteligente." sa ne lase ...

cuviosulmafiot
cuviosulmafiot  •  03 Mai 2022, 11:49

„Darrin”a invațat-o sa urle-cica ajuta la respirație-spre nedumerirea batrânului Țiriac-care dadea din cap dezaprobator,zicând ca o impiedica sa se concentreze la joc!O fi invațat-o și Muratoglu sa serveasca mai bine?!Chiar ea a zis ca e greu,la 30 de ani!Se duce ma fileu?!De câțeva ori pe meci-când jocul(adversara),ii permite!Atunci?!Noutatea e...veche!Simona alearga ca argintul viu!a Avut o perioada-cam lunga,de 2-3 ani-in care...nu mai anticipa!Reacționa cu intârziere,așteptând intâi sa cada mingea!Și nu a fost deloc bine!Acum nu știu daca e meritul antrenorului Muratoglu- sau al„antrenorului” antrenorului Iuruc-dar Simona a revernit la explozia care a propulsat-o in vârf!Inclin sa cred ca meritul cel mai mare este tot al lui Iuruc,pentru ca vad ca Simona totuși nu a scapat de...oscilații in joc!De ex.chiar in jocul cu aceasta Gauf-care are „meritul”de a fi greșit și mai mult ca Simona!S-auzim de bine!

gilos
gilos  •  03 Mai 2022, 11:20

Darren Cahill i-a recomandat Simonei sa se antreneze cu Mouratoglou de acum 2-3 ani. Cahill a fost onest, i-a spus ca nu mai are ce s-o invete, dar ea s-a incapatanat sa ramana cu el, apoi a incercat de una singura, fara antrenor...timp pierdut aiurea... Sa speram ca nu-i inca prea tarziu, ca poate sa progreseze si sa revina in top. Inceputul e promitator, dar e mai e mult de munca...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează