SPORTURI  »  GIMNASTICA  »  GIMNASTICĂ

Întoarcerea greilor » Octavian Belu şi Mariana Bitang au revenit la lotul olimpic feminin. Se întorc şi Cătălina Ponor şi Sandra Izbaşa?

Octavian Belu și Mariana Bitang și-au depus demisiile în urmă cu trei luni +2   FOTO
Octavian Belu și Mariana Bitang și-au depus demisiile în urmă cu trei luni

Articol de - Publicat luni, 03 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 02 noiembrie 2014 21:57

Cei doi tehnicieni supraveghează antrenamentele gimnastelor de la Izvorani de la începutul săptămînii trecute.

De cîteva zile, în sala de gimnastică de la baza olimpică Izvorani au început să se audă din nou îndrumările antrenorilor Octavian Belu şi Mariana Bitang. Cei doi tehnicieni au revenit de la începutul săptămînii trecute la şedinţele de pregătire ale celor 20 de gimnaste, componente ale lotului olimpic feminin.

"După discuţiile purtate cu Belu şi Bitang pot afirma că cei doi mari tehnicieni vor redeveni coordonatorii lotului feminin", a declarat ieri secretarul de stat din MTS, Carmen Tocală.

Ultima întîlnire dintre demnitar şi Belu şi Bitang a avut loc în cursul zilei de sîmbătă, cînd au fost discutate mai multe aspecte ce ţin de revenirea acestora.

"Mai trebuie definitivată înţelegerea cu federaţia de gimnastică şi cu forul olimpic român, dar eu cred că fetele de la lot au fost cele care i-au determinat pe antrenori să se întoarcă", a mai spus Tocală.

Vilă la Snagov
În zilele următoare, Belu şi Bitang vor viziona mai multe vile de la Snagov, din patrimoniul RAPPS, după ce premierul Victor Ponta le-a făcut o astfel de ofertă la ultima şedinţă de la Palatul Victoria. "Cei doi doresc un loc pentru gimnastica românească, un loc în care să se adune campionii, să lucreze la proiecte, dar unde să se şi recupereze sportivele de la lot", a precizat reprezentanta MTS.

"Am auzit că Belu şi Bitang sînt la Izvorani, dar nu au cerut şi cazare. Vin şi pleacă zilnic. Nu am vorbit cu ei încă", a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al forului olimpic.

Cei doi antrenori au mai participat la cîteva antrenamente la Izvorani şi cu două săptămîni înainte de Campionatele Mondiale de la Naning (China). Au insistat atunci pe evoluţiile Larisei Iordache, gimnasta care s-a întors de la competiţie cu două titluri de vicecampioană, la individual compus şi la sol.

Au plecat după alegerile de la COSR
Octavian Belu şi Mariana Bitang au renunţat la lotul olimpic feminin în luna iunie, după Campionatele Europene. Decizia lor a fost puternic influenţată de alegerile pentru funcţia de preşedinte al COSR, care au avut loc în luna mai şi care au fost cîştigate detaşat de Alin Petrache în defavoarea lui Belu.

"Calitatea noastră de antrenori coordonatori a încetat. Este o decizie definitivă. Încercăm să mai ajutăm cum putem, am făcut cît am putut", a anunţat Bitang la sfîrşitul verii. Cei doi au decis atunci că se vor implica doar în parteneriatul public-privat ce se desfăşoară între Petrom şi FRG, campanie intitulată "Caravana gimnasticii româneşti".

Sala de la Dinamo, în linie dreaptă
Belu şi Bitang au mai avut o tentativă de părăsire a lotului naţional la sfîrşitul lui 2012. Atunci, timp de două luni, cei doi antrenori nu au mai călcat în sala de la Izvorani susţinînd că baza olimpică nu mai corespunde cerinţelor actuale ale gimnastelor.

Belu şi Bitang au cerut autorităţilor să le ofere o soluţie de cantonament în Bucureşti, indicînd sala de gimnastică de la Dinamo. "Proiectul de modernizare a clădirii de la Dinamo a intrat în linie dreaptă. Compania Naţională de Investiţii a parcurs toate procedurile. Se începe construcţia", a precizat ieri secretarul de stat Carmen Tocală.

Se întorc Izbaşa şi Ponor?!
Există şanse mari ca sala de la Izvorani să găzduiască în scurtă vreme alte două vedete ale gimnasticii româneşti. "Lucrurile încep să se lege pentru că se vorbeşte intens despre revenirea la lot a Sandrei Izbaşa şi a Cătălinei Ponor", a declarat pentru Gazetă o persoană apropiată celor doi antrenori.

Rezultatele obţinute de echipa României la Mondialele din octombrie şi întoarcerea Sandrei Izbaşa şi a Cătălinei Ponor la lot le oferă lui Belu şi Bitang aşteptări mult mai optimiste în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio 2016.

"Ştiu că s-au întors la lot, dar nu am vorbit cu ei încă" (Alin Petrache, preşedinte COSR)

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (9)
cristinaco71
cristinaco71  •  04 Noiembrie 2014, 10:29

Este cea mai buna veste pe care am auzit-o în ulimul timp!!! Acesti doi antrenori sunt CEI MAI BUNI si mai ales sunt ADEVARATI ROMÂNI pentru care am TOT RESPECTUL!!! HAI ROMÂNIA!!!

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  04 Noiembrie 2014, 02:19
Postat de steaua.libera pe 03 Noiembrie 2014, 13:40

Ave Ponta! Multumim mult iubitului conduicator!

daca nu face nimic, e rau, daca face cate ceva, iar e rau ? atentie, nu am nimic pozitiv sau negativ cu VP>

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  04 Noiembrie 2014, 02:18

foarte bine, fara cei 2 gimnastica romaneasca dispare de tot.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează
Close